ByVaTon.com

Acasă remedii pentru probleme de ochi pisici

Multe pisici adesea iau o răceală în ochii lor, obțin ceva blocat în ele sau au o mică infecție care face ca ochii lor să scurgă. Încercați următoarele "remedii la domiciliu" pentru câteva zile (Trebuie să vorbiți întotdeauna cu un medic veterinar înainte de a încerca orice remedii de la domiciliu). Dacă nu funcționează, atunci este o chestiune mai gravă și trebuie să-i aduci imediat pisicii la veterinar pentru îngrijirea corespunzătoare.

Compresie caldă

Acest lucru este util dacă ochii pisicii dvs. sunt roșii sau încep să curgă.

  1. Luați o cârpă moale.
  2. Ia umezeala umedă folosind apă caldă.
  3. Apăsați ușor prosopul pe ochiul pisicii dvs. și țineți-l acolo pentru aproximativ două-trei minute.
  4. Repetați acest lucru de mai multe ori pe zi.

Ar putea fi o luptă pentru a ține covorașa în loc, dar ești cel mai bine pentru a oferi cea mai bună îngrijire prietenului tău felinar.

Spălarea ochilor

O spălare a ochilor este utilă dacă ceva este blocat în ochiul pisicii.

  1. Clătiți ochiul pisicii cu soluție salină.


Cele mai multe soluții saline vor avea instrucțiuni adecvate detaliate. Este important să le urmăriți cu atenție. Unele pot cere doar să utilizați picăturile, în timp ce altele pot recomanda să le clătiți cu apă după aceea.

Ceai verde

Acest lucru este bun pentru pisici și pisoi cu ochi maturi care sunt blocați închis. Puteți folosi și mușețel sau alte ceaiuri naturale. Faceți ceaiul simplu - nu adăugați niciodată zahăr sau altă substanță.

  1. Se fierbe apa, se adaugă o pungă de ceai verde și se fierbe. (Cu alte cuvinte, faceți ceai.)
  2. Odată ce ceaiul se răcește, luați o bumbă de bumbac sau o cârpă moale și o înmuiați în ceai. Sună-l. Nu incercati prea mult, deoarece ceaiul este solutia la problemele de ochi.
  3. Puneți un pic de ceai în ochiul pisicii și ștergeți cu atenție în jurul și în jurul ochiului. (Atunci când ștergeți-o, faceți-o din afară spre interior, aproape de nas. Nu doriți să o răspândiți prin ochi întregi.)
  4. Repetați de câteva ori pe zi.

După ce ați încercat aceste remedii

Dacă aceste remedii fie nu funcționează, fie funcționează, dar numai pentru puțin timp, poate exista o problemă mai serioasă care necesită atenție.

În primul rând, mergeți la magazinul local de animale de companie și încercați să găsiți unele picături pentru ochi sau unguente pentru ochi pe care le puteți încerca. Dacă ei nu au nici unul sau cei pe care ei nu le au, singura altă opțiune este să-ți iei pisica la veterinar. Infecțiile oculare pot fi grave și, uneori, chiar duc la orbire. Dacă "remediile de la domiciliu" nu mai funcționează după câteva zile, du-te la veterinar!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com