ByVaTon.com

Care este perioada de gestație a hamsterului?

Pui de hamster

Care este perioada de gestație a hamsterului?

Dacă doriți să vă reproduceți hamsterii - sau dacă credeți că hamsterul dvs. de sex feminin poate rămâne gravidă în mod neașteptat - atunci veți dori să știți cât timp vă așteptați să așteptați înainte de a avea o mulțime de hamsteri pentru copii pe mâini!

Un lucru important pentru noi este să subliniem că perioada de gestație a hamsterului (timpul de la care un hamster copil este conceput la naștere) este diferit pentru diferitele rase de hamster.

Perioada de gestație pentru un hamster sirian este de 16 zile - pentru hamsterii pitic și chinez este de 18 - 21 de zile, iar pentru Hamsterii Roborovski este de 23 - 30 de zile.

Dacă vă creșteți în mod deliberat hamsterii, este o idee bună să faceți o notă despre perioada de împerechere, deoarece aceasta vă ajută să aflați când se vor naște bebelușii.

Cum puteți spune dacă un hamster este însărcinat?

Dacă nu știți când a avut loc împerecherea, este posibil să nu aveți prea multă avertizare înainte ca copiii să sosească. Și uneori este dificil să afli dacă un hamster este însărcinat deloc.

Unii hamsteri acționează diferit la începutul sarcinii. Ei pot deveni mai nervoși sau mai saraci, sau pot începe să-și îngroape materialul de cuibărit. Dar, de multe ori primul semn că hamsterul dvs. este gravidă este atunci când burtica ei începe să crească.

Odată ce începi să observi că prietenul tău mic se extinde, de obicei nu vor mai fi decât câteva zile înainte de naștere. Este important să oferiți hamsterului dreptul de îngrijire de îndată ce suspectați că este însărcinată.

Îngrijirea unui hamster gravid

În timpul perioadei de gestație a unui hamster, este important să se acorde atenție, pentru a se asigura că aceștia rămân sănătoși și că bebelușii se naște în siguranță.Este posibil să nu știți că hamsterul dvs. este gravidă chiar la începutul perioadei de gestație, dar există câteva lucruri importante pe care trebuie să le faceți de îndată ce aflați:

  • Asigurați-vă că hamsterul are o dietă bogată în proteine.
  • Furnizați o mulțime de materiale cuiburi proaspete și proaspete.
  • Opriți manipularea hamsterului dvs. mai mult decât absolut necesar.
  • Păstrați zona de locuit a hamsterului tăcută și neîntreruptă.
  • Asigurați-vă că vă curățați carcasa hamsterului cu două sau trei zile înainte de a vă aștepta ca bebelușii să se nască.

Pe măsură ce ziua nașterii vă apropie, hamsterul se va asigura că are un cuib de cuiburi bine pregătit. Uneori, vor construi chiar un cuib separat doar pentru naștere.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la hamsterul dvs. Știe ce face atunci când vine vorba de a deveni o mamă. Tot ce trebuie să faceți este să furnizați doar alimentele potrivite și materialele de cuibărit.

Ce se întâmplă când un hamster dă naștere?

În cele din urmă va veni momentul când hamsterii de copii vor fi pregătiți să-și facă intrarea în lume.

Hamsterul tău va da naștere din fericire pe cont propriu, deci nu trebuie să interveni. Deși hamsterii de sex masculin din Siria nu sunt ținute niciodată cu femela în perioada de gestație a hamsterului și sunt puse doar cu femela în timpul perioadei de împerechere, hamsterii pitici de sex masculin încă mai rămân uneori cu femela. Dacă este cazul, ar trebui să separați bărbații și femeile de îndată ce femeia a dat naștere.

Numărul de copii pe care vă puteți aștepta să le primiți în casa dvs. depinde de rasa hamsterului dvs. și de hamsterul individual.

Hamsterii sirieni au de obicei intre sase si zece bebelusi, in timp ce hamsterii pitici au in mod normal cinci sau sase. S-a cunoscut că hamsterii dau naștere mai mult de șaisprezece bebeluși, deci fiți pregătiți!

Hamsterii de hrănire se nasc orbi și cheli, iar mama lor le ține protejată în cuibul lor. Tu ar trebui nu atingeți bebelușii sau deranjează cuibul. După patru săptămâni, hamsterii baby-syrieni devin maturi și fiecare trebuie să fie adăpostiți într-o cușcă separată. La acea vârstă, hamsterii pitic feminin pot rămâne cu mama, în timp ce frații lor ar trebui să fie adăpostiți într-o cușcă separată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com