ByVaTon.com

Înțelegerea conceptului de natură versus hrănire la câini

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Sunt comportamentele câinilor guvernate de instincte sau mediul lor?

Natura versus hrănirea dezbaterilor la câini
Natura versus hrănirea dezbaterilor la câini Sursă

Comportamentul câinelui: învățat sau instinctiv?

Este natura sau hrănirea care guvernează comportamentul câinelui dvs.? Studiile sugerează că comportamentul unui câine are loc ca rezultat al materialului genetic (instinct) și al experienței (învățării). Cea mai bună modalitate de a diferenția cele două este prin a pune întrebarea: câinele trebuie să învețe comportamentul sau a fost înnăscut (natural, deci dictat de instincte)?

Un cățeluș nu are de obicei nevoie să învețe să se îngrijească de când se naște. Asistența medicală, prin urmare, este un comportament înnăscut. Puii se nasc cu un puternic instinct de alăptare și asta îi ajută pe supraviețuitorul catelului. Un alt comportament instinctiv pe măsură ce crește catelul este instinctul de a juca. Nici un catel nu trebuie sa invete sa joace, ci se intampla. Natura a instilat acest instinct dulce în pui, pentru a putea juca cu alte pui și a practica abilitățile de vânătoare necesare supraviețuirii.

Cu toate acestea, nu tot ce face catelul este dictat de instinct. Mediul catelusului joaca un rol in a permite catelului sa invete noi comportamente. De exemplu, jucând cu alte pui, catelul învață că dacă mușcă un coleg de joc prea tare, catelul mușcat probabil va suferi dureri și se va retrage din joc. Cu timpul, cățelușul înțepător învață că, pentru a juca, trebuie să muște mai puțin. Acesta este modul în care puii în cele din urmă învață să-și inhibe muscatura.

Principala întrebare de a diferenția cele două este, prin urmare, a făcut câinele să învețe comportamentul? Dacă nu, foarte probabil a fost instinctivă. Instinctul și comportamentele învățate sunt, de asemenea, numite natură și hrănire.

Natură, așa cum sugerează și numele, indică comportamente dictate de natură, de aceea sunt naturale, instinctive. Vânătoarea, mâncarea, reproducerea sunt toate comportamente care sunt naturale.Îngrijirea este ceea ce este învățat prin mediu prin experiențe. Un câine poate vâna prin instinct, dar poate învăța prin experiență că skunks nu sunt o pradă care merită să se deranjeze. Natura nu la învățat asta, experiența care a fost stropită a făcut-o. Este important să rețineți că experiențele învățate nu sunt transmise descendenților. Prin urmare, dacă cineva are un câine a învățat prin expereince să nu vâneze skunk, căței nu vor ști să evite skunks, dar experiența lor în timp îi va învăța.

Atât cât natura și hrănirea arată ca două concepte distincte care creează "natura față de hrănirea dezbaterii", în realitate, ambele sunt împletite și lucrează în sinergie.

Dezbaterea "Natură versus hrănire"

Există diferite discipline și școli de gânduri care se învârt în jurul lumii comportamentului canin. Deseori, există dezbateri asupra naturii și hrănirii. Adevărul este că cele două concepte sunt deseori interconectate și, în realitate, nu pot fi separate unul de celălalt. Potrivit lui Paul Chance Ph.D. în Psihologie de la Universitatea de Stat din Utah și autor al cărții "Învățare Comportamentul "întrebarea care este mai important în determinarea comportamentului, eredității sau mediului?" Este ca și cum ar fi întrebat: "Care este mai important în determinarea zonei unui dreptunghi, lățime sau lungime?" "Cele două sunt inextricabil intersectate și încearcă să le despartă nu va servi vreun scop special. "

Un catel poate, de exemplu, să inițieze jocul prin instinct, dar acest instinct duce la învățarea prin experiențe noi. Câinele va învăța prin experiență, pentru a-și inhiba muscatura, pentru a-și calibra corpul într-un mod mai bun, pentru a da semnale de calmare dacă un alt catelus joacă prea dur și așa mai departe. Chiar și atunci când alăptează, care este un comportament instinctiv, un câine învață prin experiență. De exemplu, cățelușul poate învăța să preferă o teatru peste alta și poate învăța cum să-i păstreze pe celălalt frate să nu aibă acces la acea mamelonă. Instinctul și mediul sunt, prin urmare, strâns legate între ele și lucrează împreună pentru a face acel animal minunat pe care îl iubim atât de mult, câinele.

Rase de caini: De ce natura / hranirea este importantă

Dezbaterea asupra mediului și a geneticii joacă un rol semnificativ în determinarea adevăratei naturi a câinilor negri enumerați, victime ale legislației specifice rasei. Gândesc pitbulls, rottweilers, dobermans și așa mai departe, au o predispoziție moștenită de a fi agresiv sau este rezultatul mediului în care sunt crescuți? Mediul pare să joace un rol foarte important. Într-adevăr, pitbulls, rottweilers și dobermans crescute într-un mediu de viață și de către proprietarii responsabili, tind să înflorească în animalele iubitoare. Unii au plecat și ei pentru a deveni câini de terapie!

Cu toate acestea, nu poate fi ascuns faptul că genetica joacă și ea un rol. Crescătorii iresponsabili care nu își testează temperamentul pentru animalele de reproducție pot să cedeze uneori (fie intenționat, fie prin ignoranță) specimene slab conservate care se pot transforma într-o răspundere. Totuși, în casa potrivită, astfel de specimene pot fi întoarse uneori. În cele din urmă, nici o regulă nu poate fi stabilită în piatră. Afirmând că rottweilers, pitbulls și dobermans și așa mai departe sunt predispuși la agresivitate este ca și cum ai spune că toți oamenii dintr-o anumită rasă sunt predispuși la acte criminale. Știm cu toții că acest lucru ar fi în întregime greșit și, prin urmare, la fel ca la om, câinii vin cu propriile lor personalități care sunt rezultatul mediului și al geneticii lor. În calitate de cercetător / scriitor științific, Robert Sapolsky afirmă definitiv că este un drum lung: "Fără ereditate. Fără mediu. Doar interacțiunea dintre cele două. "

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com