ByVaTon.com

Modul în care câinii folosesc postura corpului pentru a comunica asertivitatea

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Tipul ăsta e destul de încrezător
Tipul ăsta e destul de sigur Sursă

Câinii sunt, în general, soluții de rezolvare a conflictelor naturale. Cu alte cuvinte, ei vor încerca cel mai probabil să evite o luptă la fel de mult cât pot fără a recurge la agresiune. În sălbăticie, este nevoie de prea multă energie pentru a lupta atunci când există priorități mai importante, cum ar fi vânătoarea pentru hrană și supraviețuire. Din acest motiv, caninii, prin natura lor, preferă să folosească comportamente ritualizate pentru a rezolva conflictele. Cu un postură adecvată, un câine îi poate arăta celorlalți câini că este încrezător și, prin urmare, celălalt câine ar trebui să încerce să se jupoaie cu el.

Unele dintre aceste poziții sunt similare cu o strângere de mână puternică. Când vă întâlniți cu o persoană cu o strângere de mână puternică, vă presupuneți că este sigur și sigur. Același lucru se întâmplă și cu cineva care merge cu capul în sus și drept. Alte posturi sunt mai nepoliticoase, ca o persoană care vine direct la tine și invadează spațiul tău.

Faceți clic pe miniatură pentru a vedea dimensiunea completă
Punerea bărbii pe umeri poate fi nepoliticoasă și ceva ce alți câini nu acceptă.
Punerea bărbii pe umeri poate fi nepoliticoasă și ceva ce alți câini nu acceptă. | Sursă
Picioarele pe umeri sunt, de asemenea, afișe asertive care pot da naștere unei bătălii.
Picioarele pe umeri sunt, de asemenea, afișe asertive care pot da naștere unei bătălii. | Sursă

Modul în care câinii folosesc posturarea pentru a comunica încrederea și asertivitatea

Acestea sunt poziții care ar putea provoca o luptă pentru câini. Aceste mișcări sunt destul de asertive și nu toți câinii sunt dispuși să le accepte. Dacă vă duceți câinele în parc, doriți să fiți atenți la aceste mișcări, ceea ce poate provoca probleme. Intervenția dvs. rapidă poate împiedica o luptă a câinelui înainte să se aprindă într-o situație periculoasă.

Stand inalt si inca

Adesea câinii încrezători se bucură să stea foarte înalți și imobili la întâlnirea cu un nou câine. Acești câini spun pur și simplu că se simt încrezători și siguri. Acești câini vor păstra în mod obișnuit urechile înțepenite și coada mare, adesea ducând încet. Acest câine nu are nici o problemă dând unui alt câine un aspect direct. Postura acestui câine este de superioritate și va fi, cel mai probabil, acceptată de câini supuși, totuși niște wannabes încrezători pot crea probleme în a accepta orice altă dovadă a superiorității. Deoarece înălțimea în picioare este un semn de a fi superioară, acesta este motivul pentru care câțiva câini de pe lesa se declanșează ca fiind exagerat de asertivi, mai ales dacă oferiți o corecție pentru lesa. Lesa face poziția capului câinelui să pară mai înaltă și câinele mai asertiv.Teeing Off

Unii câini își vor lua în mod natural caracterul lor asertiv, stând peste un alt câine și plasând bărbia sau labele peste umerii celuilalt câine. Acest comportament este, de asemenea, cunoscut sub numele de "teeing off" și poate însemna probleme. Termenul "oprirea" provine din faptul că atunci când un câine asertiv face acest lucru, el ajunge în poziția "T" cu câinele într-o poziție perpendiculară de 90 de grade față de cealaltă.

Faceți clic pe miniatură pentru a vedea dimensiunea completă
Humpingul poate fi o modalitate de a fi asertiv - notați Rottweilerul` title=
Umflarea poate fi o modalitate de a fi asertiv - notați expresia lui Rottweiler de " | Sursă
Paw și capul peste umeri
Paw și capul peste umeri Sursă

humping

Unii proprietari consideră că humpingul este un comportament sexual, dar nu este decât dacă aveți o femeie în căldură și un câine de sex masculin nemodificat. În ciuda mitului că hrănirea câinelui este pur comportament "dominant", în realitate humping poate însemna mai multe lucruri. Este posibil să observați umflături în câini frustrați, excitați. Puteți vedea, de asemenea, în câini bully.

piloerecție

Unii câini asertivi își vor însoți postura cu piloerectură. Piloerecția are loc atunci când firele de păr ale câinelui de la umăr la coadă devin erecte, oferind câinelui un aspect similar pisicilor de Halloween, cu părul pe spate ridicat. Câinii care prezintă piloerecții sunt adesea cunoscuți ca având "hackles up". Adesea greu, piloerection este folosit în câini fricos pentru a se arata mai mari și, eventual, speria un adversar departe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com