ByVaTon.com

Îndepărtarea părului de iepure în jurul ochilor și cauzate de urechi

Rabbit hair lossVărsarea sezonieră este perfect normală pentru iepuri, la fel ca și blănurile ocazionale de blană găsite în cuștile lor. Pe de altă parte, nu toată pierderea părului de iepure este inofensivă și poate însemna condiții grave care necesită îngrijiri veterinare.

Iepure de blană de iepure (parazitul Cheyletiella parasitivorax) sunt una dintre cauzele pierderii excesive a părului. De obicei, începând cu pierderea părului la iepure în jurul feței, gâtului și spatelui, acarienii părăsesc pielea groasă și uscată, asemănătoare cu matreata.

Un alt vinovat pentru pierderea parului la iepure (împreună cu alte animale mici, câini și pierderea parului pisica) este specia Sarcoptes de acarieni cunoscuți în mod obișnuit ca rase. Acestea dau problemelor de piele de iepure în timp ce se toacă sub piele și fac părul să cadă în patch-uri. Pielea expusă este aspră și scalabilă, eventual cu un miros de miros. Animalele fac deseori să se agraveze prin zgârierea în zonele afectate, ducând la riscul de infecție. Din fericire, infecția cu paraziți este ușor de tratat.

Alte forme de infecție pot fi sursa de pierdere a părului la iepure, cum ar fi infecția ochiului de iepure sau forme de infecție fungică. În cazul infecțiilor fungice, pe piele apar leziuni, care, la rândul lor, fac ca blana să cadă. Cu infecție oculară, aceasta provoacă o supra-producție de lacrimi. Lacrimile sunt caustice în mod natural, acest lucru va irita pielea înconjurătoare și va cauza căderea părului în acele zone.

Când vă îngrijiți de iepuri, este important să monitorizați orice pierdere sau comportament neobișnuit al părului. Dacă pierderea părului devine o problemă, căutați un sfat medicului veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com