ByVaTon.com

Iepure olandez

Câine olandeză

Iepurele olandez este una dintre cele mai vechi rase de iepure și are o vâlvătaie de culoare albă pe față și banda albă largă în jurul umerilor săi și peste spate.

Istoria iepurelui olandez

Iepurele olandez este una dintre cele mai vechi rase de iepure și în ciuda numelui său a fost dezvoltat în Marea Britanie, deși strămoșii săi au venit din Olanda și Belgia. Iepuri cu marcaje albe au fost observate la iepure Petite Brabancon din regiunea Brabant în Flandra, care a fost crescut în număr mare pentru comerțul cu carne, iar când acești iepuri au fost importate în Marea Britanie în 1830s, crescătorii de iepuri engleză ales cei cu cele mai multe chiar și marcajele și selectiv crescute acestea pentru a stabili o rasă cu modelul alb distinct care se vede pe Rabbit olandez astăzi.

Aspectul iepurelui olandez

Rabitul olandez este un iepure de dimensiuni mici și mijlocii, cu un corp îngust și un cap rotund scurt. Urechile sunt erecte și au o lungime de aproximativ 9 cm. Iepurele olandeză are un alb inversat V vâlvătaie formă care se extinde de la nas se îngustează până la un punct între urechile sale și are o șa de culoare albă în jurul umerilor săi și pe spate. Picioarele și picioarele din față sunt albe, iar picioarele din spate sunt și ele albe. Haina este scurtă și densă.

Culorile iepurelui olandez

Iepurele olandeză este disponibilă o varietate de culori, inclusiv Agouti, negru, albastru, oțel, ciocolată, galben și carapace de broască țestoasă - toate cu distinctive marcajele albe olandeze.

Dimensiunea iepurelui olandez

Rabitul olandez cântărește 2 - 2,3 kg când este adult.

Caracterul iepurelui olandez

Iepurele olandez este foarte plin de viață, blând și ușor de antrenat și este un animal de companie popular.

Durata de viata a iepurelui olandez

Durata medie de viață a iepurelui olandez este de 5-8 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com