ByVaTon.com

Despre iepuri

Despre iepurii

Iepurii sunt mamifere care aparțin familiei Leporidae sub ordinul Lagomorph și au cozile scurte de blană, urechile alungite și picioarele posterioare. Aflați mai multe despre iepuri.

Iepurii sunt mamifere care aparțin ordinului Lagomorph care este împărțit în familia Leporidae (iepuri și iepuri) și familia Ochotonidae (picas). Lagamorfii seamănă cu rozătoarele mari, cu o pereche de dinți incisivi mari, care cresc în mod continuu, dar au și doi dinți dinți în spatele incisivilor de sus.

Membrii familiei Leporidae (Leporids) au cozile scurte de blană, urechile alungite și picioarele din spate, iar familia Leporidae cuprinde peste 50 de specii de iepuri.

Iepurele au ochii localizați pe partea laterală a capului lor, ceea ce le oferă un câmp larg de vizibilitate de aproape 360 ​​°, cu un loc orb în fața nasului lor. Urechile lor mari le dau un sentiment bun de auz și au, de asemenea, un sentiment de miros bine dezvoltat.

Specii de iepure păstrate pe scară largă ca un animal de companie este Oryctolagus cuniculus și este, de asemenea, cunoscut ca Rabbit european, iepure domestice sau iepure de companie. În cadrul acestei specii de iepuri, diferite rase de iepuri au fost dezvoltate prin îmbunătățirea diferitelor caracteristici prin creșterea selectivă pe parcursul mai multor ani. Astăzi există o gamă largă de rase de iepure pentru animale de companie disponibile într-o varietate de tipuri de haine și culori.

Iepurele sunt animale erbivore (plante care mănâncă) și sunt cele mai active în zori și în averse și adesea în timpul zilei.

Iepurii au o rată ridicată de reproducere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com