ByVaTon.com

Câte pui pot avea un terrier yorkshire?

Câți puști pot avea un terrier Yorkshire?

Terrierul Yorkshire este un câine foarte popular - poate pentru acest motiv mulți oameni care au deja unul au nevoie de descendenți. Sa nu uiti asta sarcina unui câine ar trebui să fie luată în considerare cu atenție și în detaliu, deoarece implică o mare responsabilitate.

Numărul de pui va depinde de vârste și dimensiuni a părinților. Dacă mama viitoarelor cățeluși nu are experiență - la a doua sau a treia călduroasă - și mică, vă puteți aștepta de la 2 la 3 cățeluși. Mamele mai experimentate sau mai în vârstă pot avea până la 5 sau 6 pui.

În acest articol AnimalWised, vă vom da cheile de a ști câte pui pot avea un terier Yorkshire, și cum trebuie să abordați această problemă, astfel încât sarcina să se desfășoare în mod corespunzător:

Câte pui pot avea un terrier Yorkshire?

În medie, Yorkshire Terrier are în jurul 3 cățeluși, deși acest lucru poate varia în funcție de vârsta câinelui. Terrierii Yorkshire pot avea uneori până la 8 pui mici, însă depinde de câine.

Mamele fără experiență care dau naștere în cea de-a doua sau a treia căldură au de obicei un număr mai mic de cățeluși decât cei care au dat deja naștere sau cei care au trecut prin mai multe căldări.Numărul de descendenți este, de asemenea, determinat de sperma de sex masculin. Sperma câinilor masculi mai în vârstă va insemina un număr mai mare de ouă decât sperma câinilor mai tineri.

Ce trebuie să ia în considerare înainte de a creste Yorkshire Terriers

În primul rând, este esențial să înțelegem câteva detalii de bază despre părinți pentru a evita complicațiile de naștere sau bolile viitoare:

  • Evita endogamie: Este foarte important să înțelegeți că reproducerea animalelor legate genetic generează probabilitatea ca puii lor să fie afectați de gene recesive, provocând o deteriorare genetică a puilor. Aceasta include apariția mutațiilor, a bolilor și a altor probleme de sănătate.
  • Persoane sănătoase: Evident, nu ar trebui sa cresti niciodata un terrier Yorkshire care sufera de orice probleme degenerative sau probleme grave de sanatate. Problemele genetice care pot fi transmise cainilor trebuie evitate cu orice pret. Cele mai cunoscute sunt osteoartrita și displazia șoldului.
  • Defectele fizice: Înainte de a vă gândi să vă reproduci câinele, trebuie să vă asigurați că nu suferă de vreun defect fizic. Nu este o chestiune de estetică - exact opusul. De exemplu, o maxilară slab dezvoltată poate fi moștenită și să fie în detrimentul dezvoltării viitoare a catelului. Unele defecte fizice pot fi transmise și altele nu pot, dar ar fi o problemă serioasă dacă apare mai intens în descendenți decât în ​​părinte.
  • Dimensiunea masculului: Conștientizarea dimensiunii bărbatului este esențială pentru prevenirea problemelor în timpul sarcinii. Ar trebui să alegeți un bărbat mai mic decât femela, astfel încât puii să nu fie excesiv de mari și să nu provoace stres asupra uterului.
  • Probleme de livrare: Dacă nu respectăm dimensiunea bărbatului (și chiar dacă o facem), pot apărea probleme care pot cauza puii sau mama să moară. Aflați despre toate problemele legate de sarcină care pot apărea și pregătiți-vă să luați sau să apelați medicul veterinar.
  • Responsabilitatea pentru pui: Dacă v-ați hotărât să vă cresc Terrierul Yorkshire, trebuie să fiți foarte conștienți de faptul că dumneavoastră (împreună cu celălalt proprietar) sunteți responsabili pentru viața acestor animale mici. Nu le poți abandona sau nu te îngrijești de ele suficient de bine. Nici nu ar trebui să li se dea cineva care nu se va îngriji bine de ei. Amintiți-vă că există milioane de abandonați Terrier Yorkshire din întreaga lume. Dacă nu te poți îngriji de toate, e mai bine să nu-ți crești câinele.
  • Privind căței: Puii pot fi respinși de mamă, se pot naște bolnavi sau pot dezvolta probleme dacă nu sunt hrăniți corespunzător. Ar trebui să vă asigurați că sunteți capabil să vă adresați tuturor nevoilor lor dietetice, dacă este cazul. La OneHowTo există un articol despre cum să aibă grijă de un câine nou-născut.
  • Catelusii Yorkshire Terrier: Spre deosebire de alte rase, catelusii Yorkshire Terrier sunt deosebit de delicati. Îngrijirea necorespunzătoare poate provoca moartea câtorva pui.
  • Solvabilitatea economică: Trebuie să vă pregătiți pentru posibila apariție a unei așternuturi mari sau pentru apariția unor complicații medicale. Amintiți-vă că medicii veterinari, alimentele și laptele pentru copii sunt scumpe. Este foarte important să vă gândiți la acest lucru înainte de sosirea gunoiului micilor Yorkshire Terriers.

Sarcina unui terrier Yorkshire

Personal, datorită numărului de potențiale probleme legate de sarcină și a numărului mare de câini abandonați din aceeași rasă din întreaga lume, nu v-am recomanda niciodata sa va cresc Terrierul Yorkshire.

Cu toate acestea, dacă ați găsit deja potrivirea perfectă pentru terrierul dvs. Yorkshire și ați decis să continuați cu sarcina, vă recomandăm să faceți cât mai multe cercetări posibil. Sarcina și nașterea sunt momente foarte speciale, dar ar trebui tratate în mod responsabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com