ByVaTon.com

De ce câinii mănâncă iarbă?

De ce câinii mănâncă iarbă?

Prima dată când am văzut un câine ce mănâncă iarbă, m-am lăsat să mă întreb ce nu se întâmpla pe pământ cu animalul sărac. Poate că erau bolnavi? Ți-e foame? Plictisit? Sau pudelul credea că sunt oi? În momentul în care am găsit-o ciudat, dar se pare nu este un comportament atât de neobișnuit. În timp ce mulți proprietari de câini pentru prima dată ar putea fi la fel de confuzi ca și mine, este pur și simplu un obicei puțin cunoscut, dar normal.

Spre deosebire de pisici, câinii nu sunt carnivore complete. Aceasta înseamnă că, fără a deveni omnivore, aceste animale nu mănâncă numai carne.

În acest articol AnimalWised vom răspunde la întrebare de ce câinii mănâncă iarbă? Continuați să citiți și să descoperiți motivul din spatele acestui comportament ciudat:

De ce câinele meu mănâncă iarbă?

S-au speculat multe despre motivele pentru care câinii se simt obligați să mănânce iarbă și au fost dezvoltate multe ipoteze, dar singurul lucru pe care sa convenit este că nu există o singură cauză:

  • Cea mai acceptată teorie - deși nu este în mod necesar corectă - este că câinii mănâncă iarbă și alte plante medicinale să se detoxifice sau să atenueze o problemă gastrointestinală. În conformitate cu aceasta, iarba consumatoare ar face ca câinii să vomite și, prin urmare, să elimine corpul de orice toxic care le provoacă disconfort. Deși acest lucru poate fi adevărat în unele cazuri, problema cu această teorie este că nu toți câinii vărăsc după ce mănâncă iarbă. De fapt, majoritatea nu. Este un pic de mit.
  • O altă propunere alternativă este ca câinii să caute obține fibrele de care au nevoie pentru a-și îmbunătăți digestia. Acest lucru ar ajuta în special câinii care nu au suficientă fibră în dietele lor și cei care sunt hrăniți exclusiv pe hrana pentru câini și alte produse industriale uscate.
  • În cele din urmă, există câțiva câini care par a purta pur și simplu mananca iarba. Este posibil ca unii câini să aibă gustul de iarbă și să se bucure de al mânca. E aproape ca un mic aperitiv.


În oricare dintre cazurile de mai sus - eliminarea toxinelor, îmbunătățirea digestiei sau pur și simplu pentru plăcere - actul de a mânca iarbă imbunatatirea problemelor digestive ale cainilor. Este posibil ca toate teoriile să fie corecte și că, în unele cazuri, câinii elimină substanțele toxice prin vărsături, în timp ce în altele acestea își îmbunătățesc digestia consumând mai multe fibre.

Este periculos ca câinele meu să mănânce iarbă?

În mod normal nu există niciun risc în acest sens, mai ales dacă urmați câinele programul de vaccinare. În multe cazuri, chiar și un proprietar de câine pentru prima dată poate observa că câinele le-a atenuat stomacul supărat după ce a consumat iarbă.

Cu toate acestea, există situații în care consumul de iarbă poate fi dăunător câinelui dvs. Dacă gazonul a fost tratat pesticide, erbicide sau îngrășăminte, consumul său poate fi dăunător și chiar letal pentru câine. Acesta este motivul pentru care semințele de iarbă cu aspect de câini sunt disponibile pe piață, pe care le puteți planta într-o crângetă mică, atunci când câinele dumneavoastră simte nevoia de al mânca.

Pe de altă parte, dacă câinele dvs. mănâncă foarte frecvent iarbă, este recomandat pentru a merge la veterinar pentru o verificare generală. S-ar putea să existe o problemă gastro-intestinală, sau ar putea fi recomandabil să-și schimbe dieta. Dacă, pe lângă faptul că mănâncă iarbă, câinele vărsat frecvent, este urgent să o luați la veterinar. Vărsăturile ocazionale (o dată sau de două ori pe an) nu sunt mai puțin frecvente la câinii și puii tineri, dar mai des decât acesta poate fi un semn că se întâmplă ceva rău.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com