ByVaTon.com

Terrierii de grâu

Doi terariți de grâu cu acoperire moale

Terminalul de grâu moale acoperit este un câine viguros și plin de viață, cu o căruță mândră și o atitudine de câine fericită. Aruncati o privire mai atenta la rasa si vedeti daca acesta ar putea fi un caine perfect pentru familia ta.

Caracteristici de grâu

Aspect

Potrivit standardului rasei americane Kennel Club:

 • Cap - Rectangular cu un plan plat între urechi
 • Ochi - Maro sau roșu-maro, în formă de migdal și set larg
 • mușca - Foarfece (dinții din față se află aproape în fața dinților inferiori) sau nivel (dinții de sus și de jos se întâlnesc uniform)
 • urechile - Destul de mici, care coboară înainte, astfel încât vârfurile să îndrepte spre pământ
 • Corp - Mărime medie și mai degrabă pătrată atunci când este privită din pieptul din piept
 • picioare - Picioarele din față, drepte, picioarele din spate au o îndoire bună la coșuri
 • picioare - Foarte compact, cu tampoane groase și cuie închise
 • Coadă - Așezați în sus pe spate și menținut în poziție verticală - de preferință legat
 • masculii - 18 până la 19 cm înălțime, 35 până la 40 de lire sterline
 • femelele - 17 la 18 cm înălțime, 30 - 35 de lire sterline

Haină

Trăsătura cea mai distinctivă a lui Wheaten este cea pentru care a fost denumită - haina sa. Acest câine are un singur strat moale, ușor ondulat, cu culoarea grâului ușor. De obicei, veți găsi câteva fire de păr albastru-negru dispersate între haina de grâu, precum și unele blănuri mai întunecate pe urechi și ocazional pe bot. Cei mai mulți pui Wheaton încep să-și ia viața într-o nuanță de aur roșcat - dar culoarea se luminează pe măsură ce haina se maturizează, de obicei în jur de doi ani.

Personalitate

Wheaten joc cu tovarășul său Drepturi de autor Denis Babenko la Dreamstime.com

Dacă vă place caracterul tipic regal al unui terrier, dar ar putea face fără agresiunea suplimentară pe care o manifestă uneori unul față de celălalt și cu alți câini, probabil veți fi foarte mulțumiți de personalitatea lui Wheatens. Acești câini sunt apreciați pentru natura lor plină de iubire, și fac tovarăși constanți în casă.

În afara casei, cerul este limita. Băuturile sunt pregătite pentru tot felul de activități. Dacă implică plecarea în noi locuri și întâlnirea cu noi prieteni, numărați-i. De fapt, acești câini sunt notorii pentru că nu au întâlnit niciodată un străin. Deși vor lăuda pentru a vă avertiza la companie, ei vor da, de asemenea tuturor, faimosul "Salut de grâu", astfel încât nu pot fi numărați ca câini de pază.

Acești câini sunt buni cu copiii și se pot înțelege bine și cu alte animale de companie de dimensiuni similare, atâta timp cât au fost introduse corect. Cu toate acestea, strămoșii lor Terrier ar trebui să fie ținut bine în minte dacă păstrați animale de companie mici, cum ar fi cobai și păsări. Un grâu îi poate percepe mai mult ca un joc mic decât tovarășii caselor.

Instruire

Frumusețea și personalitatea minunată, Wheatens poate fi un pic dificil de antrenat. Acest lucru se pare că se datorează în principal naturii lor plutitoare. Este dificil să-ți ții atenția prin sesiuni de antrenament standard pentru ai învăța ce vrei să știe. Ele uneori, de asemenea, afișează marca terrier încăpățânare, astfel încât formarea este cel mai bine realizat folosind tactici blând.

Antrenamentul ar trebui să aibă loc în doze mici, și dacă îl puteți distra pentru animalul dvs. de companie, cu atât mai mult cu atât mai bine. Lăudați-vă cu inimă când animalul dvs. este capabil să vă execute comenzile, dar evitați să fiți aspri când nu. Acesti caini sunt un pic moi temperat in comparatie cu alte rase din grupul lor, si daca nu sunteti atenti s-ar putea sa terminati cu un catel innebunit care in prezent nu este interesat de nimic ce trebuie sa oferi. Instruirea prin cliceri poate fi utilă în special în cazul acestei rase.

Exercițiu

Wheatens au o mulțime de energie și minți foarte curios, deci ei au nevoie de o mulțime de exerciții fizice și de stimulare mentală. Planificați să faceți plimbări pline de viață de cel puțin 30 de minute zilnic, astfel încât câinele dvs. să exploreze cartierul. Acesti caini, de asemenea, place sa joace, asa ca faceti timp pentru un joc de aventura frisca sau Frisbee cat de des poti.

Perierea

Deși Wheatens sunt acoperite cu un singur strat, grosimea stratului variază, în funcție de locul în care se află linia de reproducere. Linii de sânge irlandeze și americane au tendința de a purta haine mai grele, în timp ce liniile de rasă în engleză tind să fie puțin mai ușoare.

Clădirea acestei rase este diferită de cea a altor rase Terrier. În afară de a fi mai moale decât de dur, părul continuă să crească, așa că este necesară o îngrijire considerabilă pentru a menține câinii în formă.

Acesti caini nu se varsa sezonier ca si alte rase, astfel incat orice fire de par pierdute sunt de obicei retinute in haina si provoaca covoare, cu exceptia cazului in care cainii primesc cateva pensule bune in fiecare saptamana. Decuparea stratului ajută la menținerea copleșitoare a locului de muncă, iar următorul videoclip arată cum să tăiați corect un câine pentru a obține acel aspect clasic de grâu.Sfaturi suplimentare de îngrijire includ:

 • Lăsați câinele după cum este necesar, dar de obicei o dată sau de două ori pe lună este suficient.
 • Deoarece urechile se îndoaie, este foarte important să le împăturiți o dată pe săptămână pentru a preveni apariția bacteriilor și provocând o infecție a urechii.
 • Unghiile ar trebui să fie menținute relativ scurte, pentru a împiedica blocarea acestora.

Sănătate și longevitate

Media grâu va trăi până la 14 ani, fără a afecta problemele de sănătate. Acestea fiind spuse, există mai multe stări genetice identificate cu această rasă.

 • Displazia renală - Aceasta este o formă de boală renală care se instalează adesea în timp ce un câine este încă un pui.
 • Proteina-pierde nefropatie - Aceasta este o conditie in care proteina este pierdut prin rinichi.
 • Enteropatia cu pierdere de proteine ​​- Aceasta este o tulburare similară care duce la pierderea proteinelor din tractul intestinal
 • Hip displazie - Aceasta este o boală degenerativă articulară care provoacă durere și limitează mobilitatea.
 • Atrofia progresivă a retinei - aceasta este o boală degenerativă a ochiului care duce la orbire.

Istoria rasei

Teritorii cu grâu moale acoperite cu moale provin din Irlanda și sunt una dintre mai multe rase populare care au apărut pe insula smarald.

Ca și în cazul mai multor rase, cea mai veche istorie a acestor câini este un pic obișnuită, dar lorele populare susțin că un câine albastru închis a sărit deodată dintr-un galeon spaniol și, ulterior, sa împerecheat cu unii terieri irlandezi locali. Puii care au rezultat au fost presupuși că au devenit fundația pentru rasă, dezvoltând în cele din urmă caracteristicile popoarelor din Wheatens care au ajuns să se cunoască și să le iubească astăzi.

Ar putea să vă intereseze să știți că, în funcție de istoria rasei de la Clubul american de reproducție, această rasă a fost considerată o dată sub nobilimea Irlandei și a fost retrogradată la clasa agricolă. Câinii au efectuat o varietate de locuri de muncă în jurul fermelor, inclusiv vânatul de vânat, bovinele de lucru și jocul înfundat în câmp.

Rasa nu a fost recunoscută oficial în țara sa natală până în 1937 și în cele din urmă a câștigat intrarea în Kennel Club American în 1973.

Breeders

Puiul de grâu cu Teddy-ul lui

LoveToKnow nu susține nici un ameliorator. Următoarele liste de amelioratori sunt oferite pentru informațiile dvs. Ar trebui să verificați cu atenție orice crescător care vă gândiți să faceți afaceri înainte de a efectua o achiziție.

 • SCWT Club of America - Clubul oferă o listă a membrilor crescători în stare bună. Puteți căuta crescătorii după stat.
 • Canadian Breeders Wheaten - Aceștia sunt crescătorii în stare bună cu SCWT Club din Canada.
 • Dog Breed Info Center - Aici veți găsi un amestec de canini de grâu și grâu crud.
 • Breeders.net - Desi veti gasi lista de crescatori SCWT la acest site, nu pare sa existe un proces de screening, si orice crescator se poate inregistra pentru a-si face reclama pentru cainele lor de vanzare.

Organizații de salvare

La fel ca multe alte rase, există întotdeauna Wheatens care au nevoie de o casă bună. Dacă preferați să adoptați un câine mai degrabă decât să cumpărați un nou cățel, una dintre următoarele organizații ar putea fi în măsură să vă ajute.

 • S`Wheat Rescues - Această organizație oferă adopții de rasă pură, precum și amestecuri de grâu. De asemenea, acceptă cererile de a deveni părinți adoptivi.
 • Wheatens in Need - Organizatia este o retea de case foster care faciliteaza adoptii in SUA si Canada.
 • Clubul SCWT al Golfului Tampa Mare - Aceasta este divizia de salvare / adoptare a clubului.
 • SCWT Rescue - Acest site vă oferă opțiunea de a căuta Wheatens nevoiași de stat.

Cluburi de rase

Wheatens sunt recunoscute de multe cluburi de câini din întreaga lume. Următoarele cluburi sunt dedicate în mod special acestei rase și oferă o gamă largă de oportunități de învățare.

 • Soft-Coated Wheaten Terrier Club of America - Acesta este clubul părinte al tuturor celorlalte cluburi Wheaten din SUA.
 • SCWTA din Canada - Citiți standardul canadian de rasă și verificați galeria foto.
 • SCWTC din Marea Britanie - Misiunea principală a acestui club este protejarea și menținerea tipului rasei în conformitate cu standardul clubului. Ele oferă, de asemenea, informații privind deținerea și prezentarea acestor câini.

Cărți

Aceste cărți vă pot ajuta să cunoașteți mai bine această rasă înainte de a începe să vizitați crescătorii.

 • Terrier de grâu moale acoperit de Margaret H. Bonham
 • Terrierul de grâu complet acoperit cu moale de Roberta A. Vesley
 • Soft Terrier de grâu acoperit de Marjorie Shoemaker
 • Soft Terrier cu grâu moale (ghid complet de proprietar) de Juliette Cunliffe

Este un Wheaten Câinele potrivite pentru tine?

Young Wheaten- Drepturi de autor Martellostudio la Dreamstime.com

Wheaten Terriers fac tovarăși afectivi, amuzanți, dar nu sunt fără provocările lor. Rețineți că au nevoie de o bună atenție pentru a păstra aspectul bun și că formarea necesită dedicare din partea dvs. Sincer, ar trebui să luați în considerare numai aducerea unui grâu în casa dvs. dacă vă puteți da atenția și grija pe care o merită. Din nou, asta este un sfat bun pentru orice rasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com