ByVaTon.com

Faptele despre rasele de câine din ceai ceai trebuie să știe

Fapte despre rasele de câine de ceai
Fapte despre rasele de câine de ceai Sursă

Ce sunt rasele câinilor de ceapă?

Rase de caini de rasa, dupa cum sugereaza si numele, este un termen menit sa descrie rasele de caini mai mici decat cele medii. Termenul este destul de strălucitor și atrăgător atunci când o citiți anunțată în ziarul de duminică, deoarece imaginile unor rase de câini mici drăguți, capabile să se potrivească confortabil într-o ceașcă de ceai sau o ceașcă de cafea, vin în minte. În afară de a fi drăguț, ce sunt cu adevărat rasele de caise?

Ca nevinovată ca termenul de cățeluș de ceai sau ceai de săpun poate apărea, există o mulțime de fapte importante pentru a deveni conștienți de înainte de a se îndrăgosti de acești câini și luați în considerare plata unui preț premium pentru unul. Aflați mai multe informații despre rasele de câine ceainic vă pot ajuta să faceți diferența între întreținerea multor dureri de inimă și cheltuieli și bucurați-vă de un câine de mulți ani. Deci, care e treaba cu rasele de caini ceai?

Rasele de caini de rasa sunt in esenta foarte mici versiuni ale raselor populare de caini mici. De asemenea, numiți câini micro-câini sau câini de dimensiuni mici, după cum se poate imagina, pe lângă faptul că sunt mici, acești câini cântăresc, de asemenea, considerabil mai puțin decât standardul stabilit pentru acea specie de câini. De dragul unui exemplu, potrivit American Kennel Club, rasa de câini maltezi, este de așteptat să cântărească sub 7 kilograme, cu o preferință pentru specimene fiind oriunde între gama de 4 și 6 lire. O ceașcă malteză ar cântări în mod considerabil mai puțin decât acest standard, făcând-o chiar mult mai mică decât cea acceptabilă.

Este important ca proprietarii câinilor de perspectivă să înțeleagă că termenul de "rasă de câini de ceai" nu este un termen oficial și că, ca atare, nu este aprobat de niciuna din registrele principalei rase de câini. Ceaiurile nu sunt o rasă specifică de câine. Termenul este, în cea mai mare parte, un gând de marketing gândit în mod special în scopul atragerii cumpărătorilor și al convingerii că gândesc că puii de ceai sunt valoroși și vrednici de un preț mai mare.

Atunci când un cumpărător potențial merge să cumpere acești câini, acestea pot fi cu adevărat mai mici decât greutatea și dimensiunea medie a rasei, sau pot fi de fapt mărime normală sau chiar mai mare, dar crescătorul le comercializează în continuare ca "cești" de a adăuga o atingere glitz pentru a compensa prețul mai mare. Termenul de ceai este, prin urmare, un steag roșu mare care ar trebui să trimită semnale sonore de avertizare la stânga și la dreapta.

Termenii "imperial" sau "micul ceai" ar trebui să fie considerați ca fiind ceea ce ei sunt într-adevăr ... O mintă adesea folosită de crescătorii neetici pentru a crea o piață pentru câinii care nu se conformează standardului rasei.

- American Shih Tzu Club

Adevărul urât despre rasele câinilor de ceapă

Având un specimen mai mic decât media unei rase de câini poate fi atrăgătoare, deoarece acești câini se pot potrivi cu ușurință într-o geantă roz Gucci, dar sănătatea câinilor nu ar trebui pusă pe linie doar în scopul atragerii cumpărătorilor care doresc să facă o modă afirmație. Înainte de a se angaja să achiziționeze o versiune mai mică a unei rase deja mici, este important să înțelegeți felul în care sunt produse rasele de câine de ceai și modul în care acestea pot avea un impact asupra sănătății lor generale.

În spatele creării unei săli de ceai, există adesea un ameliorator care ridică în mod intenționat râuri de așternut. Rindele castrului sunt practic mai mici decât câinii medii care sunt mai slabi și se luptă adesea să supraviețuiască. În timp ce un crescător de reputație, care ocazional se poticnește pe aceste specimene, poate vinde aceste râuri cu un contract de stricăciune și neutru, astfel încât aceste specimene să nu aibă voie să se reproducă, un crescător neetic poate să își reproducă în mod intenționat runtul cu o altă runt ), în speranța de a produce litice întregi sau câini mai mici decât cei medii.

Mai mult decât atât, există șanse ca unii crescători neetici să împiedice, de asemenea, creșterea crescândă a căței lor prin faptul că nu le furnizează hrana necesară pentru aceste cățeluși.

Aceste pui sunt, prin urmare, numite "cești" și sunt adesea vândute pentru un preț ridicat. Cât costă un pui de școală în medie? Prețul unei rase de câini de ceașcă de ceai poate varia cu ușurință între 750 și 2 000 de dolari!

Ce rase sunt câinii de ceai? Există mai multe rase de câini care sunt descrise ca și ceaiuri și se referă la faptul că se adaugă din ce în ce mai mult pe listă. Iată o listă de rase de câine de ceai.

Lista de rase de caine de câine

Teacup Chihuahua

Teacup malteză

Teacup Pomeranian

Teacup Pudle

Teacup Pug

Teacup Shih-tzuTeacup Silky terrier

Teacup Yorkshire terrier

și mai multe!

Probleme cu rasele câinilor de câine

Pe lângă angajarea în practici neetice și vânzarea de pui pentru șeptel pentru primăvară, crescătorii de rase de câine de ceai oferă de asemenea caini departe, care sunt susceptibili să întâmpine mai multe boli de sănătate de-a lungul drumului. La spitalul veterinar pentru care lucram, aveam un client care ne-a venit din nou să ne viziteze, nu pentru că ne-a plăcut, ci pentru că cățelușul ei de ceașcă de ceai era deseori bolnav. Acest catelus are frecvent raze de probleme digestive si bouts de gastroenterita hemoragica care a dus la spitalizari frecvente costisitoare, care de multe ori au avut ingrijorat ei bolnav. Ea trebuie să cheltuiască mii de dolari ca lichide IV au fost pompate în pup de zile de zile și de fiecare dată facturile ei au fost destul de viu!

Ce probleme de sănătate sunt rasele de câine ceainic predispus la? Puii de pui pot fi predispuși la hipoglicemie, unde nivelul lor de glucoză din sânge ar scădea, cauzând slăbiciune, tremurături și chiar convulsii în cazuri severe. Conform Manualului Veterinar Merck, rasele de caini miniaturale sunt predispuse la gastroenterita hemoragica. Fiind mai mici, înseamnă, de asemenea, că acești câini au un metabolism mai rapid, ceea ce se traduce adesea într-o nevoie de hrană mai frecventă.

Alte probleme de sănătate ar putea include riscuri crescute pentru șuncuri de ficat, hidrocefalie, molearuri mai mari, probleme cardiace, convulsii, probleme cu dinții (imaginați-vă toți dinții aglomerați, cum ar fi gura mică!). În plus, acești câini mici, fragili, pot fi ușor așezați pe jos sau aruncați, ceea ce le face deosebit de nepotrivite pentru familiile cu copii mici. Acestea sunt doar câteva dintre motivele bune pentru care rasele de câini din săpun sunt departe de a fi "ceașcă de ceai".

Desigur, ca și în cazul câinelui înrudit, există întotdeauna excepții de la regulă. Mai mulți proprietari de pui sau bețișori de pahar cu pahar au povești despre câinii lor mici care conduc peste toate viețile sănătoase și fericite, dar cumpărătorii trebuie să fie conștienți de toate îngrijirile suplimentare pe care acești câini mici le pot avea nevoie și nu întotdeauna aceste probleme de sănătate pot apărea imediat , dar pot ridica insidos capii lor urâte numai săptămâni, luni sau ani mai târziu!

Micro câinii care cântăresc trei kilograme sau mai puțin la maturitate sunt mai predispuși la probleme grave de sănătate și, în general, trăiesc mai repede. Este greu pentru ei, și este greu pentru familiile lor să-i piardă la o vârstă fragedă. Există o mulțime de câini mici care sunt sănătoși - să nu încurajăm reproducerea câinilor mici, nesănătoase, ca să putem avea drepturi de laudă despre câinele cel mai mic.

- Dr. Marty Becker

Yorkii cu regularitate nu sunt doar drăguți, ci mai sănătoși!

Gânduri finale privind rasele câinilor de ceai

Să recunoaștem: piața vânzării de pui este, din păcate, ca și alte afaceri din întreaga lume și tinde să fie modelată de tendințe și fantezii diferite. Încă de astăzi, rasa de caine de ceai rămâne un buzzword care este destinat atragerii cumpărătorilor în speranța de a le avea să scoată bani fără prea multe rezerve. În timp ce rasele de câine de ceai nu sunt aprobate de niciun registru de câini de renume, celebritățile sunt adesea de vină pentru răspândirea raselor de câini de designer care sunt apoi special create de către crescătorii neetici pentru profit.

Sigur, poate fi drăguț și la modă să poarte un pooch adorabil mic într-o pungă roz Gucci, dar câinii nu sunt accesorii de modă și nu merită să fie tratate în acest fel! Atunci când câinii sunt cumpărați pe un capriciu, tocmai pentru că celebrele vedete de la Hollywood le au, oamenii adesea cad în capcana de a nu realiza cantitatea de muncă și de îngrijire a câinilor mici necesită.

Dar dacă o persoană dorește într-adevăr o rasă de câini de săpun, are timp și voință să aibă grijă de una, înseamnă că ideea ar trebui abandonată complet? Nu neapărat, dar este o idee bună să faceți o cercetare atentă.

Evident, crescătorii lipsiți de etică care cresc în mod intenționat ceașcă de ceai pentru un preț greu trebuie să fie evitați. Magazinele de animale de companie sunt, de asemenea, o problemă, având în vedere că puii lor sunt în cea mai mare parte furnizați de către mori de catelus. Poate că o opțiune mai bună pentru cei cu adevărat interesați de rasele de câine de ceai este să ia în considerare pur și simplu cumpărarea unei rase de câini de jucărie, care este o versiune mai sănătoasă, care vine într-o gamă de greutate mai sănătoasă și mărime pentru standardul ei.

Reproducătorii de crescători pot, de asemenea, ocazional să se poticnească cu pui mai mici decât cei medii pe care sunt dispuși să le furnizeze împreună cu o garanție de sănătate și un contract prin care afirmă că catelul rămâne de calitate pentru animalele de companie și este spayed și sterilizat. Să nu mai vorbim de nenumăratele salvări sau adăposturi care au o abundență de câini mici în nevoi disperate pentru o familie și o casă acasă.

Știați? Clubul Yorkshire Terrier privind Codul Etic al Americii impune membrilor săi să nu adere la nici un fel de practici înșelătoare, cum ar fi utilizarea unor termeni cum ar fi "ceașcă de ceai", "păpușă cu care se confruntă" sau o terminologie similară.

Referințe:

  • Vet Street, 5 rase de jucărie care se tem de acest veterinar cel mai mult
  • American Shih Tzu Club, Imperiul Shih Tzu
  • Clubul american de terieri Yorkshire, Codul de etică
  • Clubul de Chihuahua al Americii, declarația de ceai
  • Manualul Chihuahua de D. Caroline Coile

Recunoaștem că mulți crescători de chihahua doresc cățelul foarte mic. Deși sunt adorabili și pot fi perfect sănătoși, cumpărătorul ar trebui să fie avertizat în ceea ce privește îngrijirea suplimentară care poate fi necesară în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea lor generală.

- Clubul Chihuahua al Americii
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com