ByVaTon.com

Organizații de rase de câini

Când căutați un câine, vedeți adesea crescătorii care se referă la registre și alte organizații de rase de câini. Aceștia pot folosi numai inițialele registrelor sau pot menționa registre pe care nu le-ați auzit niciodată. Iată o scurtă trecere în revistă a unora dintre cele mai populare registre din Statele Unite.

AKC - Clubul american de kennel este registrul principal al câinilor din Statele Unite. Ei înregistrează în jur de un milion de pui pe an de la părinții înregistrați de AKC. AKC nu are membri individuali. Crescătorii și proprietarii nu pot face parte din AKC. În schimb, AKC are cluburi membre AKC. Atunci când cumperi un cățel sau câine de la un ameliorator, poți întreba dacă aparțin unui club membru AKC. AKC este singurul registru care are un departament de conformitate cu normă întreagă. Aceștia efectuează aproximativ 5.600 inspecții de canise pe an. Crescătorii care își înregistrează câinii la AKC trebuie să permită AKC să inspecteze înregistrările de reproducere și facilitățile lor sau riscă să-și retragă înregistrările și să primească amenzi. Aceștia pot fi chiar împiedicați să înregistreze câini viitori cu AKC. AKC folosește, de asemenea, ADN-ul pentru a verifica originea gunoiului și cere ca crescătorii mari de volume să microchipă fiecare catel în scopuri de identificare.

AKC oferă aproximativ 15.000 de evenimente pentru câini în fiecare an pentru câinii înregistrați de AKC. Aproximativ jumătate dintre aceste evenimente sunt spectacole de câine. Restul sunt ascultarea, agilitatea, mitingul, cântatul, câmpul de încercare și alte sporturi pentru câini. Începând cu anul 2010, câinii mixți vor putea să concureze în evenimentele câinilor AKC însoțitori - ascultare, agilitate, raliu - la evenimentele lor.

AKC a fost fondată în 1884 cu nouă rase. Ei recunosc în prezent 161 rase în SUA Rase sunt recunoscute ca acestea să dezvolte o carte stud și poate asigura AKC că există suficient interes în rasa de crescători și publicul din întreaga țară care rasa nu va muri.

UKC - UKC este Clubul Kennel United. UKC a fost fondată în 1898 și se mândrește cu faptul că este cel mai mare registrator de câini de performanță din lume. Ei dețin anual aproximativ 13.000 de evenimente licențiate și declară că 60% din aceste evenimente sunt teste de capacitate de vânătoare, instruire și instinct.

UKC are o filozofie "Total Dog": îi încurajează pe proprietari să facă multe lucruri cu câinii lor. Ele subliniază atât aspectul, cât și capacitatea de lucru. Evenimentele cu UKC includ: Studii de ascultare, Studii de agilitate, Evenimente cu greutate trasa, Curse de terrier, Evenimente cu jockey, Total program pentru juniori, Sporturi de câini (inclusiv ascultarea familiei), Coonhound Field Trials, Curse de apă, pentru recuperarea raselor, Evenimente de indicare a câinilor, Evenimente Beagle (inclusiv spectacole de vânători și bănci, Evenimente curvă și Feist veveriță și coon și spectacole de bănci.

UKC îi place să promoveze o atmosferă prietenoasă, familială la evenimente. Ele sunt adesea registrul de alegere pentru crescatorii de câini de lucru și proprietari și pentru persoanele cu câini.

Termenul "CKC" poate fi confuz. Poate însemna unul din cele două lucruri.

CKC - Continental Kennel Club - Clubul Continental Kennel este un registru de rase de câini format în anii 1990 ca o alternativă la AKC și UKC. Ei recunosc multe rase care nu sunt recunoscute de aceste alte registre. Acestea oferă servicii pedigree și câteva evenimente de companie și de performanță, cum ar fi agilitatea, ascultarea, evenimentele câinilor de păsări, tragerea în greutate și urmărirea.

Puteți înregistra cățeluși la Clubul de cotețe Continental dacă au părinți înregistrați în Continental Kennel Club. Vă puteți înregistra, de asemenea, pui si cu Continental Chinologice dacă trimiteți în declarații de la martori spunând că catelul / cainele tau este o rasa pura, impreuna cu fotografii de catelus / cainele tau.

Celălalt CKC - Canadian Kennel Club - Canadian Club Kennel este echivalentul canadian al AKC. Canadian Kennel Club înregistrează puii și puilor în același mod ca AKC, cu câteva excepții. În Canada, crescătorii trebuie să fie membri individuali ai Canadei Kennel Club. Aceștia trebuie să furnizeze fiecărui cățel identificarea permanentă înainte de a părăsi sediul, fie că este vorba de un tatuaj sau de un microcip. Atunci când un ameliorator înregistrează o așternută, fiecare catelus din așternut este înregistrat în același timp, astfel încât Canadian Kennel Club are un număr mult mai precis de câte câini sunt crescuți.În alte moduri, Canadian Kennel Club funcționează la fel ca AKC. Ele oferă spectacole de câine unde câinii pot face puncte pentru a deveni campioni. Acestea oferă agilitate, ascultare și evenimente de câine de performanță. Aceștia sunt implicați în îngrijirea și legislația privind câinii din țara lor.

Mulți americani cumpără câini din Canada în fiecare an și viceversa. Nu este greu să vă înregistrați câinele cu Canadian Kennel Club sau să transferați documentele CKC către AKC (sau alte registre). Regiștrii sunt, de obicei, fericiți să furnizeze înregistrări reciproce (contra unei taxe) atât timp cât câinele este pur și simplu, cu un pedigree , și este deja înregistrată în țara de naștere.

ARBA - Asociația americană Rare Breed Breed este o asociație și nu un registru, dar veți vedea frecvent dacă este anunțată. ARBA este cea mai mare asociație de organizații de rase rare din Statele Unite. Ei caută să educe publicul larg despre câinii de rasă rară. Au înregistrări pentru rase rare, oferă spectacole. Acestea promovează rasele recunoscute de Federația Cynologique Internationale și care nu sunt încă recunoscute de AKC.

ARBA are rase de câini în următoarele grupe: Companion, Herding, Spitz, Hound, Terrier, Sporting și Working. Pe lângă spectacole, oferă și seminarii și alte evenimente pentru a promova rasele rare.

FDSB - Câmpul câinilor de câini este cel mai vechi registru de câini din Statele Unite. Acestea au fost înființate în 1874, alături de American Field, jurnalul lor sportiv. FDSB înregistrează în principal câinii sportivi folosiți pentru vânătoare și sporturi de teren. FDSB oferă studii de teren și alte evenimente pentru câinii sportivi.

NAVHDA - Versatil de vanatoare Asociatia Dog America de Nord este dedicat câinilor de vânătoare versatil - câini, care sunt capabili să lucreze diferite tipuri de joc și de lucru în cadrul organizației conditions.The diferite lucrări pentru conservarea joc, prevenirea cruzime față de animale, și ajută câinele arma vânător, ajutând vânătorul să-și pregătească câinele să lucreze înainte și după împușcare, pe uscat și în apă.

NAVHDA oferă diferite teste de vânătoare la diferite niveluri de calificare pentru 27 de rase sportive de coborâre europeană.

FCI - Federația Cynologique Internationale este organismul de conducere pentru activități de câine în multe zone ale lumii. Recunosc peste 400 de rase de caini. Ei nu înregistrează câinii și nu păstrează cărți. Cu toate acestea, ei mențin regulile și regulamentele care ghidează cluburile de canis în numeroase țări. FCI este foarte respectat. Nu există showuri FCI în Statele Unite datorită faptului că AKC îndeplinește rolul pe care FCI îl ocupă în alte țări.

APRI - The American Pet Registry, Inc., este un registru dedicat conservării și promovării proprietății de companie și a industriei profesionale de animale de companie. APRI este un alt registru care a început în anii 1990. Ei înregistrează atât câinii, cât și pisicile. Declarația lor de misiune spune că acestea promovează îngrijirea umană a animalelor, păstrarea liniilor de sânge și drepturile individuale ale proprietarilor de animale de companie. Acestea se concentrează nu numai pe proprietarii de animale de companie, ci și pe crescătorii, distribuitorii, medicii veterinari, comercianții cu amănuntul și producătorii de produse de companie. APRI oferă, de asemenea, spectacole de câini pentru câinii înregistrați cu APRI.

Există în jur de 20 de alte registre de câini în Statele Unite. Unii dintre ei sunt mai buni decât alții. Trebuie să știți că registrele de câini sunt la fel de bune ca și informațiile pe care le-au furnizat crescătorii. Dacă un ameliorator falsifică un pedigree sau raportează informații inexacte, atunci informațiile pe care le are registrul vor fi inexacte. Singura modalitate de a verifica originea este prin testarea ADN-ului. În caz contrar, trebuie să aveți încredere în crescător și să utilizați un registru în care aveți încredere. Indiferent cât de mult vreți un cățeluș sau un câine, trebuie să țineți cont întotdeauna de vechea zicală: "Cumpărător feriți-vă". Este posibil să cumpărați un câine, dar în multe feluri este ca și cum ați cumpăra altceva. Ar trebui să investiți întotdeauna ceea ce vi se spune, să întrebați despre garanții și să verificați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com