ByVaTon.com

Viata sociala a caninilor: sunt cainii monogame?

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Sunt câini monogame?
Sunt câini monogame? | Sursă

Top 20 de animale monogame

Sunt câini monogame? Adesea vezi câini invitați la nunți, îmbrăcați ca mireasă și mire, dar nu au fost niciodată chestionați despre credințele lor în nunți și despre gândurile lor morale despre monogamie. In timp ce noi avem mai multe exemple romantice de animale, care sunt monogami, cum ar fi lebede, porumbei, vulturi plesuvi și lupi, se pare firesc să invite câinii la nunți, deoarece acestea sunt cunoscute ca fiind simboluri credincioși, însoțitori loiali. Dar sunt animalele potrivite să se îmbrace ca mireasă și mireasă? Vom vedea răspunsul la această întrebare în următoarea secțiune, dar mai întâi de toate, să vedem ce înseamnă în realitate monogamul și implicațiile sale asupra vieții sociale a tovarășilor noștri iubiți.

Monogamia, într-un sens general al cuvântului, înseamnă pur și simplu să ai doar un suflet pereche. Este baza societății noastre, iar pentru cei care cred într-o căsătorie religioasă este un jurământ "până când moartea nu ne desparte". În regnul animal, o mulțime de sisteme de împerechere abundă. Cea mai comună formă de monogamie pe care o imaginăm în lumea animală sunt animalele care împărtășesc teritoriul lor și formează o pereche socială, care trăiesc împreună, împărtășesc resurse și împerechează.

Ce face unele animale să aleagă monogamia? Se pare că monogamia se poate dovedi utilă la speciile care dau naștere unor tineri care sunt deosebit de vulnerabili și beneficiază de protecție parentală. Cu toate acestea, pot exista câțiva alți factori în joc. De asemenea, pentru a sparge bulele romantice, mai multe specii cunoscute ca fiind monogame, se pot angaja de fapt în "afacerile extra-maritale". Așadar, poate doriți să răsturnați lebedele frumoase de pe lista animalelor monogame, deoarece cercetările au demonstrat că pot fugi ocazional din cuib pentru un sex extramarital!

S-ar putea să vă întrebați în acest moment cât este monogamia răspândită în lumea animală. Peste 90 la suta din speciile de păsări sunt considerate punct de vedere social monogamă, în timp ce, adevărat monogamia este destul de rar în lumea mamiferelor, cu doar aproximativ 3 până la 5 la sută dintre ei aderarea la această organizație socială. Deci, unde sta câinii? Așa cum am promis, o vom vedea în secțiunea următoare.

Sunt câinii monogame?

Dacă ne uităm la canizi sălbatici, vom vedea adesea că bărbații și femeile formează o legătură socială puternică. Studiile lui David Mech pe lupi a arătat cum bărbatul alfa și femela alfa devin o pereche și, în general, sunt singurele în pachet cu drepturi de reproducere. Așa cum am descris mai devreme, monogamia este o strategie convenabilă la animalele cu tineri care sunt foarte vulnerabili. Puii de pui sunt destul de neajutorați când se naște în ei plăcuțe materne. Ei se află într-o stare foarte subdezvoltată, nu pot vedea, nu pot auzi și abia se pot târî. Lăsând puii vulnerabili singuri în casă în timp ce mama a mers la vânătoare a fost o alegere proastă, deoarece acestea ar deveni rapid cina pentru prădătorii din apropiere. Într-un trecut strămoșesc, prezența bărbatului poate fi ajutat femeia să-i ridice în mod eficient pe tineri. Poate că un bun exemplu de monogamie este lupul, chiar dacă coioții sunt, de asemenea, cunoscuți pentru monogamul rămas chiar și până la 10 ani.

Potrivit lui Steven Lindsey, lupii ajung la maturitate sexuală la aproximativ 22 de luni, sunt monogame și au cicluri de reproducție anuale. Cu toate acestea, același David Mech, care a studiat perechea alfa atât de mult mai târziu, a scris în cartea sa "Lupii din Minnesota(2003) susține:Lupii au fost considerați mult timp monogam. Cu toate acestea, în realitate, lupii sunt la fel de monogame sau non-monogame - ca ființele umane "Știind că câinii sunt un subspecii lupului gri și împărtășesc aceleași lucruri cromozomi (78 aranjate în 39 perechi) v-ați imagina că câinii vor adera la o organizație socială monogamă similară. Totuși, trebuie să ne amintim că câinii nu sunt lupi și că două specii au fost separate de câteva zeci de mii de ani în urmă și au călătorit pe propriile căi.

Mulți există diferențe între câini și lupi, atât comportamental cât și fiziologic. Din punct de vedere reproductiv, spre deosebire de lupul, câinele de sex feminin devine matur sexual, în general, între 6 și 12 luni, în general, ea vine în căldură bi-anual (Basenji este o excepție) și va împerechea cu ușurință cu mai mulți parteneri. Formarea perechilor de reproducție ca și lupilor este necunoscută la câinele domestic. Acest lucru face câinele intern o specie poligamă, adică se îmbină cu mai mulți parteneri.

Acest lucru ajută la facilitarea reproducerii selective de către oameni. Dacă un armăsar are mari calități, el poate fi ușor crescute la mai multe femele, în timp ce o femelă poate fi crescuți la diferite sezon masculi după sezon și pot fi chiar crescute la diferite masculi într-un sezon pentru a obține un gunoi multi-sired. Nu putem inevitabil să ne oprim și să ne întrebăm de ce sunt câinii în acest fel?

O presupunere poate fi pur și simplu domesticirea. Câinii sunt dotați cu o mulțime de resurse în comparație cu canidiții din sălbăticie. Doar ca a horticultură domestice nu mai poate avea nevoie de un strat uniform pentru camuflaj în captivitate, un câine domesticat nu mai trebuie să formeze o legătură socială cu partenerul său pentru a acorda supraviețuirea așternutului. În același fel, câinii domesticiți nu mai revigorează alimentele pentru puii lor, așa cum obișnuiau să facă strămoșii câinilor și unii continuă să facă în sălbăticie. Deci, este foarte probabil ca câinii să nu mai fie monogame pentru simplul fapt că nu mai trebuie să fie deoarece oamenii se vor ocupa de ei.

Deci, poate doriți să săriți peste folosind câini, lebede și lupi ca simboluri de loialitate absolută și credincioșia în weddings-, mai degrabă, probabil, o idee mai bună ar fi utilizarea coiotii, deoarece un studiu recent a relevat că sunt 100 la sută monogami!

Alexadry © Toate drepturile rezervate - nu copiați

Referințe:

 • Câine responsabil: Evoluția și domesticirea câinelui
 • Câinele Retriever și blogul Wildlife: monogamie și poligină în canidi
 • Stiinta zilnica: Coyotes urbane nu strica: nou studiu gaseste 100 la suta monogamie

"Până când moartea ne-a separat" este luată în serios de către acești canidi

Pentru citirea ulterioară

 • În ce timp al anului s-au născut cei mai mulți pui?
  Când sunt născuți puii? Printre numeroasele schimbări pe care domesticirea a adus-o în viața companionilor noștri canini, reproducerea a fost de asemenea afectată, aducând schimbări substanțiale în ciclul de căldură și în obiceiurile de prăjituri ale câinilor. Se estimează că ..
 • Teoria lui David Mech despre rolul alfa
  O cercetare extensivă pe tema ierarhiei lupilor a fost condusă de biologul american David Mech. Aflați cum a revoluționat modul în care sunt tratați câinii în prezent.
 • Când ar trebui să începeți să înțărcați cățeluși de la mamă ...
  Dacă vă întrebați când puii încep procesul de înțărcare, iată câteva răspunsuri. Acest articol abordează momentul în care înțărcarea începe, cum să începeți procesul și cum să ajutați mama să producă mai puțin lapte.
 • Cum Foxes Farm oferă informații despre domesticirea câinilor ...
  Cum se schimbă lupul în câine? Cum au fost câinii domesticiți? Experimentele vulpei agricole au aruncat o lumină asupra a ceea ce s-ar fi întâmplat.
 • Cainii sunt cu adevarat animale de zi?
  Ni se spune adesea că câinii sunt animale, dar sunt sau nu? Să dezvăluim câteva mituri comune și să dezvăluim câteva fapte interesante despre acest subiect. Acest articol ar trebui să ofere o mai bună cunoaștere a câinilor
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com