ByVaTon.com

Coton de tulear

Coton

Ai auzit de Coton de Tulear? Acest câine mic fericit încearcă, dar câștigă în mod constant recunoașterea și popularitatea ca un animal de familie grozav.

Faceți cunoștință cu Coton de Tulear

Cotonul este un câine mic, care este cel mai probabil de origine franceză, deși rasa a fost odată animalul de casă preferat al elitei din Tulear, Madagascar. Rasa derivă restul numelui său din haina cea mai albă de bumbac.

Cotonul este încă o activitate în curs de desfășurare și există, de fapt, patru standarde de rasă aflate în circulație cu diferite servicii de registru / cluburi. Această rasă este în prezent parte a Fundației Stock Kennel American Club, un registru de rase rare pentru rasele de câini care încă nu au fost oficial recunoscute de AKC, dar care lucrează în acest scop.

Aspect

În ansamblu, Coton de Tulear este un câine destul de compact, puțin mai lung decât este înalt. Tipul de corp este similar cu cel din Bichon Frise. Deși este dificil de spus sub păr, capul are o formă triunghiulară, cu un craniu de vârf ușor rotunjit. Dinții trebuie să se întâlnească într-o mușcătură de foarfece. Coada este purtată peste spate când este activă și menținută scăzută atunci când este în repaus.

mărimea

Din cauza standardelor multiple de rasă menționate mai sus, există o anumită variație a aspectului rasei.

  • Înălțime medie: 10 până la 12 cm, unele exemplare până la 17 cm
  • Greutate medie: 12 până la 15 lire sterline, unele exemplare până la 18 lire sterline

Haină

Blana Shaggy a lui Coton este una dintre trăsăturile cele mai distinctive ale acestui câine. Albul este culoarea preferată a blănii, deși adesea există umbre de cremă sau argint pe urechi și bot. Unii câini sunt de fapt negri și albi. Haină este destul de lungă și pufoasă, iar textura ondulată îl face să iasă din corp.

Personalitate

Haină vă poate atrage atenția, dar personalitatea lui Coton este chiar strălucitoare. Acesti caini sunt fericiti, afectuosi si doar un pic clovn. Ei sunt extrem de orientați spre oameni, totuși se înțeleg destul de bine cu alți câini.Deși acești câini sunt dornici să-i placă oamenilor, ei gândesc singuri. Acest lucru poate duce la un anumit comportament încăpățânat din când în când, dar, în general, ele sunt de obicei cooperative și ușor de antrenat.

De fapt, nivelul lor de energie și modurile de distracție îi fac pe acești câini mari candidați pentru agilitate și câini cu bile. Cu toate acestea, ele se comportă bine și în studiile de ascultare.

Coat Care

Grija pentru haina din Coton prezintă cea mai mare provocare a acestei rase. Datorită texturii moi și aerisite a părului, în mod ideal, acești câini trebuie să fie perfect perii în fiecare zi. Învelișul se va curăța dacă periajul nu se efectuează. Acest lucru se datorează faptului că Coton nu se varsă în sensul obișnuit. Cornișoarele pierdute tind să fie prinse în haina și se acumulează în covoare care trebuie să fie tresate cu atenție dacă doriți să păstrați aspectul natural al câinelui. Rasa poate fi păstrată într-o crăpătură dacă periajul zilnic nu este posibil.

În schimb, îmbăierea este menținută la minim cu această rasă. Unii crescători recomandă ca Coton să fie scăldat de două ori pe an, dar majoritatea proprietarilor vor fi greu să se supună acestui regim spartan. Câinii pot fi scăldați în jurul sferturilor din spate pentru a elimina orice pete de urină. Capul și fața ar trebui să primească, de asemenea, o baie ocazională pentru a limita colorarea de la alimente și lacrimi.

Urechile lui Coton trebuie curățate în mod regulat, iar unghiile ar trebui să fie tăiate, după cum este necesar, pentru a împiedica îndepărtarea degetelor de la degete.

Sănătate

Spre deosebire de atâtea rase de astăzi, Coton nu se confruntă cu probleme semnificative de sănătate în acest moment. Acest lucru se poate schimba în timp, pe măsură ce rasa vine în atenția publicului și creste creșterea. Pentru moment, acești câini trăiesc de 18 ani, deși între 12 și 15 ani este media. O alimentație bună, un exercițiu adecvat și o vaccinare adecvată vă vor menține animalul în stare bună de sănătate.

Cluburi de rase

  • Statele Unite ale Americii Coton de Tulear Club
  • Clubul canadian CDT
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com