ByVaTon.com

Studiile arată cinci feluri în care câinii ne arată dragostea noastră

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Hai să ne confruntăm cu asta: Toți îmbrățișăm câinii noștri ca și cum ar fi familia și avem tendința de a ne adăposti câinii cu afecțiune în numeroase moduri. Poate că ați putea cumpăra câinelui dvs. o jucărie preferată sau opriți-vă de către brutăria câinelui pentru a comanda câteva felii de mâncare delicioase pentru câini, sau poate vă place să vă băteți câinele seara în modul pe care îl iubește cel mai mult. Dar cum ne spun câinii noștri că ne iubesc și noi?

Până în ziua în care câinele tău poate vorbi, nu-l vei auzi niciodată să pronunțe "te iubesc,"și între timp, nu vă așteptați să vă cumpere un card Hallmark sau niște baloane cu acele cuvinte romantice renumite imprimate pe partea de sus. De asemenea, nu vă așteptați o cutie de ciocolată sau un buchet de flori de la câine când ziua de Valentine este la colț. Uneori s-ar putea să simți că trăim o relație inegală, dar doar pentru că câinii nu comunică dragostea lor așa cum facem, nu înseamnă că nu ne iubesc!

Câinii cunosc metode mai bune pentru a expune dragostea pe care o simt față de oamenii lor preferați și materialismul nu a fost niciodată o parte a filozofiei vieții unui câine. Cea mai bună parte este că câinii spun echivalentul "te iubesc"Pentru noi în fiecare zi, dar de obicei suntem prea ocupați să recunoaștem semnele și să le acordăm atenția necesară.

Și pentru acei sceptici care sunt câini convinși că sunt doar animale și, ca atare, nu sunt capabili să manifeste emoții, aici este un fapt: Sa dovedit științific că câinii au aceleași structuri creierului cunoscute pentru producerea de emoții la om. Deci, acum că știm că câinii simt emoții în moduri similare, iată câteva modalități pe care câinele dvs. le poate spune "te iubesc" în limba secretă a câinilor.

Faptul că animalele au emoții primare - și inteligență - nu mai este subiectul dezbaterii. Emoțiile primare ca furia, tristețea, teama și dragostea nu sunt în contradicție.

- Nicholas Dodman

Câinii spun "Te iubesc" prin uimirea în ochii tăi ....

Câini arată dragostea
Câini arată dragostea Sursă

Uneori poate observa că câinele tău se uită cu ochii în ochii tăi. Ca și cum câinele tău are ceva de spus. Nu vă aflați pe o cale greșită dacă aveți sentimente calde de fuzzy atunci când câinele dvs. vă privește în felul acesta ... și nu, nu vorbim despre acel aspect hipnotic, când sunteți câine vă uită la tine în timp ce "mâncați o friptură sosoasă și o băltoacă de forme de sare subțire pe podea!

Studiile arată că câinii comunică cu oamenii lor privindu-se în ochii lor, iar cercetătorii japonezi Miho Nagasawa de la Universitatea Azabu și colegii săi au descoperit de fapt că câinii care priveau ochii proprietarilor au arătat niveluri ridicate de oxitocina, un hormon produs în creier care are legătură cu hrănirea și atașamentul. Da, destul de similar cu feedback-ul bun-simt care susține legătura dintre părinte și copil!

Și nu este surprinzător că, odată ce au primit acele ochi lungi cu ochii capului moale, câinii au crescut și nivelul proprietarilor de "hormon alunecos"! Potrivit lui Nagasawa, rezultatele acestei cercetări sugerează, prin urmare, "o manifestare a comportamentului atașamentului" din perspectiva câinelui. Ai citit vreo iubire in ochii cainelui tau in ultimul timp?

Atunci când proprietarii interacționează cu câinii lor, ambele părți au valuri de oxitocină. Asta dă un cec în caseta "câinii pot iubi".

- Karen L. Bales

Și te vor binecuvânta când vei veni acasă ..

Sursă

Ridicați mâna dacă cunoașteți un membru al familiei sau un prieten care v-a salutat cu brațele deschise de fiecare dată ai intrat în ușă. Acordat, nimeni nu a făcut asta, dar cel mai probabil a avut-o Rover. Să ne confruntăm cu asta, putem avea o zi proastă la lucru și s-ar putea să nu arătăm cât mai bine, dar câinii noștri sunt mereu acolo, dându-și cozi, salutându-ne cu usurință la ușă. Și nu e vorba de o afacere de doar câteva clipe, așa cum ne poate părea - cel mai probabil că câinele tău așteaptă cu nerăbdare revenirea toată ziua, din momentul în care ați plecat, până în momentul în care câinele dvs. a auzit mașina dvs. tragând pe alee.

Deseori nu reușim să recunoaștem bucuria veselă a câinilor noastre de întoarcere, poate pentru că ne gândim la planurile noastre de seară, la gătit sau poate că suntem prea ocupați și pregătindu-ne pentru o întâlnire. Poate că chiar ne vom supăra când Rover ne va sari și ne va stârni hainele de afaceri. Așadar, haideți să ne confruntăm: salutul la ușă este o dovadă a iubirii, un semn al faptului că câinii noștri ne-au lipsit și ne-am bucura de întoarcerea noastră. Iar pentru scepticii de acolo, aici sunt faptele tari.

Gregory Berns, neurolog și autor al cărții: "Cum ne iubesc câinii " gasit prin cercetari folosind tehnici de imagistica a creierului, ca cainii sunt capabili sa perceapa mirosul oamenilor lor, OK, nimic nou in acest sens, insa ceea ce este interesant este ca acest miros a activat o zona a creierului cainelui cunoscut sub numele de nucleu caudat, în principiu, centrul de recompense a creierului. Intre oameni, activarea acestor parti ale creierului este asociata cu a vedea un prieten dragi sau cineva pe care il iubiti. Deci da, câinii iubesc mirosul oamenilor lor și joacă un rol atunci când sărbătorește întoarcerea proprietarului lor. Ca să nu mai vorbim, o senzație de ușurare din plictiseală și singurătate când ne mirosesc și ne vedem umblând prin ușă! Ai salutat astăzi câinelui tău?

Ceea ce descoperim cu lucrarea imagistică este că câinii își iubesc oamenii - și nu doar pentru mâncare. Ei iubesc compania oamenilor pur și simplu de dragul lor.

- Gregory Berns

Câinii iubesc ascultarea vocii ...

Sursă


Deseori ne gândim la simțul olfactiv al câinelui (simțul mirosului) ca fiind sensul primar al câinelui, dar există șanse ca vocea ta să poată fi și muzică la urechile câinelui tău. Ați observat vreodată că câinele vostru își cioară coada când vorbești cu el cu un ton fericit și optimist al vocii tale? În timp ce toate coșurile de coada nu sunt întotdeauna neapărat un semn al fericirii, probabil că nu e greșit să presupui că câinele tău îi place să te asculte și că acele coșuri sunt o modalitate de manifestare a afecțiunii, chiar dacă el nu stie exact ce ești zicală.

Iată un fapt științific. În timp ce în studiul mirosului tehnologia RMN a fost utilizată pentru a testa reacția câinelui la mirosurile proprietarului iubit, în acest caz activitatea creierului câinelui a fost testată pe baza auzului. Studiul efectuat la Budapesta, de neurologul Attila Andics, a arătat că, la fel ca oamenii, câinii sunt binecuvântați cu anumite zone de voce în creierul lor care se ușurează când auzi voci fericite ale omului. "Faptul că am găsit aceste zone în creierul câinelui este o surpriză - este prima dată când am văzut acest lucru într-un non-primat", a susținut Andics. În acest caz, pentru a fi exact, zona care a aprins a fost polul temporal al câinelui, o parte a creierului cunoscută pentru prelucrarea informațiilor acustice.

Ce sugerează acest lucru? Acesta sugerează că câinii sunt foarte în acord cu proprietarii lor și că sunt capabili să se ridice la cele mai subtile schimbări de dispoziție. Aceasta este o dovadă care oferă o explicație cu privire la motivul pentru care legătura dintre oameni și câini este atât de aproape, adaugă Dr. Andics.

Știm foarte bine că câinii sunt foarte buni în ajustarea sentimentelor proprietarilor lor și știm că un bun proprietar de câine poate detecta schimbări emoționale în câinele său - dar acum începem să înțelegem de ce acest lucru poate fi.

- Dr. Andics

Și caută confortul emoțional de la proprietarii lor

Sursă

Câinele tău vă percepe ca zonă de confort? Se grăbește imediat spre tine când întâmpină un eveniment înfricoșător? Nu este neobișnuit ca câinii speriți de tunete sau de zgomote puternice să se agațe de proprietarii lor în speranța de a primi sprijin emoțional sau de a sări în turele proprietarului lor sau de a se sprijini de picioare în speranța de a obține o ușurare ușoară.

Unii proprietari știu, de asemenea, că câinii lor sunt bolnavi atunci când devin umbra lor și începe să le urmărească camera în cameră. Mulți proprietari de câini percep câinii lor ca bebeluși și nu se află pe o pistă greșită (cel puțin la acest nivel) când vine vorba de modul în care câinii se pot referi la oamenii lor preferați.

De această dată, studiul vine de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena, care a relevat o asemănare izbitoare între legătura dintre câini și oameni și legătura dintre copii și părinții lor. Lisa Horn, cercetător principal al studiului, a găsit dovezi care sugerează că câinii afișează "a efect de bază securizat care are o asemănare puternică cu cea găsită în copiii umani. "

Dacă câinele îți caută confortul de la tine când te afli la biroul medicului veterinar sau când ai ceva înfricoșător, nu-ți subestima puterea ca să te simți mai bine. Prezenta dvs. poate ajuta cu adevărat în furnizarea de asistență socială și cu ajutorul unui profesionist, puteți juca un rol important în a vă face câinele să se comporte într-o manieră mai încrezătoare.

Desigur, aceasta se aplică în special relațiilor bazate pe încredere fără nici o durere, frică sau intimidare, unde câinii învață să se simtă în siguranță cu proprietarii lor. Deci, nu vă faceți griji, este bine să vă petreci câinele când se teme. Contrar a ceea ce ați auzit, teama nu poate fi întărită prin mângâiere. Deci, dă-i câinelui un sprijin necesar atunci când îl caută din tine!

Relația unică dintre câinii adulți și proprietarii lor umani are o asemănare remarcabilă cu o legătura de atașament pentru copii: câinii sunt dependenți de îngrijirea umană și comportamentul lor pare a fi special conceput să angajeze sistemul de îngrijire a proprietarilor lor.

- Lisa Horn

Și ultimul, dar nu cel mai mic, încărcări de iubire necondiționată.

OK, într-adevăr nu există nici un studiu sau cercetare care să susțină acest lucru până acum, dar să ne confruntăm cu asta: câinii ne iubesc necondiționat pentru ceea ce suntem cu adevărat, depășind adesea afecțiunea care ne-a fost arătată de alți oameni pe care îi cunoaștem. Indiferent dacă suntem bogați, săraci, trist, fericiți, tineri sau bătrâni, câinii sunt întotdeauna acolo cocoșându-și cozile și lingându-ne chipurile, făcându-ne să ne simțim deosebite.

Indiferent de viata arunca asupra noastra, cainii nu vor avea o pacalita impotriva noastra si putem sa ne bazam intotdeauna pe simpatia si afectiunea cainelui nostru pe care ei ne fac in mod liber pentru noi ca si cum ar avea o alimentatie nelimitata care dureaza o viata. Pentru un motiv bun, câinii sunt cunoscuți ca fiind cei mai buni prieteni ai omului, sunt mereu acolo pentru noi, reamintindu-ne în fiecare zi să ne bucurăm de viețile noastre și mai ales de faptul că ne-am fi unii pe alții. Și cea mai bună parte a tuturor este că câinii pot să ne ducă literalmente cu dragostea lor necondiționată și spre deosebire de noi, fără să folosim nici un cuvânt de toate!

Lumea ar fi un loc mai plăcut dacă toată lumea ar avea capacitatea de a iubi ca necondiționat ca un câine.

- M.K. Clinton

Pentru a sintetiza

Sursă
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com