ByVaTon.com

Înțelegerea semnalelor de calmare a câinilor

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

O pruritură bruscă poate fi un semn de stres
O pruritură bruscă poate fi un semn de stres

Cum comunică câinii?

Câinii sunt maeștri în limbajul corpului. Lipsită de darul limbii și cu o gamă limitată de vocalizări (comparativ cu oamenii), câinii se bazează în principal pe indiciile subtile ale corpului pentru a comunica. Ea are nevoie de un ochi atent pentru a observa și a participa la reperele care durează o fracțiune de secundă uneori. Cu toate acestea, cu practica, este posibil să se învețe cum să se vorbească "doggish" și interpreta o mulțime de ceea ce au de spus.

În calitate de antrenor de câine, adesea mi se spune de către fani Cesar Millan cât de eficiente sunt metodele sale de antrenament și cum sunt atrași câinii și că se comportă magic pentru el. De asemenea, ei pretind că metodele sale sunt umane și că câinii nu sunt răniți în nici un fel. Cu toate acestea, dacă apăsați butonul mut în timp ce urmăriți pe Millan în acțiune și veți vedea că limbajul corpului câinelui țipă stresul și învață neajutorarea. Vizitatorii își pierd adesea indiciile subtile care demonstrează stresul. O gamă largă de semnale de stres sunt expuse, dar, din nefericire, nivelurile de prag și comunicațiile câinilor sunt ignorate.

Semnalele folosite pentru a preveni agresivitatea și nervozitatea calmă în alte persoane sunt numite "semnale de calmare". Câinii îi folosesc pentru a comunica cu alți câini și creaturi, inclusiv cu noi.

Care sunt semnalele calmante?

Dacă aceste semnale de stres nu sunt recunoscute cu ușurință, acestea pot ajuta la redarea videoclipurilor în mișcare lentă. Va fi afișată o multitudine de semnale de calmare. Dar ce anume sunt semnale de calmare?

Câinii se angajează în arta agresiunii ritualizate de cele mai multe ori. În loc să se lupte, ei își fac, de obicei, poziția cu indiciile mai subtile. Prin natura lor, câinii sunt rezolvatori naturali de conflicte, deoarece în sălbăticie, atât de multă energie este necesară pentru vânătoare, reproducere și supraviețuire de bază, este puțină energie rămasă de pierdut în luptă. Pentru a preveni conflictele, membrii pachetului se bazează pe limba corpului. Semnalele de calmare sunt afișate pentru a spune unui alt câine: "Am înțeles punctul dvs. de vedere, așa că vă rog să nu mă răniți", sau "Eu doar joc, vă rog să nu luați acest lucru în serios", sau chiar "Hey guys, aproape de luptă, vă rugăm să vă liniștiți! " Câinii nu vorbesc ca oameni, totuși este interesant să învețe să le citească limbajul corpului și să descifreze mesajele pe care încearcă să le transmită.

Deci esti gata sa inveti sa vorbesti ceva "doggish"? Mai jos, veți găsi câteva din numeroasele semnale de calm care arată câinii. Dacă doriți cu adevărat să cunoașteți mai multe și să vedeți multe imagini, vă recomand o carte Această ridicare a labei nu este obișnuită ... există alți câini la distanță.

Această ridicare a labei nu este obișnuită ... există alți câini la distanță.

Un ghid pentru limbajul caninului și semnalele de calmareCare sunt scopurile principale ale liniilor de calmare? Ele sunt folosite pentru a preveni întâmplarea lucrurilor neplăcute și a evita conflictele, a amenința amenințările, a dezamorsa nervozitatea, a liniști pe alții și a liniști: "Nu sunt nici o amenințare pentru tine". Cea mai bună parte a semnalelor de calmare este că toți câinii le folosesc. Este un limbaj universal. Ceea ce înseamnă "am avut destui" pentru o Akita este același pentru un ciobanesc german sau un maestru napolitan.

Să aruncăm o privire la unele semnale de calmare emise de aceste animale care rezolvă conflictele:

 • Întoarcerea capului. Este posibil ca câinele să-și întoarcă capul de cealaltă parte când se apropie un câine, mai ales dacă celălalt câine se apropie de cap. Câinii preferă să se întâlnească într-o curbă. Rândul capului redirecționează o privire directă care, în lumea câinilor, poate fi percepută ca o amenințare. Dacă faceți poze cu câinele dvs., puteți observa că el își întoarce capul.
 • Înmuierea ochilor. Din nou, privirea directă este un semn de amenințare, așa că ațâțându-și ușor ochii, se angajează în maniere bune de câine.
 • Întoarceți-vă. Câinii fac acest lucru frecvent pentru a evita o situație amenințătoare.
 • Nasul lins. Câți proprietari de câini au poze ale câinilor care își lins buzele? Foarte probabil că blitz-ul aparatului foto sau camera în sine le-a făcut neplăcute și le-au lins buzele într-un semnal calmant.
 • Congelare. Câinele dvs. poate îngheța în poziție atunci când se simte intimidat. Atunci când un câine mult mai mare vine și începe sniffing, mulți câini vor congela politicos și să stea fără a muta un mușchi. Acest lucru este făcut pentru a calma celălalt câine și nu semnală nici o amenințare.
 • Mergând încet. Văd acest lucru destul de des la parcul de câini când un proprietar își certa câinele pentru că nu vine. Câinele vine apoi, dar într-un ritm foarte înclinat, ceea ce îl face pe proprietar chiar mai înfuriat! Câinele sărac spune doar: "Vin, dar vă rog să vă liniștiți!"
 • Joacă arcul. Un arc de joc este adesea văzut ca o invitație de a juca și se spune în esență: "Mă joacă, așa că tot ceea ce fac nu ar trebui să ia în serios, bine?" Este adesea folosit pentru a face prieteni cu un câine timid sau suspect, de asemenea.
 • Ședere / așezare. În timpul antrenamentelor, atunci când un proprietar își ridică puțin vocea pentru a-și cere câinele să se tocească, dar câinele se așază în jos - deși acest lucru ar putea părea ca neascultare, adesea este un semn că câinele se încurcă și îi spune proprietarului său "vă rog fi frumos cu mine, încerc foarte mult. "
 • Căscat. Am înțeles că Rottweiler nu a plăcut să fie îmbrățișat, pentru că și-a lins buza și, deseori, a căscat. Dacă câinele dvs. se căscă, foarte probabil nu este obosit, ci vă dă un semnal calmant. Când eram în Italia în timp ce frecventam cursuri pentru a deveni un antrenor de câine, un antrenor care pregătește câini pentru emisiuni de televiziune a explicat că câinii de pe set erau deseori pregătiți să se căscene ușor uimit de ei. Pentru a ilustra punctul său de vedere, el a mers "boo!" La un Retriever de Aur alături de el, iar câinele a căsătorit proaspăt! Apoi a pus căscatul pe tac și în curând am avut un câine care a căscat la comandă!
 • Strănut. Un tânăr Labrador care a fost învățat să facă atenție călcării obișnuia să obțină aceste strănutări în momentul în care i sa cerut să se călgâie. Aceste mișcări de strănut în afara contextului nu erau o răceală aleatorie. Cu timpul, am aflat că proprietarii se înfurieau la câine când nu se călca în timp ce voiau acasă și plimbări. Odată ce l-am convins pe proprietar să folosească metode de antrenament și să introducă un clicker, furia bruscă a strănutului a dispărut și a fost înlocuită cu o dorință de a face clic și a primi un tratament. La urma urmei, el nu a putut obține un tratament dacă el a fost strănut în același timp!
 • Sniffing. Sniffing-ul este un semnal calmant. Când mi-a fost dat un câine timid de a face bord și de antrenament, femeia mea a înțepat în mod repetat un loc la câțiva metri distanță de ea. Nu era nimic de mirosit și știam că era un semnal calmant. Îmi duc câinii câini pe leșuri libere, deoarece le place să miroasă când văd un câine de la distanță. Acest lucru ajută la evitarea conflictului, spre deosebire de cei care își fac cainii călca cu capul ridicat, ceea ce poate provoca conflicte.
 • curbare. Așa cum am menționat, câinii din natură le place să se întâlnească în curbe, mai degrabă decât cap-on. Abordările de tip head-on sunt prea confruntate pentru mulți câini.
 • Împărțirea. Nu cu mult timp în urmă, pisicile mele au început să lupte după ce au trecut într-un loc nou. Câinii mei erau reactivi la lupta pisicilor mele, așa că, din motive de siguranță, i-am ținut afară din ea. Cu toate acestea, într-o zi am auzit pisicile care se luptau din nou de la distanță ... m-am grăbit și ce am văzut? Câinii mei se aflau între pisicile care îi despicău și câinele meu lingea o pisică aproape ca și cum ar fi verificat dacă era în regulă! Sunați-le pe rezolvatori de conflict!
 • Scarpinatul. Scratchingul în afara contextului poate fi un semn de stres, neliniște sau frustrare. Laboratorul meu foster a fost zgâriat în fiecare zi lângă ușă după ce am învățat-o să stea înainte să deschid ușa. Nu avea reguli anterioare în viața ei și se părea că această cerere ar fi fost prea mare pentru ea în acest stadiu de pregătire. Am oprit cererea de ședere și tocmai am răsplătit-o pentru că a rămas calmă și a făcut contact vizual în timp ce mă ridic în picioare și "mâncărimea" bruscă se oprea în mod miraculos!
 • Alte semne de stres:

Ochii balenelor (când arată albii ochilor)
gâfâitor
defilarea blănii aproape ca o încercare de a "scutura lucrurile"
închizând brusc gura și uitându-se
pupile dilatate

Rețineți cum femela mea își întoarce capul departe de pisică.
Rețineți cum femela mea își întoarce capul departe de pisică.

Când apar semne de calmare?

Puteți vedea semnale de calmare care apar într-o varietate de situații în care câinele se simte neliniștit, dorește să demonstreze că nu este o amenințare sau încearcă să devină prieten cu un alt câine. Următoarele sunt câteva dintre scenariile în care se pot vedea semnale de calmare la câini.

Semnale calming spre oameni:

 • După ce cineva se răsucește peste un câine.
 • După ce a fost îmbrățișat (nimeni nu trebuie să îmbrățișeze vreun câine necunoscut!).
 • După ce o persoană se îndreaptă față în față cu un câine sau arată direct în ochii câinelui (nu apropiați niciodată un câine în acest fel!).
 • După ce ați făcut o fotografie (mulți câini se simt neliniștiți fiind fotografiați).
 • Când proprietarul începe să fie frustrat.
 • Când câinele este certat. Nu, câinele dvs. nu se comportă vinovat pentru că a avut un accident pe covor ore în urmă! El vă dă semne de calmare!
 • Când un câine este împins de un manipulant în situații care sunt extrem de stresante.

Semnale Calming spre alte câini:

 • Când un câine se apropie prea repede sau direct.
 • Atunci când un câine mai mare miroase un câine mai mic.
 • Pentru a încuraja prietenia într-un câine timid.
 • Pentru a preveni lupta dintre doi câini (împărțirea).
 • Pentru a demonstra că toate comportamentele în acest moment nu trebuie luate în serios (arcul de joc).
 • Pentru a preveni conflictele și a demonstra intențiile pașnice.

Acestea sunt doar câteva exemple ale câtorva semnale de calmare care afișează câinii în interacțiunile lor zilnice cu oamenii și cu alți câini. Rețineți că câinii afișează aceste semnale și altor animale!

Acest câine este lipit de buze pentru că se simte neliniștit fiind îmbrățișat.
Acest câine este lipit de buze pentru că se simte neliniștit fiind îmbrățișat.

Cum folosesc semnalele calmante

 • În profesia mea, folosesc semnale calmante în avantajul meu în multe feluri. De exemplu, întotdeauna îmi prezint limbajul corpului câinilor din clasele mele pentru a mă asigura că sunt fericiți și că nu se mai stresează. Dacă observ una care semnalează multe semnale de calmare, fac tot posibilul să dau acestui câine un spațiu mai mic sau să pun o barieră între el și ceilalți câini.
 • Desigur, mă bazez foarte mult pe semnalele de calmare când efectuez modificări de comportament. Timpul este esențial aici. Trebuie să recunoașteți cu ușurință când un câine este împins peste prag și trebuie să-l readuceți înapoi la un nivel normal și calm, înainte ca lucrurile să se răzgândească. Câinii sunt foarte buni să vă spună când lucrurile merg spre sud.
 • Adesea îmi folosesc și câinii în caz de agresiune între câini sau agresiune de frică, deoarece câinii mei sunt buni în transmiterea unor semnale de calmare. Mulți câini nu reacționează agresiv față de câinii mei, datorită energiei lor echilibrate și abilității lor de a rezolva conflicte și de a liniști pe alții.
 • Nu în ultimul rând, folosesc și eu semnale de calmare pentru a ajuta un câine care are nevoie de ceva încurajare sau este cam prea timid. Anul trecut, adăpostul meu local a avut un câine foarte timid, care a refuzat categoric să plece din fugă. Folosesc semnale de calmare și m-am ghemuit la nivelul ei și ea a venit la mine! Personalul a fost uimit și ia dat o șansă vieții. Ei au văzut speranța și a fost trimisă să salveze acolo unde părinții fosili experimentați o vor ajuta să se deschidă lumii. Doar abordarea corectă a făcut o diferență între viață și moarte. Doar una din acele povești care face câini de antrenament atât de demni și uimitori.
Femeia mea Rottie trimite semnale de calmare unui câine trimis la consiliul meu și la un program de antrenament. Aici ea sniffing.
Femeia mea Rottie trimite semnale de calmare unui câine trimis la consiliul meu și la un program de antrenament. Aici ea sniffing.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com