ByVaTon.com

De ce păsările încă mai vânează chiar dacă primesc alimente de la tine?

Cat nu vânează pentru că el` width=

Dacă o pisică era bine hrănită de oameni, ar însemna că ar lăsa singur un șoarece?
Foto: © Werner Dreblow

În sălbăticie, vânătoarea este esențială pentru supraviețuire la orice specie care mănâncă carne, inclusiv pisici. Dacă pisica nu vânează, ar muri de foame. In orice caz, în mediul familial, pisicile primesc hrana de la oameni. Dar dacă îți lași pisica afară, vei ști că încă mai vânează, indiferent cât de bine este hrănit. Deci, de ce se întâmplă acest lucru?

Vânătoarea este un comportament înnăscut al pisicilor. Desigur, ei încă trebuie să o perfecționeze practicând foarte mult, dar studiile arată că, chiar și pisicile care nu au văzut niciodată un șoarece înainte, știu exact ce trebuie să facă dacă sunt prezentate.Deci, de ce e instinct? Pentru că, așa cum am spus mai sus, este esențial pentru supraviețuire. Cele mai multe comportamente care sunt esențiale pentru supraviețuirea unui animal sunt instinctive. Ca și cum mâncați, nu, nimănui i sa spus copilului cum să mănânce, el știa de la primele minute după naștere. Și din nou, nimeni nu ia spus șoarecilor să alerge în peșteră ca o pisică, nu? Pentru că din nou, este esențial pentru supraviețuire.

Și, în mod similar, dacă pisica, care nu a învățat niciodată să vâneze de mama ei (citiți aici ce alte pisoi învață de la mama lor), ar avea o șansă mai mare de a supraviețui dacă ar ști instinctiv ce trebuie să facă. Și, de fapt, mama nici măcar nu îi învață pe pisici să vâneze. Ea oferă doar abilitatea de a practica, iar pisoii știu ce trebuie să facă foarte bine, doar că trebuie să practice înainte de a deveni de succes, și asta este ceea ce mama lor îi furnizează.

Și astfel, o pisică va vâna un șoarece, chiar dacă tocmai avea o cină uscată la domiciliu. Pentru că este în sângele lui - să vâneze. Un alt experiment realizat de oamenii de știință arată că o pisică, la care se prezintă un număr nelimitat de șoareci, una după alta, va vâna, ucide și mânca mai întâi, mai târziu, când va fi plin, ar vâna, ucide și lăsa mouse-ul când va fi epuizat, va opri urmărirea mouse-ului, deși ar fi urmat-o încă o dată. Înseamnă că pisica vânează din cauza răspunsului instinctiv, nu din cauza foamei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com