ByVaTon.com

Câte pui pot avea o chihuahua?

Câți puști pot avea o Chihuahua?

Indiferent dacă așteptați cu nerăbdare sosirea puilor de chihuahua pentru animalele de companie sau nu sunteți sigur dacă este însărcinată, suntem aici pentru a vă ajuta. Deoarece această rasă este cea mai mică din lume, mărimea așternutului nu depășește de obicei 1 - 3 cățeluși. Cu toate acestea, există excepții. Poate fi periculoasă dacă chihuahua a rămas însărcinată de un câine mai mare, deoarece poate fi prea mică pentru a se ocupa de muncă. Vom elabora acest lucru și mai mult în articolul nostru oneHOWTO: câte pui pot avea o chihuahua?

semne simptome că Chihuahua este gravidă

Dacă credeți că câinele dvs. poate fi însărcinat, dar nu sunteți sigur, căutați aceste semne și simptome. Este vital să fiți acolo pentru pooch-ul dvs. însărcinat în acest timp. Spre deosebire de oameni, perioada de gestație a chihuahua va dura o medie de 63 de zile. Cel mai devreme se pare că intră în muncă este în jur de 2 sau 3 zile mai devreme și poate merge cu 2-3 zile întârziere. Ea va trece prin multe schimbări similare, așa cum o va face femeia.

Simptomele includ: -

 • Apetitul redus și unele vărsături ușoare
 • Lethargic și nu la fel de energic ca normal
 • Poate avea un stomac deranjat (cum ar fi boala de dimineata)
 • Stomacul ei se va mari rapid. Mai rapid decât oamenii și cele mai multe rase de câini.
 • Mărițele mărunțite și țesuturile încastrate anterior vor apărea.
 • Se va curăța mai mult și va părea că este "cuibărită".

Lucruri de amintit:-

 • Stomacul ei va fi vizibil umflat în jur de 15 până la 30 de zile după concepție.
 • În ziua 45, razele x vor putea arăta cățelușele.
 • Catea ta va intra în muncă între 60 și 65 de zile. 63 este lungimea medie a sarcinii unui câine.

O chihuahua de sex feminin poate avea, de asemenea, ocazional o sarcina falsă. Deși nu a fost determinată de ce, ea poate avea un dezechilibru al substanțelor chimice. Acest lucru declanșează corpul ei în a "gândi" că este însărcinată cu puii. Când se întâmplă acest lucru, burta se poate umfla, câinele va avea o creștere a țesutului mamar, iar câinele poate începe chiar să producă lapte! Dacă acest lucru se întâmplă cu puilor dvs., aceste simptome vor dispărea în aproximativ o lună sau cam asa ceva. Verificați întotdeauna cu medicul veterinar dacă sunteți preocupat sau sigur.

Factorii care influențează dimensiunea așternutului

Chihuahua cântărește unul sau două kilograme (Între 2,3 și 4,6 lb) și este între 15 și 20 centimetri (7,9 până la 11,8 țoli) înălțime. Este cel mai mic câine din lume și cel mai popular dintre toți câinii mici. O varietate de factori determină dimensiunea unei așternuturi de chihuahua:

 • În cazul în care mama câinelui a avut puțuri mari, poate și ea. Dimensiunea urșilor poate fi influențată de acestea sănătatea părinților.
 • Condiție fizică este mai influentă. De exemplu, un câine obezi este mai probabil să aibă o dimensiune mică a așternutului.
 • Vârstă este un factor important. Înălțimile sunt mai mici atunci când femelele sunt mai tinere și când sunt mai în vârstă decât atunci când au vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani tind să aibă mai multe pui.
 • mărimea câinelui tău va influența și dimensiunea așternutului. Din moment ce chihuahua este cea mai mică rasă, dimensiunea ei va fi mică.
 • Dieta ei este, de asemenea, o influență majoră. O alimentație bună este importantă pentru a maximiza dimensiunea unei așternuturi.

Dimensiunea șarpelui este, de asemenea, determinată de momentul reproducerii. De asemenea, depinde de cât de puternic a fost sperma de câine de sex masculin sau de faptul că câinele a fost în căldură pentru prima dată când a conceput.

Câte pui au de obicei chihuahua?Chihuahua are catelusi mici comparativ cu majoritatea celorlalti caini, ceea ce nu este surprinzator din cauza dimensiunilor lor. Media lor dimensiunea așternutului este de 1 până la 3 pui. Este posibil ca ei să aibă o așternută mai mare decât cea medie. În 2011, o chihuahua numită Coco a dat naștere unui litter de 10 pui în Marea Britanie. Impresionant!

Ei pot ajunge la maturitatea sexuală la vârsta de 6 luni, dar majoritatea nu pot avea pui până când nu au vârsta peste 1 an. De obicei, au două perioade estroase pe an când se împerechează, astfel încât este posibil pentru ei livra două litri pe an.

Chihahua sarcini - ce trebuie să știți

Înainte de a permite câinelui dvs. să rămână gravidă, este important să luați în considerare fiecare detaliu în mod corespunzător. Desigur, ocazional câinele dvs. va cad grav accidental. Luați în considerare spațiul, răbdarea și resursele financiare necesare. Este important să ne amintim că puii trebuie să rămână cu mama lor în primele două luni de viață.

 • O chihuahua de sex feminin poate deveni însărcinată în timpul primului ciclu de căldură. Imediat ce o femeie intră în pubertate, ea este capabilă să conceapă. Pentru câinii de rasă de jucărie, aceasta poate fi la o vârstă foarte tânără - de obicei, cu vârste între 4 și 7 luni. În timpul fazei de estrus a ciclului, care durează între 5 zile și 3 săptămâni, femela este receptivă la câinii masculi.
 • O Chihuahua poate deveni însărcinată de doi câini diferiți. Aceasta este cunoscută sub denumirea de așternut multiplu. Motivul pentru care acest lucru este posibil se datorează faptului că, pentru canini de sex feminin, mai mult de un ovul (ouăle produse de ovare) rămân disponibile pentru câteva zile. Din punct de vedere ipotetic, o femeie poate fi montată în ziua 1, cu un ou fertilizat și apoi dacă este montat în ziua 3 de către un bărbat diferit, un alt ou poate deveni fertilizat.
 • O Chihuahua poate deveni însărcinată de un câine mult mai mare. Acest lucru ar face o sarcină foarte periculoasă și livrare. Pentru a preveni concepția nedorită, este extrem de important să țineți un ochi foarte aproape de o chihahua în căldură. Cu hormoni în plină desfășurare, o femeie care este receptivă la bărbați îi poate căuta în mod activ. De asemenea, bărbații vor mirosi o femeie în căldura de până la 3 mile distanță. Câinii masculi câini necăsătoriți, cărora le este permis să se plimbe, uneori vor "trage" o casă cu un câine de sex feminin în ea, așteptând doar o oportunitate.

Puii sunt munca grea. Nu uitați că sunteți responsabili pentru aceste animale. Aveți grijă de ele și asigurați-vă că le găsiți o casă bună dacă decideți să nu le păstrați.

OneHOWTO nu susține creșterea. Dar încurajăm noi pui să fie acordați familiei potrivite dacă proprietarul lor anterior nu este capabil să aibă grijă de ei. Dacă v-ați bucurat de acest articol, puteți fi interesat de: Câți puști pot avea un husky, Câți puști pot avea un Retriever de Aur sau Când să începeți să mergeți pe un cățel.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Câți puști pot avea o Chihuahua?, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com