ByVaTon.com

Rase de câine acc

American Kennel Club este cel mai mare registru unic de câine de rasă pură din SUA. În prezent, AKC recunoaște 153 de rase de câini, dar există și alte persoane care se luptă să devină rase de câini recunoscute în întreaga țară. Programele de înregistrare la nivel mondial arată peste 400 de rase de câini, de ce AKC recunoaște atât de puține? Uneori pur și simplu nu există suficient interes pentru o rasă pentru a merita recunoașterea. Dacă numărul total al unei rase rare este foarte scăzut în SUA, AKC nu vede nevoia. Aflați ce este procesul de a face o rasă eligibilă pentru recunoaștere.

A deveni o rasă oficială AKC

Rase rare care speră că într-o zi vor deveni recunoscute rasele de câini AKC trebuie mai întâi să fie sponsorizate de un Club Național de Race, altfel numit și club de părinte. Scopul clubului părinte este de a aduce crescătorii împreună, de a forma un standard de rasă și de a începe reproducerea pentru câinii care corespund acelui standard, construind o populație de rasă viabilă care să se poată susține fără introducerea unor rase suplimentare în gena.

Rare Registru de rasă

Rasele individuale rare care solicită recunoașterea de către AKC trebuie să fie înregistrate printr-un registru acceptat, fie de către Clubul național de rase creat pentru această rasă rară, fie prin intermediul Serviciului de acțiuni al Fundației AKC. Aceasta oferă o modalitate de a urmări cu precizie numerele pe măsură ce populația rasei crește. La ultima verificare, au fost de fapt 49 de rase rare enumerate la Fundația Stock Service. În timp ce registrul promovează scopul rasei de a deveni una dintre rasele recunoscute de câini AKC, nu toate rasele de câini rare vor face tot drumul până la recunoașterea completă a AKC. Uneori interesul scade, iar crescătorii renunță la reproducere. Fără o forță motrice, rasa rară nu mai progresează.

Cerințe privind serviciul de stocare al fundației

Cluburile naționale de rase trebuie să furnizeze o documentație scrisă a rasei ca parte a intrării lor în Serviciul Fundației, inclusiv:

  • Un standard de rasă scris aprobat de clubul părinte.
  • Istoric al evoluției rasei, inclusiv menționarea oricărei rase care a fost combinată într-un efort de a produce specimenele actuale ale rasei.
  • Fotografiile câinilor reprezintă modul în care clubul părinte crede că rasa ar trebui să arate.


Toate aceste informații sunt transmise comitetului executiv al personalului, care va lua totul în considerare și va refuza sau va permite rasei rare să avanseze în procesul de recunoaștere.

Spectacole de câine AKC

În cazul în care rasa rară este acceptată în cadrul Fundației Stock Service, clubul părinte poate aplica apoi permisiunea de a concura în clasa Diverse la expozițiile de câine AKC. Pentru a fi aprobat, trebuie îndeplinite anumite condiții. Clubul părinte trebuie să aibă minimum 100 de membri activi, iar registrul trebuie să conțină cel puțin 300 de câini din rasa rară. Fiecare dintre acești câini trebuie să aibă o înregistrare de trei generații, iar toți câinii înscriși în aceste pedigree trebuie să fie exemplare reale ale rasei rare, însă nu orice rasă de fond care a fost folosită pentru a crea o rasă rară. Registrul trebuie să prezinte, de asemenea, o distribuție largă a rasei în SUA, cel puțin în douăzeci de state. Reprezentanții AKC vor face observații asupra rasei și o decizie finală va fi pronunțată dacă va permite sau nu concurența în acest moment. Dacă se aprobă competiția, cele mai multe rase rare vor petrece oriunde într-un an până la trei ani care concurează în clasa Miscellaneous, deoarece AKC urmărește creșterea și participarea rasei la competiții.

Între timp, se așteaptă ca și Clubul Național al Răsăritului să crească și să dețină meciuri practice, eventual lucrand la spectacole naționale de specialitate. Clubul este, de asemenea, de așteptat să dețină atelierele judecătorului pentru a ajuta la educarea judecătorilor AKC cu privire la conformația și dispoziția dorită a rasei.

Primirea recunoașterii oficiale a AKC

Este un drum lung, dar dacă toate cerințele sunt îndeplinite de-a lungul drumului, o rasă rară se poate mișca prin acest proces pentru a deveni una dintre rasele de câine AKC pe deplin recunoscute, cu drepturi de înregistrare completă și competiție în cursurile obișnuite de spectacole de câine AKC. Admirația trebuie să iasă la indivizi să lucreze atâta timp și greu pentru a obține această recunoaștere. Fără ei, unde ar fi lumea câinilor de rasă pură?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com