ByVaTon.com

10 Lucruri despre care nu știai nimic despre chihuahua

10 Lucruri pe care nu le-ai făcut

Chihuahua este, de departe, una dintre cele mai multe rasele mexicane de câine populare. De fapt, ei primesc numele datorită celui mai mare stat din Mexic. Probabil din cauza caracterului lor, trăsăturile fizice pe care le posedă sau bucuria pe care o transmit le-au făcut să iasă în evidență enorm.

Aveți un chihuahua sau o combinație a acestei rase? Vreți să aflați mai multe despre ele? În acest articol AnimalWised vom împărtăși 10 lucruri pe care nu le știai despre chihuahua (sau nu s-ar putea să știe). Nu ratați!

1. Originea lor revine la civilizația toltecilor

Conform standardului FCI [5] , chihuahua a fost un câine sălbatic care a fost capturat și domesticizat în timpul timpul civilizației toltece. Ele sunt una dintre culturile pre-columbiene care trăiesc în timpul X și XII în America de Nord.

Unele teorii arată că strămoșii chihuahua, așa cum o știm astăzi, locuiau în Tula (Tollan-Xicocotitlan) în statul Hidalgo, Mexic. Acest lucru se datorează figura binecunoscuta a "Techichi", care este considerată rasa precursoară a chihuahua actuală.

Fuente: the-saleroom.com

2. Sunt unul dintre cei mai curajosi caini

Chihuahua iese la iveală pentru a fi un alerta [6] și foarte curajos câine[5] conform standardelor FCI și AKC. Ele sunt, de asemenea, considerate ca fiind inteligent, vivalent, devotat, neliniștit, sociabil și credincios câine.

Deși fiecare câine este diferit, este faptul că, de obicei, această rasă creează o legătură foarte puternică cu proprietarii lor, devenind foarte atașată. Este, de asemenea, obișnuit să încerci să atragi atenția sau să fii gelos.

3. Ei tremura

Ai văzut vreodată o chihuahua înfășurată? Probabil că aveți, mai ales în timpul iernii. Nu este o declarație de modă, pentru că această rasă este deosebit de sensibilă la temperaturi scăzute, subliniază AKC[6].

Chihuahua-ul te trezește foarte mult? Trebuie să știți că nu se tremură mereu din cauza frigului. Uneori sursa tremurului se datorează excitării, faptului că se află încă în stadiul lor de catelus, se tem de hipoglicemie. Există multe cauze!

4. Chihuahua nu este numele lor original

Într-adevăr, numele real al acestei rase este "chihuahueño"sau Chihuahian", care înseamnă literal "loc arid și nisipos" în tarahumara (limba Utoazteca). Chihuahua sunt numiți după locul unde au fost găsiți, Chihuahua, Mexic.

5. Ei se nasc cu un loc moale pe craniu

La fel ca bebelușii umani, puii de chihuahua se naște cu un punct slab pe craniul lor. Asta pentru că panourile lor frontale (oasele craniului) nu s-au conectat în totalitate. Ei ar trebui să ajungă să facă acest lucru în timpul stadiului lor adult.

Este de obicei a defect congenital [1] obișnuit în jucării și în ceai de ceai rasele, cum ar fi shih tzu, terrierul Yorkshire sau malteza, dar pot fi de asemenea cauzate de hidrocefalie, o infecție în creier, o tumoare pe creier sau o boală care blochează drenajul fluidului cefalorahidian.Într-un articol [2] al Federației Universităților pentru Protecția Animalelor privind problemele genetice ale Chihuahua, se afirmă că hidrocefalie primară (prezența apei în creier) este una dintre cele mai frecvente boli congenitale.

Hidrocefalul provoacă presiune și durere în creierul câinelui, precum și subțierea oaselor craniului. Această boală este asociată cu mărimea anumitor rase.

6. Este cel mai mic câine din lume

Chihuahua este cel mai mic câine din lume, atât în ​​înălțime, cât și în lungime. Conform cartea Recordurilor, cel mai mic câine viu (în lungime) [3] este Brandy, o chihuahua de sex feminin care măsoară 15,2 centimetri (5,98 in) de la vârful botului până la coadă. Locuieste in Florida, Statele Unite.

Înregistrează, de asemenea, că cel mai mic câine viu (în înălțime) [4] . Este o altă chihuahua de sex feminin pe nume Miracle Milly, care măsoară 9,65 centimetri (3,79 in). Locuieste in Dorado, Puerto Rico.

7. Prefera compania propriei rase

Dacă socializată în mod corespunzător, chihuahua este un câine care se raportează minunat cu aproape toate rasele de câini, chiar și cu pisici. Cu toate acestea, adesea este obișnuit să se observe modul în care câinii Chihuahua preferă alții din propria lor rasă să socializeze cu. Poate că acesta este motivul pentru care se numără printre faptele curioase declarate de AKC[6].

8. Este unul dintre cei mai populari caini din lume

Chihuahua este una dintre cele mai populare și iubite rase de câini din lume. A început să fie cunoscută în Statele Unite după difuzarea emisiunii Taco Bell anunțuri în care Gidget a apărut câinele (care a înlocuit-o pe Dinky). Paris Hilton, Hillary Duff, Britney Spears sau Madonna sunt unele dintre cele mai multe celebrități care au decis să adopte un câine de această rasă.

9. Este o rasă cu cea mai largă gamă de culori

In conformitate cu Standardul FCI [5] Chihuahua are două soiuri: cu parul scurt sau cu parul lung. În ambele specimene găsim totul tipuri de culori sau combinații, cu excepția câinilor de vierme sau a câinilor fără păr.

Specimenele de păr lung au o blană matasoasă, fină și ușor catifelată și au, de asemenea, un strat interior. Caracteristica cea mai notabilă este prezența părului lung în urechi, gât, extremități, picioare și coadă. Cei care au păr scurt prezintă blană scurtă și blocată, care uneori are un strat interior.

10. Au o durată mare de viață

Chihuahua este unul dintre câinii cu cea mai lungă speranță de viață. Relativ acum câțiva ani sa estimat că au trăit între 12 și 18 ani, dar în prezent găsim câini de Chihuahua care au peste 20 de ani.

daca tu le oferă o dietă bună, veterinar vizite la fiecare 6-12 luni, bună grijă și multă afecțiune, chihuahua ta poate ajunge la acest număr minunat.

Ce mai puteți cere de la această rasă adorabilă?

Referințe
  1. https://vetary.com/dog/condition/open-fontanel
  2. https://ufaw.org.uk/dogs/chihuahua-hydrocephalus
  3. https://guinnessworldrecords.es/world-records/smallest-dog-living-(length)
  4. https://guinnessworldrecords.es/world-records/smallest-dog-living-(height)
  5. https://fci.be/Nomenclature/Standards/218g09-es.pdf
  6. https://akc.org/dog-breeds/chihuahua/detail/
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com