ByVaTon.com

De ce câinii urinează când sunt excitați și cum să o oprească

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

A. farricelli
A. farricelli

Când auziți cheile făcându-și drumul prin gaura de chei, urechile catelului tău se înțepesc și ea se grăbește imediat să te salute. Își linge și își înghită coada ca și cum ai fi lipsit zile întregi. Secunde mai târziu, observați o mică băltoacă galbenă chiar în fața ușii. Se pare că catelul dvs. nu a putut să-și stăpânească entuziasmul când v-a văzut și a lăsat un lac de pipi pentru a vă curăța. Deci, de ce câinele dvs. face acest lucru și ce puteți face pentru a opri acest comportament o dată pentru totdeauna?

Cum să pregătești un câine pentru a opri urinarea supusă

1. Ignorați câinele când ajungeți acasă.
2. Așteptați până când acesta este complet calm înainte de a-i acorda atenție.
3. Odată ce interacționezi cu el, fă-o așa calm.
4. Când îți petreci câinele, coboară la nivelul lui, astfel încât să apară mai puțin amenințător.
5. Să-l petreci sub bărbie sau pe piept, mai degrabă decât pe capul lui. Petting-ul de sus poate fi intimidant.

Cum să oprești un câine de la pipi când ești emoționat

Acest comportament, în general, dispare odată ce catelul dvs. dezvoltă un control mai bun al sfincterului uretral. Cu toate acestea, unele catelusi sensibili si excizibili ar putea aduce acest comportament la varsta adulta.

  • Păcatul unui câine pentru a urina din excitare face ca lucrurile să se înrăutățească. Câinele se va simți intimidat și poate urina mai mult pentru a demonstra comportamente supuse. Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să întăriți acest comportament.
  • În schimb, încercați să ignorați câinele cât de mult puteți atunci când veniți acasă. Spuneți oaspeților dvs. să facă același lucru atunci când vizitează. După un timp, puiul tău se va calma în cele din urmă. Odată ce este calm, răsplătește-l cu atenție.
  • Încercați să nu vă încântați prea mult câinele, vorbind cu el sau mutându-vă în așa fel încât să crească nivelul său de entuziasm.
  • Când îți petreci puiul, îndoi până la nivelul lui, astfel încât să apară mai puțin amenințător.
  • Evitarea contactului cu ochii poate ajuta, de asemenea, câinii care sunt timizi.
  • Dacă ai o comandă, cum ar fi "stai", te poate ajuta să-ți liniștiști animalul în jos și să-l înveți să te salute cu ascultare încrezătoare, nu cu supunere.

De ce cresc câinii când sunt excitați?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să examinăm modul în care lupii se salută reciproc în sălbăticie. Câinii și lupii împărtășesc aceleași cantități de cromozomi și, prin urmare, este logic să comparăm comportamentele lor unii cu alții. Chiar dacă câinii au fost domesticiți de mulți ani, unele comportamente ancestrale rămân în nucleul lor genetic. La lupi, depunerea activă sau pasivă este afișată în mod obișnuit la întâlnirea unui membru de rang superior.

Trimitere activă

În depunerea activă, catelul îl întâmpină pe cel mai înalt membru cu urechile fixe pe cap, cu capul scăzut, cu coada între picioare și cu o poziție scăzută a corpului. Poate, de asemenea, poate să alunece și să lingă gura celui mai înalt membru. Uneori, salutul este însoțit de o scurgere de urină. Acesta este un afișaj prietenos care demonstrează, de asemenea, respect pentru lider.Pasiv

În depunerea pasivă, câinele prezintă frică, inferioritate sau neajutorare. În urma interacțiunii cu membrul de rang superior, câinele se va lăsa abdominală cu urechi plat și poate, de asemenea, să urineze.

De ce câini domesticiți urină?

Pisicile domestice urinează deoarece prezintă afișări active sau pasive. Depunerea activă apare atunci când un câine este excitat. Veți vedea că acest lucru are loc atunci când un cățeluș îi întâmpină pe proprietar sau pe alți oameni. Depunerea pasivă, pe de altă parte, este mai probabil să apară atunci când caninul se simte intimidat, ca atunci când este certat sau este animal de companie de sus.

Concluzie

Pe masura ce catelusul creste, nivelul de incredere ar trebui sa creasca, iar urinarea supusa poate deveni un lucru din trecut. Dacă aveți un câine mai în vârstă, care încă mai atinge atunci când este emoționat, îl puteți ajuta prin a fi un lider sigur și calm. Aceeași metodă de a ignora câinele la sosirea acasă și de a acorda atenție numai atunci când este calmă, de asemenea, lucrează pentru caninii adulți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com