ByVaTon.com

Cainii sunt cu adevarat animale?

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Cainii sunt cu adevarat animale? Pentru a căuta sau nu la cușcă?
Cainii sunt cu adevarat animale? Pentru a căuta sau nu la cușcă? | Sursă

Deci sunt câinii cu adevărat animale de zi?

Ni se spune adesea că câinii sunt animale de zi și, prin urmare, ele ar trebui să înțeleagă și să se bucure instinctiv să fie crăpate, dar există vreun adevăr în această privință? Care este verdictul? Cainii sunt animale sau nu? Un bun loc pentru a începe este de a evalua ceea ce un animal animal este cu adevărat și ce tipuri de animale se angajeze în comportamente denimbare. Să aruncăm o privire asupra unor surse autoritare și să încercăm să aruncăm o lumină asupra acestui subiect de controversă.

Ce este exact un den? Din perspectivă umană, un den este considerat parte a unei case. Practic, o cameră similară unei camere de zi, dar nu atât de mare încât să fie similară cu o cameră de familie. O zi de zi este, prin urmare, descrisă ca un refugiu pentru liniște și confort. În lumea animală, un den este un burrow, practic o gaură construită de animale care trăiesc la sol. Scopul este de a proteja animalul de pradă foame și temperaturi extreme. Animalele obișnuite sunt moșii, paraziți și goperii. Aceste crittere au făcut ca locuitorii săi să fie domiciliul lor principal și permanent.

Câinii nu par să se califice ca animale de zi. Da, se pare că au un instinct să se ascundă în locuri mici sau să se simtă confortabil în pături, dar câinii nu locuiesc pe tot parcursul anului într-o zi și nici nu se sapă pentru a se călca în tunel pentru a trăi pentru cea mai mare parte a anului. Cu alte cuvinte, probabil că nu veți vedea un câine să iasă dintr-o crăpătură, la fel ca un paragon în Punxsutawney pe 2 februarie! Chiar și lupii din sălbăticie nu trăiesc în mod obișnuit într-o grădină - mai degrabă se pare că își fac paturile sub conifere în zone în care pot avea vederi neobstrucționate asupra împrejurimilor lor. David Mech, un biolog cercetător al vieții sălbatice, care a studiat lupii, notează că, după o ucidere, lupii caută zone deschise să se culce și să doarmă. Dacă vremea este zăpadă sau vânt, ei pot căuta în mod alternativ zone protejate sub copaci veșnic verzi.

Înțelegerea Denselor materne

Deci, dacă câinii nu sunt animale animale, de ce se numesc adesea așa, și de ce atât de mulți oameni spun că își cântă câini pentru că imită o zi? Ei bine, există o jumătate de adevăr despre dens nu mulți oameni sunt conștienți de. Prin urmare, abordarea corectă nu este aceea de a susține că caninii sunt animale animale, ci să pretindă că sunt animale ale căror strămoși au fost odată născuți și crescuți în drenuri materne.

Ce sunt dovezile materne? O zi de maternitate este pur și simplu un loc unde mama dă naștere și o folosește pentru a-și îngriji tinerii în timpul unei vieți vulnerabile. Canionii se naște neajutorați, surzi, orbi și abia se târăsc, astfel încât riscurile lor în lumea exterioară ar fi destul de riscante. Prin urmare, mama maternă ar păstra puii protejați de elementele exterioare și de potențialii prădători. Animalele uzate cunoscute pentru utilizarea drenelor materne includ ursii polari, care creează drenuri materne subterane sau într-o peșteră de zăpadă, câini africani sălbatici, ale căror drenuri materne sunt folosite de femela alfa și sunt păzite de membrii ei și vulpi roșii, care creează matern den după împerechere prin utilizarea unui vechi spărtură de lemn.

Lupii, considerați a fi strămoșii câinilor moderni, folosesc drenuri materne, dar pentru o perioadă scurtă de timp, în general, până când puii ating vârsta de 10-12 săptămâni. La această vârstă, puii încep să folosească mai puțin ziua și încep să utilizeze zone de întâlnire speciale care sunt similare cu grădinițele în aer liber. Dingo-urile par să se angajeze într-un comportament similar, mutând puii de la dens și până la aceste zone încă din vârsta de 8 săptămâni.

Să spunem însă că canis familiaris (câinii) nu sunt lupi, da, ei încă mai au aceleași cromozomi, dar ei sunt separați de ei de foarte mult timp. Cu toate acestea, câinii de sex feminin într-un cadru intern care se apropie de naștere se vor angaja în "comportamente de cuibărit". Asta înseamnă că ei se vor zgâria și sapa în canapea sau în alte zone ale casei ca și când ar construi un zid.

O cutie foarte, foarte puternică!

Pro Select Empire Cage - LARGE
Pro Select Empire Cage - LARGE


Acest cușcă este conceput special pentru a conține câini puternici sau agresivi, aceste cuști au tuburi de oțel puternice, robinete cu două duze puternice și sudare cu greutăți mari în punctele de stres. Construit pentru a fi alcatrazul de cuști pentru animale de companie.

Cumpară acum

Deci, sunt considerate cratițele duri, datorii mamă sau ce?

Propaganda de comercializare a cutiilor sugerează că lăzile sunt ca o casă și că câinii îi caută, pentru că seamănă cu o zi. Ei bine, daca cainii nu sunt animale in adevaratul sens al lumii, atunci nu exista nici un motiv ca ei sa o vada din acea perspectiva romantica. Puteți crede că cutiile se aseamănă cu drenurile materne, deoarece sunt confortabile și reparate, însă majoritatea câinilor sunt introduși la cutii atunci când în natură puii vor ieși din grădină și vor explora zonele de întâlnire în aer liber! Acest lucru ar fi similar cu a pune un copil, care a început să se bucure de senzatia de exotice de mers pe jos în jurul și explorarea, înapoi într-o pătuț.

Deci, care sunt cutiile? Conform Manualului de comportament și pregătire câine aplicat, proceduri și protocoale de Steven R. Lindsay, "Cârligul nu ar fi o casă, nici nu ar fi o zi, ci mai degrabă ar fi un "loc de detenție".

Majoritatea câinilor necesită într-adevăr asocierea și asociațiile pozitive atunci când începeți să introduceți o cutie. Dacă lăzile erau atât de naturale, câinii i-ar fi fost atrași ca niște magneți. Mulți câini pe care i-am cultivat erau foarte ezitați de cutii, deoarece probabil că semănau cu o capcană, un loc mic, fără ieșire, și după ce se aflau într-un adăpost care probabil era ultimul loc unde urmau să meargă. Chiar și catelusii sunt destul de sceptici de cutii când le văd pentru prima dată. Va trebui să arunci și să pui jucării. Cu toate acestea, prin asociații pozitive, majoritatea câinilor învață să accepte aceste locuri pentru detenție, așa cum au învățat să accepte cătușe și gulere și chiar le pot căuta în mod voluntar atunci când vor să fie confortabile și să se îndepărteze de tot. Doar pentru a clarifica: acest articol nu este împotriva cutii, de fapt, atunci când a introdus în mod corespunzător cutii poate fi instrumente de gestionare destul de eficiente, în anumite circumstanțe. Unii câini mai în vârstă / de salvare par a se descurca mai bine cu jucării, dar eu încă introduc cutii la pui și-mi lasă câinii când sunt în mașină (este legea în anumite locuri). Acest articol este pur și simplu pentru a dezvălui noțiunea umflată pe care câinii le văd ca pe niște dulci, pentru că sunt prin natura lor animale.

Și ce zici de așa-numitul instinct de dening? Știi, acei câini de dorință înnăscuți par să aibă și asta îi face să rămână în locuri mici?

Se pare că o parte din acele instincte ar putea rezulta dintr-un instinct normal al animalului de a se ascunde când încep să se copleșească. Puteți observa cum Scruffy merge sub pat când copiii sunt prea mult să se ocupe sau cum Rover merge sub masă când vă vede cu tunsul unghiilor. Pentru a compara, chiar și pisica ta va căuta spații secretive în sertare sau sub antrenor, dar niciodată nu ne gândim la ele ca la niște animale! Chiar și noi oamenii tind să se îndoaie într-o minge într-o poziție fetală pentru a ne proteja sau a căuta confort atunci când este speriat sau rece.

Da, este adevărat că câinii din sălbăticie își făceau propriul pat trecând pe iarbă, aplatizându-i și spărzind creaturi precum păianjeni și șerpi. Da, este adevărat că ei au săpat adesea o gaură pentru a se răcească în lunile calde, de vară. Dar aceste paturi de câine, erau departe de o cușcă. Nu erau făcute din plastic și, mai ales, nu aveau o ușă care să le închidă pentru perioade nedeterminate de timp.

Deci sunt animale de câine? Concluziile par să sugereze că nu sunt, totuși mitul instinctului denning pare să persiste și nu se poate termina niciodată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com