ByVaTon.com

Când pot fi înțărcați pisoii

Dacă aveți pisici nou-născuți în casa dvs. sau dacă aveți o pisică gravidă, veți avea nevoie cu siguranță de aceste informații detaliate cu privire la momentul când pisoii pot fi înțărcați. Acesta nu este un subiect care ar trebui luat ușor - modul în care vă ocupați de puii nou-născuți poate avea un efect grav asupra întregii vieți a pisicilor adulți.

Ce este înțărcarea exactă?

Pisicile trebuie să bea lapte bogat în nutrienți atunci când sunt născuți pentru a supraviețui și a crește puternic. Un lapte al mamei de pisică este gros și bogat în vitamine și proteine. Este, de asemenea, foarte delicios și hrănitoare pentru puii de pui mici, care este probabil motivul pentru care își petrec majoritatea zilelor care alăptează.

Alimentația este extrem de importantă pentru o pisică pentru copii, deoarece laptele matern construiește corpul și sistemul imunitar al pisicii tinere și începe de asemenea procesul de socializare. Este un moment minunat atât pentru mama (regină) cât și pentru bebeluși. Timpul de hrănire este atunci când pisoii încep să învețe cum să fie pisici și cum să se raporteze la alte pisici.

Dar vine un moment în care un pisoi devine prea bătrân pentru a alimenta laptele matern, la fel ca și pentru bebelușii umani. Aceasta se numește înțărcare.

Când pisoii pot fi înțărcați?

Experții sugerează că începeți să vă înțărcați un pisoi de la o lună la șase săptămâni. La acea vârstă, de obicei, aceștia au dezvoltat incisivi și un apetit pentru carne. Când oferiți o pisică de pisoi și o dă cu gura mare, este un semn clar că ea este gata să fie înțărcată și să înceapă să mănânce alimente regulate, solide, cel puțin parțial.

Un alt indicator clar că un pui este gata să fie înțărcat este atunci când mama lui începe să-l respingă. Când pisoiul vine spre mamelonul mamei, îl va speria și-l va lovi, ca să-l prindă. Acest lucru se datorează faptului că 1) dinții lui sunt probabil prea ascuțiți pentru a purta și 2) instinctul mamei îi spune când este timpul să-i spună copilului "să crească!" (Acum, dacă numai părinții umani aveau acel instinct!)

Chiar și după ce pisoiul bebelușului începe să mănânce alimente solide, poate merge din când în când la mama pentru lapte. E normal. La vârsta de opt săptămâni sau mai mult, este foarte puțin probabil ca o pisică mamă să permită încă unui pui să se hrănească deloc. Dacă pisica tânără refuză încă să mănânce alimente solide după 10 săptămâni, duceți-o la veterinar cât mai curând posibil. Pisicile trebuie să mănânce în mod regulat pentru a supraviețui la acea vârstă fragedă.

Care sunt pericolele potențiale dacă vă încurcați prea târziu sau prea târziu?

O pisică care este înțărcată prea curând ar putea avea o varietate de probleme mai târziu în viață. Comportamentele sociale ale pisicilor pot fi ciudate, inclusiv modul în care acestea se referă la alte pisici. În timpul procesului de hrănire timpuriu, pisicile se leagă de mama sa și se obișnuiește să se afle în jurul fraților și surorilor sale. Primele opt săptămâni de viață a unei pisici sunt atunci când începe să se joace, să observe împrejurimile sale, mirele și alte pisici și să înceapă interacțiunile sociale. Trebuie să rămână aproape de mama și frații săi pentru a învăța aceste lucruri.Dacă o pisică este îndepărtată de această situație prea devreme, el ar putea deveni singur și poate lupta frecvent cu alte pisici, deoarece, ca pisoi, nu a avut niciodată acel timp să se obișnuiască cu prezența altor animale. El poate avea, de asemenea, dificultăți în a înțelege cât de greu este prea greu atunci când vine vorba de mușcătură și luptă cu alte animale.

De asemenea, pisicile care încetează prea repede pot dezvolta mai târziu comportamente de alăptare în viață. Într-un caz extrem, o pisică va suge aproape tot ceea ce vede, cum ar fi pături, haine și chiar oameni atunci când este înțărcat prea curând.

Când înțărcați o pisică prea târziu, puteți avea un timp foarte greu să-l dați să ia alimente solide. Există cazuri rare în care o regină va refuza să lase pisoii să se înțepenicească, chiar și după perioada normală. Acest lucru se datorează faptului că simte că una dintre cele mai multe pisoi nu este chiar pregătită și trebuie să rămână pe lapte pentru o perioadă mai lungă. Ar putea fi, de asemenea, o problemă psihologică profundă în mama că ar trebui să consultați cu un medic veterinar despre. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, mama nu va permite pur și simplu hrănirea după un anumit punct.

Ce ar trebui să mănânce pisoii după ce au fost înțărcați?

Un pui trebuie să mănânce alimente bogate în proteine ​​și vitamine. Alimentele uscate formulate special pentru pisici sunt ideale. Căutați cuvintele "Kitten Care" sau "Kitten Formula" pe geantă. Nu hrăniți pisicile tinere cu produse alimentare supermarketuri ieftine, care își vor umple gâtul pentru o perioadă scurtă de timp. Primăvara pentru primăvară sau pentru toate alimentele naturale care le vor permite să absoarbă substanțe nutritive esențiale. Puteți spune că o hrana pentru pisici își face treaba atunci când pisoii încep să-și dezvolte blănuri strălucitoare, netede și ochi strălucitori. Ei vor alerga frecvent în jurul casei, se vor lupta, se vor juca și vor intra în alte forme de răutate.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare cumpărarea unui produs alimentar care să vă ajute să facă dinții tinerii pisici puternici și sănătoși. Problemele dentare la pisicile mai în vârstă pot duce la probleme mai grave dacă dinții nu sunt îngrijiți corespunzător.

Metode de utilizare la înțărcarea pisicilor

Când înțărcați un pui, începeți cu mâncare moale și umedă. Folosiți-vă mai întâi degetele. Puneți pe deget un mic ton sau altă mâncare puternic mirositoare de pisici umede și plasați-o lângă gura pisicii. Va smulge mâncarea și apoi o va linge sau o va îndepărta. Nu încerca să forțezi mâncarea în gura pisicii - dacă nu e gata, nu e gata. Încercați din nou câteva zile mai târziu, până când începe să devină interesat să mănânce. De cele mai multe ori, problema este că pisica bebelușului nu știe încă ce să facă cu alimentele.

De multe ori pisicile mici au probleme de a-și atinge gura în boluri adânci, deci folosiți o farfurie plat la început. Puneți mâncarea pe marginea farfuriei și apoi mutați-o treptat spre mijloc. Nu va dura mult pisica sa inteleaga ca mancarea delicioasa poate fi gasita in centrul farfurii.

Răspunsul la întrebarea când pot fi înțărcați pisoii este de 10% tehnic și 90% bun simț. Dacă tocmai ați lăsat natura să-și urmeze cursul, este posibil ca pisicile voastre nou-născute să se adapteze și să crească în pisici fericite și sănătoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com