ByVaTon.com

Puricii umani - mușcăturile iritante pulex

Umane - Pulex Irritans BitesPuieții iritani sau puricii umani, în ciuda numelui lor, sunt în mod obișnuit asociați cu multe alte mamifere, cum ar fi skunks, vulpi, coioți etc. Puricii umani au un ciclu de viață similar cu puricii de câini și pisici - sunt capabili să plaseze până la 400 de ouă condiții favorabile.

Habitat și descrierea fizică a lui Pulex Irritans

Când trebuie să se hrănească, adulții Pulex Irritans se găsesc pe corpul gazdei. Preferă habitate temperate, tropicale și terestre.

Ciclul de viață al puricilor umani constă în ouă, larve și pupa și acestea sunt văzute de obicei în casele oamenilor împreună cu puricii adulți.

Puricii umani sunt mai mult sau mai puțin asemănători puricilor de câini și pisici în descriere fizică: Pulex Irritans de sex feminin este de 2,5 până la 3,5 mm lungime, în timp ce masculii măsoară 2 până la 2,5 mm dar au organe genitale complexe. Corpurile, în ambele cazuri, sunt maro roșiatic sau rugină colorată, fără aripi și comprimate lateral. Au 6 picioare și gura care sunt echipate pentru suge și mușcă.

Ouăle de ouă de purici sunt de obicei de culoare albă și de formă ovală.

Simptome și tratament pentru mușcătura umană de puriciOamenii pot fi mușcați de purici umani, precum și de purici de pisică și de câini. În toate aceste cazuri, mușcăturile pot fi dureroase, iritante și extrem de mâncărime. Picăturile omului mușcă tipic gazdele lor pe picioare, picioare inferioare, brațe, gât, spate sau alte zone expuse ale corpului. Unii oameni pot să nu aibă simptome, în ciuda faptului că sunt mușcați de purici umani - în alte cazuri, pot fi prezente simptome:

 • Umflare, arsură sau înroșire pe locul mușcăturii
 • Blistere ușor înălțate, îngroșate și mâncărime, în special la marginea imbricării strânse.
 • Sângerarea la locul mușcăturii sau pielea perforată.
 • Excesul de mușcături din Pulex Irritans poate duce la anemie în gazdă.
 • Dermatita dermatita si prurita sunt infectii secundare ale pielii care pot aparea datorita muscaturilor de Pulex Irritans. Scratching site-ul în mod repetat poate duce, de asemenea, la pungi umplute care pot necesita antibiotice sau steroizi pentru vindecare.
 • Puricele umane sunt, de asemenea, capabile să transporte boli cum ar fi ciuma, tifosul murin și rickettsioza.

Tratarea mușcăturilor de purici umani

Cele mai frecvente cazuri de mușcături de purici se rezolvă pe cont propriu. Este important să nu zgâriați site-ul pentru mușcături, deoarece acest lucru poate duce la infecții.

 • Loțiuni și creme hidratante care conțin calendula, calamina sau Aloe Vera etc pot fi aplicate pentru a reduce mâncărimea, durerea și a atenua umflarea.
 • Aplicarea unei creme ușoare steroidiene ușoare poate ajuta la reducerea umflăturilor și a durerii.
 • Uleiul esential de arbore de ceai poate fi aplicat pe locul muscaturilor pentru a preveni infectiile.
 • Luarea unei pastile sau a unui sirop antihistaminic poate ajuta la ameliorarea pruritului asociat cu mușcăturile de purici.
 • Un remediu eficient din punct de vedere domestic pentru mușcăturile de purici omului constă într-o pastă din suc de apă și de coacere. Acest lucru poate fi aplicat direct pe mușcătură pentru a preveni pruritul și umflarea.

Scapă de puricii umani

Pulele de tip Pulex Irritans sunt frecvent întâlnite în școli, birouri și alte zone rezidențiale din Statele Unite, chiar și în absența animalelor de companie. Dacă suspectați o infestare a puricilor umani, este vital să tratați mediul înconjurător cu chimicale eficiente împotriva puricii.

Astăzi, există o gamă largă de produse de purice exterminatoare disponibile sub formă de pulberi, spray-uri și bombe de purici. Este sensibil să alegeți una care vizează nu numai puricii umani adulți, ci și larvele și ouăle lor.

De asemenea, este important să se stabilească mai întâi dacă mușcăturile sunt cauzate de puricii umani sau de un alt parazit. De multe ori, cineva ar putea fi alergic la anumite produse sau poate avea o boală de piele care apare exact ca mușcătura puieților Irritani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com