ByVaTon.com

De ce câinii mănâncă iarbă?

Câine mai în vârstă care se așază în iarbă

Aceasta a fost întotdeauna una dintre cele mai frecvente întrebări adresate tutorilor de câine. Ei văd ca câinele lor să mănânce iarbă sau să mestece plante - aparent fără niciun motiv. Fara a fi surprinzator, cainii uneori gag sau chiar vomite iarba au inghitit si apoi du-te inapoi sa manance mai mult iarba! Alteori, ierburile pe care le înghită pot trece în scaunele lor nedigerate.

Încearcă să se facă voma? Încearcă să treacă ceva? Încearcă să-și elibereze tractul intestinal de obiecte străine sau de paraziți?

De ce câinii ca iarba?
Mananca obiecte ciudate și materialul se numește "cicero."Unii oameni cred că câinii mănâncă lucruri ciudate pentru a stimula vărsăturile sau diareea, dar acest lucru este subminat de faptul că majoritatea câinilor nu se îmbolnăvesc înainte de a mânca iarba. În plus, majoritatea câinilor care mănâncă iarbă nu vom vomita deloc.

Întotdeauna am fost de părerea medicală că câinii mănâncă iarbă și plante pentru un singur motiv simplu: le place gustul și textura - la fel cum mulți oameni mănâncă țelină sau salată. De fapt, unii oameni mănâncă buruieni din acest motiv. (Ați avut vreodată urzică sau păpădie ca ingredient în salată?)

Din păcate, dintr-o perspectivă medicală, nu putem fi siguri de ce câinii mănâncă iarbă și au fost invocate câteva alte idei:

  • Câinele dvs. poate fi plictisit - Cainii mestec lucrurile frecvent atunci cand se plictisesc și au nevoie de "ceva de făcut". Asigurați-vă că oferiți o mulțime de îmbogățire și activitate și chiar opțiuni adecvate de mestecat, cum ar fi jucăriile de mestecat.
  • Dieta câinelui dvs. poate să lipsească ceva - Dacă vă alimentați alimentația pregătită pentru câini, este posibil ca acestea să lipsească un nutrient-cheie - deși, dacă suplimentați dieta cu vitamine aprobate de medic veterinar, devine improbabil că le lipsește nimic găsit în iarbă. Asigurați-vă că medicul dumneavoastră veterinar este conștient de dieta câinelui dvs. și vedeți dacă crede că orice ar lipsi.


Poate mănâncă iarbă rănit câinele meu?
Câinii sunt cu adevărat omnivori - pot și pot să mănânce atât carne, cât și material vegetal. Câinii sălbatici sau fermi, câinii care vânează, adesea inghesc intestinele pradă, împreună cu conținutul de stomac - inclusiv materialul vegetal.

Ocazional, iarba și, în special, aurul de iarbă se pot depune în spatele gâtului câinelui dvs. sau între dinți. În cazul în care câinele vă eșuează după ce ați mâncat iarbă sau labe la gură, verificați ca iarba depusă să reprezinte o cauză potențială.

Din nou, iarba este o componentă normală a dietei unui câine, dar unele semințe de iarbă au fost tratate cu substanțe chimice din diferite motive și ar trebui să fie cu siguranță evitate. Sprayuri de șarpe, cum ar fi controlul buruienilor sau îngrășăminte, pot transforma iarba și plantele toxice. Dacă nu știți sigur că o zonă este lipsită de chimicale, nu lăsați câinele să pândească. Amintiți-vă de asemenea că, în timp ce iarba nu este ea însăși toxică, sunt unele buruieni comune și plante ornamentale! Faceți clic aici pentru mai multe informații despre plantele toxice.

Atâta timp cât iarba este netratată și nu-i permiteți să devină un comportament obsesiv, nu va face nici un rău.

Ce pot înlocui în siguranță cu iarba?
Presupunând, așa cum o fac, că câinii simt pur și simplu gustul de iarbă, căutați ceva rece, proaspăt și texturate. Am văzut proprietarii de animale de companie folosesc morcovi proaspeți, țelină decojită și chiar salată verde. Află care este câinele tău.

Nu există nici o dovadă că consumul de iarbă este de obicei ceva mai mult decât o preocupare de comportament, dar din cauza potențialelor ramificații medicale cauzate de toxine pe iarbă, ar trebui, în mod ideal, să încercați să o descurajați.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, trebuie să vizitați sau să-i sunați pe medicul veterinar - acestea sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

Diaree
Vărsături
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com