ByVaTon.com

Mini bulldog englezesc

Mini Bulldog

Bulldogul englezesc miniatural nu este o rasă recunoscută de Clubul American de Kennel (AKC). În schimb, este o rasă în dezvoltare - în consecință, originea oricărui câine poate fi amestecată. Proprietarii potențiali vor fi înțelepți să se educeze despre reproducerea și caracteristicile acestui nou soi.

Procesul de recunoaștere a rasei

AKC stabilește standardul pentru toate rasele recunoscute în Statele Unite și înregistrează câini de rasă pură de la părinții înregistrați de AKC. Acest registru vă asigură că orice câine pe care îl adoptați va fi pur și simplu. Reproducătorii vor avea întotdeauna câinii lor înregistrați la AKC.

Este nevoie de multe generații de reproducere controlată pentru ca o nouă rasă să fie recunoscută. Pentru cei în curs de dezvoltare sau cei din străinătate, AKC are Fundația Stock Service (FSS), un proiect care permite înregistrarea unor noi rase pentru a asigura un stadiu de rasă pură pe măsură ce se dezvoltă. Scopul este eventuala recunoaștere a AKC. Peste 60 de soiuri sunt listate ca rase FSS - Bulldogul Miniatura nu este în prezent unul dintre acestea.

Originea buldogului englezesc miniatural

Versiunea miniaturală a acestei rase iubite și istorice vine ca urmare a două posibilități. O origine posibilă este ca un hibrid de două rase diferite, cealaltă este ca o versiune de dimensiuni reduse a Bulldog-ului.

Creșterea hibridă

Multe dintre versiunile mai mici sunt rezultatul încrucișării între buldog și o altă rasă. În multe cazuri, cealaltă rasă este un buldog francez, cunoscut sub numele de Frenchie sau Pug. Miniatură poate fi chiar un produs de încrucișare între toate cele trei rase, ceea ce îl face un câine mixt de rasă.

Dezavantajul acestei încrucișări încrucișate este că nu veți putea să vă înregistrați câinele cu AKC sau cu orice alt registru reputațional de rase de câini. Va trebui, de asemenea, să aveți încredere în crescător că sunteți, într-adevăr, un câine de la părinții pe care îi pretind.

Versiune de dimensiuni reduseO altă origine a miniaturii este creșterea selectivă a buldogilor mici pentru a obține o dimensiune mai mică. Acesta este un proces similar care a condus la multe dintre soiurile mici pe care le vedem astăzi, cum ar fi Pudelul de jucărie sau Schnauzerul miniatural. Problema aici este că atât Pudelul de jucărie, cât și Schnauzerul miniatural au generat multe generații pentru a-și atinge dimensiunea actuală. Bulldogurile miniaturale au fost crescute numai în ultimele două sau trei decenii. Scăderea rapidă a unei rase poate avea efecte asupra sănătății și personalității. Unul pozitiv despre versiunea de dimensiuni reduse este că este un Bulldog de rasă pură și poate fi înregistrat dacă părinții săi au fost înregistrați.

Cumparator Beware

În timp ce există mulți crescători de câini de renume, există, din nefericire, și multe persoane disperate. Unii crescători discutați își formează propria organizație de înregistrare a raselor ca o modalitate de a apărea încredere și oficial. Evidența acestor organizații este adesea întâmplătoare sau chiar inexistentă. Aceste înregistrări îndoielnice permit persoanelor fizice să vândă animale în calitate de rasă pură, de fapt, ele nu sunt.

Este important ca potențialii proprietari de câini să-și facă temele. Toți crescătorii cu reputație vor oferi referințe, certificate de sănătate și înregistrări AKC. Dacă sunteți în căutarea unui câine, asigurați-vă că contactați referințele și organizația de rasă, cum ar fi Clubul bulldog al Americii (BCA).

Probleme de sănătate

S-ar putea să existe probleme de sănătate cu un bulldog engleză miniaturală. Din moment ce acest soi a apărut atât de repede, iar originea sa este tulbure, este dificil să se prevadă efectele pe termen lung asupra câinelui. Bulldogul englez este predispus la anomalii ale gurii și nazale, precum și la deficiențe cardiace. Aceste probleme de sănătate se pot exacerba în dimensiunile mai mici. Creșterea numai pentru mărime, fără a lua în considerare sănătatea, poate crea un câine predispus la boli.

Buldogul este o rasă iubitoare și respectată. Dacă sunteți în căutarea unei versiuni mai mici, contactați crescătorii bulldog de renume și discutați despre preferințele dvs. cu ei. Ei vor putea să vă ghideze în selectarea unui câine sănătos pentru a se potrivi nevoilor dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com