ByVaTon.com

Pregătește-te pentru o invazie timpurie a puricii după o iarnă caldă

Pregătește-te pentru o invazie timpurie a paraziților după o iarnă caldă

Iarna în acest an a fost destul de ușoară, iar acum, primăvara este peste noi. Cei mai mulți proprietari de animale de companie știu ce înseamnă asta - este aproape sezonul puricilor. Da, toți ne putem aștepta ca puricii să ajungă la începutul acestui an și este cu adevărat sensibil să ne pregătim pentru acest dușman. Produsele actuale de infestare cu purici sunt de fapt foarte eficiente, și totuși, în ciuda acestui fapt, puricii continuă să reprezinte o amenințare pentru animalele noastre de companie. Care ar fi motivul? Există mai mult de 1900 de specii de purici în întreaga lume, dar numai un singur tip, Ctenocephalides felis, este îngrijorător pentru proprietarii de animale de companie și continuă să infecteze animale de companie cum ar fi pisici, câini, hamsteri și iepuri. Pentru a vă asigura că vă protejați animalele de companie de acești paraziți, trebuie să învățați tot ce puteți despre această amenințare minusculă.

Daune cauzate de purici

Dacă credeți că puricele sunt doar o provocare, gândiți-vă din nou. Blefurile pot deveni o povară letală pentru animalele de companie. Infestațiile infestate sunt, de fapt, cunoscute pentru a ucide vițeii tineri și pot crea, în plus, următoarele efecte negative:

  • FAD - Dermatita alergică de fleas - Acest lucru provoacă mâncărime intense care pot duce la traume, anxietate și căderea părului. Scratchinarea poate, de asemenea, predispune animalele de companie la infecții cutanate secundare care ar putea necesita steroizi sau antibiotice pentru tratare.
  • Anemie - Anemia este o boală gravă și este cauzată, de obicei, de purici la animale tinere, catelusi și pisoi. Aceasta duce la pierderi letale de sânge care pot provoca slăbiciune, amețeli, incapacitatea de a respira etc.
  • Anemia infecțioasă a pielii - Blefele pot provoca scăderea globulelor roșii din sânge la pisici, provocând anemie.
  • Bartonellosis - Acesta este, de asemenea, numit febra zgârieturilor pisicilor. Poate fi transmisă oamenilor printr-o zgârietură sau o mușcătură.
  • teniei - Blefurile ar putea fi purtători de vierme de tip Tapeworm care duc la scăderea severă a greutății în animalul infectat.

Luați puricile în serios - ele pot fi letale pentru animalele de companie

Majoritatea proprietarilor de animale de companie nu știu că puricii își pot ucide animalele de companie. Mulți știu că puricii pot să înghită încet, dar în mod constant, sângele din animalul lor, dar rareori nu mai cred că o astfel de pierdere ar putea duce la moarte. Copiii vârstnici și cei mai slabi sunt mai expuși riscului. Ele sunt adesea incapabile să se căsătorească pentru a scăpa de purici și uneori, de asemenea, debilitate de alte boli. Deci, ultimul lucru pe care trebuie să-l aibă bătrânul de companie este o infestare letală de purici. Aproape 90% dintre proprietarii de animale de companie care își vizitează medicul veterinar ca o ultimă soluție sunt de părere că nu au purici și sunt în mod natural alarmați să-i găsească în pieptenerul lor de purici.

Iată câteva idei greșite pe care proprietarii de animale de companie le au despre purici:

1. Tocmai am tăiat blana lui Fido. Mai poate avea purici?

Flăcările sunt extrem de mici și se pot ascunde oriunde pe corpul animalului tău, inclusiv în urechi, în labe, sub coadă etc. De asemenea, arată ca niște resturi și, prin urmare, merg neobservate. Ele se înmulțesc rapid și într-o perioadă scurtă de timp unul este lăsat să se ocupe de sute de purici. Ouăle de vărsat pot, de asemenea, să se împrăștie în jurul casei. Deci, chiar dacă scapi de purici pe corpul animalului tău, noile larve se pregătesc să o rănească din nou.

2. Nu avem podele din covor, dar din lemn de esenta tare. Putem avea purici?

Fleasurile se pot ascunde în fisuri și crăpături în podelele din lemn de esență tare. De asemenea, pot intra în prize, comutatoare, capace și în primăvara casetei. Ele sunt prea mici pentru a fi văzute ușor de ochiul uman.

3. Folosesc șampon de purici. Cum a făcut animalul meu purici?

Sampoanele de fleas sunt eficiente, dar numai într-o măsură. Îndepărtarea puricilor necesită o abordare integrată a gestionării dăunătorilor. Trebuie să vă curățați mediul înconjurător și, de asemenea, să utilizați produse aprobate de medicul veterinar pentru a scăpa de purici pe corpul său. Numai șampoanele nu pot funcționa în cazul infestărilor foarte mari. Dacă aveți mai multe animale de casă, trebuie să vă asigurați tratarea tuturor pentru purici. Produsele numite IGR-uri sau regulatoare de creștere a insectelor vin sub formă de tratament la fața locului și sunt mai eficiente decât spray-urile, pulberile și șampoanele.

4. Este iarna. Pot avea purici când e rece?Veterinarii recomandă adoptarea unor practici de control al puricii în timp ce vremea este încă rece. În acest fel, aveți mai puține numere pentru a face față când vine vremea caldă. Deci, iarnă este, de fapt, cel mai bun moment pentru a ataca purici și pentru a vă proteja animalul de companie de la sezonul viitor de purici. Este o greșeală să nu mai folosiți produsele de purici care gândesc că este iarna și că animalul dvs. de companie este în siguranță. Puricii vor primi o mână superioară numai după ce se va întoarce vremea, așa că vă rugăm să continuați să folosiți produsele de purici chiar dacă este rece afară.

Viața ciclului de viață

O parte esențială a pregătirii pentru sezonul de purici este înțelegerea ciclului de viață al puricii. La un moment dat, 1/3 din infestarea cu purici este etapa de ouă. Multe produse de purici nu scapă de această etapă. Ei cad din corpul animalului de companie și se deschid atunci când vremea devine mai caldă.

Următoarea etapă este larvele. Aproape 57% din infestările cu purici sunt în acest stadiu. Multe produse aprobate nu reușesc să scape de această etapă. Larvele se hrănesc cu materii organice, cum ar fi fecalele, pielea moartă, mătreața etc. În acest stadiu, puricii pot, de asemenea, să ia infecții de tenion în timpul pășunatului. Larvele de larve dispar la temperaturi ridicate. Prin urmare, ei caută locuri răcoritoare pentru a se ascunde vara.

Stadiul pupae este cel mai trecat și puținele produse de purici cunoscute pot dăuna puricii în această etapă.

Stadiul de purici pentru adulți se hrănește pe scară largă. Micii purici femele incep sa planteze oua in interval de 12-24 de ore de la prima lor masa de sange. Sunt cunoscuți pentru a stabili 100 de ouă până când vor muri. Durata totală de viață a puriciilor este de 4-6 săptămâni, în funcție de cât de bine poate fi făcută animalul dvs. de companie.

Ce puteți face despre purici?

  • Consultați medicul veterinar cu privire la produsele de control al puricii. Utilizați produsele conform instrucțiunilor de pe etichetă.
  • Aplicațiile spot-on sunt foarte eficiente. Acestea conțin regulatori de creștere a insectelor sau IGR care lucrează împotriva ouălor, larvelor și a altor stadii de purici. Cele mai multe durează până la o lună. Animalul dvs. de companie poate fi scăldat în siguranță sau poate înota fără a afecta eficacitatea produsului.
  • Clăbiți puricii în interior prin aspirarea cu atenție. Spălați și curățați cu aburi toate așternuturile, articolele de companie etc.
  • Controlați puricii în curte prin îndepărtarea resturilor.
  • Tratează canițe de câine, peluze, perimetru și garduri cu produse de purici granulate care sunt foarte eficiente în uciderea puricilor.

Lunile mai calde sunt aici! Așadar, pregătiți-vă să vă ocupați de purici, având în vedere precauțiile de mai sus.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com