ByVaTon.com

The selkirk rex

Fundal:

Selkirk Rex a luat naștere în 1987, când o pisică salvată a dat naștere unei pui de pisoi în Montana. Unul dintre pisoii avea o haină neobișnuit de curată: a fost numită domnișoara DePesto. Miss DePesto a fost apoi crescută cu un bărbat persan negru, producând trei pisoi Selkirk Rex și trei pisoi cu păr drept de o rasă diferită.

Pisicile Selkirk se nasc cu blana cretata, dar cand ajung la varsta de aproximativ 6 luni, isi pierd buclele si cresc un strat subtire drept. Nu vă faceți griji însă, odată ce ajung la maturitate, părul lor înflorește într-un strat moale și gros, care este comparabil cu lâna de miez.

Cat de fapte:

  • Selkirk Rex este una dintre cele mai tinere rase de pisici.
  • Haina lor poate fi lunga sau scurta si vine in toate culorile, incluzand si sepia.
  • Selkirk Rex cântărește între șase și șaisprezece lire și trăiește până la treisprezece ani sau mai mult.
  • În plus față de blana curată de pe această pisică, mușchii lor sunt curat, de asemenea!


Care este Selkirk Rex?

Selkirk Rex este o pisică de dimensiuni medii și mari care este foarte robustă. Selkirk îi place să se hrănească. Deși nu sunt deosebit de activi, aceștia pleacă, ceea ce este bine, având în vedere că toată lumea va dori să aibă animale de companie și să simtă călăria pe această pisică.

Din moment ce The Selkirk Rex este legat genetic de Persi, Exotici și British Shorthairs, ei pot dobândi probleme de sănătate, cum ar fi boala de rinichi polichistică, cardiomiopatia hipertrofică și displazia șoldului.

Puncte Takeaway:

  • Ar trebui să ai un simț al umorului pentru a avea această pisică. Pregătește-te să auzi glume precum "arată că pisica ta are o zi proastă de păr!" Sau "Îți ții vreodată pisica?"
  • Din cauza blănii deosebit de groase, veți dori să vă spălați prietenul tău blond de aproximativ două până la trei ori pe săptămână pentru a preveni covorașurile sau încurcăturile.
  • Dacă locuiți singur sau aveți mult timp singură, Selkirk iubește să vorbească cu tine în timp ce stă în poala ta.
  • Dacă aveți alergii, această pisică le poate face mai rău pentru că ele produc mâncare (deși nici o rasă de pisică nu este mai bună sau mai rău pentru persoanele cu alergii).

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, trebuie să vizitați sau să-i sunați pe medicul veterinar - acestea sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com