ByVaTon.com

Shih tzu

Shih Tzu în blană și topknot

Shih Tzu este o rasă foarte veche, dar este, de asemenea, una extrem de populară datorită aspectului său adorabil și naturii extrem de bune. În multe privințe, acest câine este un partener de familie ideal, dar are nevoie de multă grijă pentru a-și menține haina de lux. Dacă căutați o rasă care este un "burete de dragoste" virtual, Shih Tzu este o alegere foarte bună.

Shih Tzu Caracteristici

Descriere

Shih Tzu este un câine vesel, care este foarte apreciat pentru dispunerea ei dulce. Potrivit standardului rasei americane Kennel Club:

 • mărimea: In medie, acești câini stau 9 la 10 1/2 inci la greabăn (umeri), dar acestea nu trebuie să fie mai mică de 8 inci sau mai mult de 11 inci.
 • Greutate: Greutatea ideală este între 9 și 16 de lire sterline, iar greutatea trebuie să fie proporțională cu dimensiunea generală a câinelui.
 • Corp: Acesti caini sunt mult mai substantiali decat rasa medie de jucarie datorita oaselor lor mai grele. Corpul ar trebui să fie puțin mai lung decât câinele este înalt, iar linia superioară trebuie să fie în poziție verticală. Acești câini sunt compacți - nu ar trebui să pară niciodată în picioare, dar nu ar trebui să arate ca și omizi. Coada trebuie fixată în spate și transportată peste spate cu o curbă blândă.
 • Cap: Capul este foarte rotund, cu o frunză gălbui, cu opritor adânc și cu botul scurt. Muscatura este prognatism, ceea ce înseamnă că dinții din față de jos ar trebui să închidă frumos în fața dinților frontali superiori, dar falca nu ar trebui să fie atât încât dinții a fost inferior arată încă atunci când gura este închisă. Acești câini au ochi mari și mari. Urechile stau jos. Ele sunt moderate în lungime, dar arată mult mai mult când părul este lăsat să crească în mod natural.
 • Haină: Acesti caini au o haina lunga, curgatoare, care creste continuu pe tot parcursul vietii. Părul de pe cap este bandajat într-un nod de top, cu excepția cazului în care câinele este ținut tăiat. Toate culorile și marcajele sunt permise.

Personalitate

Această rasă face un animal de companie grozav. Temperamentul lor este deschis și iubitor, și chiar dacă aceștia pot alege o singură persoană ca fiind cea mai specială pentru ei, ei sunt bucuroși să împărtășească dragostea lor cu oricine care o va întoarce. Shih Tzus sunt, în general, foarte buni cu copii, atâta timp cât copiii se ocupă de ei în mod corespunzător. Depinde de adulți să supravegheze timpul de joc, deoarece ar fi nerezonabil să nu se aștepte ca un câine să reacționeze în mod protectiv dacă este tratat în mod brutal.

Acești câini sunt, în general, norocoși și, spre deosebire de câteva rase de jucării, ele nu prezintă, în mod normal, personalități hiper. Sunt bucuroși să se joace cu dvs., dar total dispuși să meargă undeva în afara drumului și să ia o pauză frumoasă. De asemenea, nu sunt cunoscuți ca barieri neplăcuți.

Mers

Câinii din această rasă ar trebui să se miște liber și, în mod natural, să-și țină capul înălțimea și cozile lor cu gânduri peste spate. Mișcarea lor este fluidă și dreaptă. Acestea ar trebui să aibă o bună vizibilitate în față și o mișcare la fel de bună în spate.

Instruire

Shih Tzus sunt foarte inteligenți. Puteți vedea literalmente gândurile lor prin ochii lor. Pregătirea drăguță nu este foarte dificilă, atâta timp cât sunteți în concordanță cu eforturile dvs. Mulți Shih Tzus vor învăța să vină să vă spună când vor să iasă.

Acești câini se comportă bine și în studiile de ascultare și agilitate, iar pregătirea lor este distractivă atât pentru câine cât și pentru proprietar. Shih Tzus nu vrea altceva decât să vă facă plăcere și să petreacă timp împreună, așa că păstrați pregătirea plină de întăriri pozitive. Shih Tzus nu răspund bine la certuri și ei vor înceta să răspundă eforturilor tale dacă se simt amenințați sau devin supărați.

Sfaturi pentru îngrijire

Un Shih Tzu păstrat în haină plină, este o priveliște glorioasă, dar acest lucru nu este posibil pentru animalele de companie. Acest câine mic are ceea ce este cunoscut ca un strat dublu. Parul uman asemănător stratului exterior este susținut de un substrat mai moale, mai bumbac. Există mai multe modalități diferite de a mire un Shih Tzu, deci alegeți unul care funcționează cel mai bine pentru stilul câinelui dvs.Sfaturi suplimentare pentru groomer de origine includ:

 • Spălați fața și barba câinelui cel puțin o dată la două zile pentru a preveni murdărirea și îndepărtarea resturilor de ochi.
 • Dă cântului o baie completă la fiecare două săptămâni.
 • Curățați urechile câinelui o dată pe săptămână și îndepărtați părul excesiv care crește în urechi, tragându-l ușor în secțiuni mici la un moment dat.
 • Periați dinții câinilor de trei până la patru ori pe săptămână minim.
 • Păstrați un ochi pe unghii și tăiați după cum este necesar.

Pe o nota legata, multi care sufera de alergii raportează că au foarte puțin de reacție la Shih Tzu de păr, spre deosebire de alte straturi de câine, și, prin urmare, ia in considerare acesti caini oarecum hipo-alergenic.

Necesități de exerciții

Shih Tzus fac destul de bine atunci când primesc un exercițiu moderat. O plimbare zilnică de 15-20 de minute este suficientă pentru a le menține tonifiat, iar aerul proaspăt și schimbarea perspectivei oferă o bună stimulare mentală. Țineți minte, totuși, că acești câini pot fi cartofi adevărați. Dacă neglijezi că te uiți în mod regulat, probabil că vor deveni supraponderali.

Probleme de sanatate

Shih Tzu într-un clip de catelus

Potrivit clubului american Shih Tzu, iată câteva din principalele probleme de sănătate pe care Shih Tzu le predispune.

 • Insolatia
 • O varietate de boli oculare
 • Bătăi de strănut înapoi
 • Infecții ale urechii
 • Sinteza ficatului
 • Pietrele vezicii urinare
 • Displazie renală juvenilă

Istorie

Potrivit istoria rasei American Kennel Club, Shih Tzu este una din mai multe rase care a fost păstrat și dezvoltat în palatele antice din China, iar existența sa nu poate fi documentată înapoi în măsura în 624 d.Hr. Se crede că acești câini au fost cel mai mic și cel mai vechi din toți câinii pe care tibetanii i-au considerat sfinte.

Rasa aproape a dispărut în timpul revoluției comuniste din China, dar unele exemplare au fost smălțuite din țară. Astăzi, întreaga rasă își datorează existența actuală doar șapte bărbați și șapte femele. Rasa a primit recunoaștere oficială de la Kennel Club American în 1969.

Este dreptul Shih Tzu pentru familia ta?

Shih Tzus face tovarăși încântătoare, dar ei au nevoie de un pic de îngrijire pentru a le păstra în formă bună. Înainte de a vă decide să vă aduceți acasă, vizitați mai mulți crescători și cereți cel puțin unuia dintre ei să demonstreze modul corect de a peria stratul în straturi, deoarece acest lucru este esențial pentru a preveni covorașurile. Cunoașteți personalitatea acestor câini de la prima mână și apoi puteți decide dacă aceasta este rasa potrivită pentru dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com