ByVaTon.com

Pregătiți pentru un iepure și aduceți-l acasă

Pregătirea pentru un iepure și aducerea acasă

Este important să vă pregătiți pentru sosirea unui iepure, să îl aduceți acasă într-un recipient adecvat și să îi acordați timp pentru a vă stabili în noul său mediu, pentru a menține stresul la minim.

Cel mai bine este să mergeți și să cumpărați cuștile sau cuștile și echipamentele o zi sau două înainte de a cumpăra iepurele. Acest lucru permite apoi ca cușca sau hota să fie pregătită în totalitate înainte de sosirea iepurelui (iepilor).

Dacă intenția este de a păstra iepurele în interior ca iepure în casă, atunci este esențial ca încăperile la care va avea accesul iepurelui să fie verificate pentru pericole cum ar fi cablurile electrice care ar putea fi mestecate de iepure etc și orice astfel de pericol remediat înainte de aducerea iepure acasă.

Atunci când cumpără iepurele, vânzătorul iepurelui va furniza, de obicei, un container în care să se ia acasă iepurele. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul și deci cel mai bine este să luați o cutie de transport adecvată în care pentru a transporta iepure acasă când va colecta iepurele.

Pentru călătorii scurte, o cutie de carton cu găuri de aer poate fi suficientă, deși acest lucru nu este ideal și, cu siguranță, nu este potrivit pentru călătorii mai lungi, deoarece iepurii își pot mesteca calea și urina se poate înmuia și slăbi fundul cutiei, cauzând ruperea acesteia.Un container de depozitare din plastic, cu vârf de sârmă sau cutie de transport special destinată transportului iepurilor sau pisicilor, este cel mai bine folosit, în special pentru călătorii mai lungi.

Un strat de lemn ar trebui să fie plasat în interiorul containerului pentru a acoperi podeaua și o pereche de mâini mari de fân ar trebui să fie, de asemenea, plasate în interiorul. Nu este practic să atașați o sticlă de apă la orice container care transportă, deoarece mișcarea de transport a iepurelui va determina scurgerea oricărei sticle de apă și, prin urmare, este mai bine să plasați în cutie o mână de fructe sau legume pentru a furniza iepurelui umiditate în timp ce se deplasează.

La sosirea acasă, cel mai bine este să plasați iepurele imediat în cuștile pregătite și să-l lăsați să-și investigheze noua locuință și să-i dea timp să se stabilească. Acesta va lua iepurea cateva zile pentru a se obisnui cu toate noile mirosuri si sunete ale casei sale noi si se poate ca acest moment sa fie putin stresant. Prin urmare, deși poate fi tentant să scoți iepurele și să se joace cu el, această tentă este cel mai bine evitată în primele două zile, astfel încât iepurele să se poată obișnui cu noul său mediu și să se simtă confortabil. Acest lucru va ajuta la mentinerea stresului la minim.

După câteva zile, iepurele va fi obișnuit cu noua sa locuință și, în general, va părea mult mai stabil și acesta este timpul ideal pentru a începe să cunoaștem mai bine iepurele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com