ByVaTon.com

Pisici de pisică - mușcături de ctenocephalides felis

Cat Fleas - Ctenocephalides Felis BitesPisicile de pisică sau Ctenocephalides Felis sunt un ectoparazit comun în Statele Unite. În regiunile tropicale, acestea pot constitui o problemă uriașă pe tot parcursul anului (datorită potențialului lor de vector de boală, precum și de capacitatea de mușcătură). În regiunile temperate, apar în principal în timpul anotimpurilor mai calde.

Ce sunt puricii Ctenocephalides Felis?

Felii de Ctenocephalides Felis sau de pisică sunt dăunători mici cu o lungime de aproximativ 2 mm. Ele sunt de culoare maroniu închis sau roșiatic, de obicei fără aripi, dar capabile să sară pe distanțe lungi. Corpurile lor comprimate lateral sunt acoperite cu păr. Ei au picioare posterioare foarte puternice care le permit să sară de la o gazdă la alta. În stadiul adult, Ctenocephalides Felis au, de asemenea, gura care le permite să suge sânge de la gazda lor.

Pisici de purici de pisică și efectele și simptomele acestora

Pisicile infestate cu Ctenocephalides Felis tind să se zgârie în mod repetat. În cazuri foarte extreme, anemia produsă de purici poate duce, de asemenea, la moartea animalelor. Chiar și proprietarii de animale de companie pot suferi de mușcături de purici de pisică, care pot duce la mâncărime intense și zgârieturi care pot da naștere unor infecții secundare ale pielii.

Pisicile ar putea suferi, de asemenea, de o afecțiune cunoscută sub numele de Dermatita alergică de fleas (FAD). Aceasta afectează în special pisicile alergice sau hipersensibile care reacționează la antigenele salivare produse de Ctenocephalides Felis. Acest lucru poate duce la o zgârietură intensă sau la prurit, precum și la traume provocate de sine. Proprietarii de animale de companie trebuie să păstreze un ochi pentru semne de îngrijire intensă în pisică, care poate provoca răni deschise și risipitoare.

Tratarea mușcăturilor de purici de pisică

  • Pentru strugurii care rezultă din mușcături de purici de pisică, este important să lăsați pielea să se vindece în mod natural. Se pot folosi produse blânde și naturale precum loțiunea de gel Aloe vera pentru a trata scabele. Asigurați-vă că utilizați șampoane delicate formulate, care nu irită pielea pisicilor.
  • Unguentul antibacterian al neosporinului poate fi frecat de bolile deschise pentru a accelera vindecarea.
  • În cazul unei dermatite alergice severe la FAD sau alergii la purici, medicul veterinar poate prescrie corticosteroizi (totuși, aceasta are unele efecte secundare nedorite în cazul unor afecțiuni cronice).

Cum sa scapi de purici de pisici?

Păcatele de pisică necesită întotdeauna o gazdă cu sânge cald pentru a supraviețui. Prin urmare, soluția cea mai eficientă pentru a scăpa de puricii de pisici este de a suprima numărul lor pe gazdă. Astăzi, există multe sprayuri eficiente, șampoane și loțiuni care pot atinge acest obiectiv. Este esențial să rețineți că produsele pe bază de purice disponibile pentru câini nu ar trebui să fie utilizate pe pisici, deoarece multe dintre acestea sunt formulate pentru "utilizarea caninului numai" și pot fi letale pentru feline.Cel mai bine este să discutați cu un medic veterinar cu privire la cel mai bun produs de utilizat pentru controlul puricilor, care poate oferi o ușurare de la Ctenocephalides Felis timp de câteva săptămâni sau luni.

Spotul pe produse de aplicare poate fi aplicat în cantități minuscule pe osul din spate al pisicii, în apropierea regiunii cozii. Produsul este distribuit pe tot corpul prin intermediul uleiurilor pentru piele. În plus, se pot folosi spray-uri pentru a controla puricii de pisici - aceștia pot să scape de puricii existenți și de asemenea să ofere control rezidual pentru zilele următoare.

Pentru a vă asigura că pisica este sigură de purici în timpul sezonului de infestare, este bine să o tratați cu inhibitori de dezvoltare a puricii la începutul sezonului. Acestea sunt disponibile sub formă de tablete orale sau lichide care pot fi adăugate la hrana pentru pisici. Acestea inhibă populațiile de purici, făcând infertilitatea feminină Ctenocephalides Felis.

În afară de spray-uri, pulberi și tablete, este, de asemenea, esențial să se trateze mediul animalului. Aceasta include spălarea patului animalelor de companie în apă fierbinte pentru a ucide ouăle și larvele. Acest lucru va împiedica puricii de pisici noi prin ruperea ciclului de viață al puricii. În plus, zonele locuite de animalele de companie ar trebui de asemenea să fie aspirate, acordând o atenție deosebită suprafețelor sub mobilier, încăperi de utilitate și în alte locuri unde pisica își petrece timpul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com