ByVaTon.com

Cum să pregătești un câine agresiv

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Sursă

S-ar putea să-ți faci hrana pentru câini agresivă fără să-l realizi. Acest comportament este, de obicei, rezultatul unui proprietar care își controlează animalele de companie în toate situațiile, chiar și atunci când animalul respectiv mănâncă. Pentru a remedia problema, trebuie mai întâi să recâștigeți încrederea câinelui.

Cum să scapi de agresiunea alimentară la câini

Deci ce ar trebui să faceți? Ar trebui să-l lăsați să fie? Nu. Trebuie să-l faci să înțeleagă că tu ești cel care asigură alimentele și că ești cineva care să-i mulțumească, mai degrabă decât pe cineva să se teamă. Cum realizați acest lucru?

1. Opriți alimentarea gratuită toată ziua

Doar hrăniți pooch-ul dvs de două ori pe zi. De asemenea, puteți să vă antrenați câinele pentru a înțelege controlul impulsului, solicitându-i să stea înainte să-i dați vasul pentru mâncare. Acest lucru îl ajută să înțeleagă că sunteți furnizorul de alimente și că nu încercați să-i luați mâncarea.

2. Faceți ceva de încredere

Faceți ceva constructiv pentru a construi încrederea. Îți sugerez să încerci să adaugi mâncare în castron.

Să presupunem că mergeți pe jos și câinele vă momește pentru că nu vrea să fie deranjat. Stați la o distanță unde nu va mârâi la voi și nu-i aruncați un tratament. Asigurați-vă că aruncați tratamentul numai atunci când nu mârâiește. Faceți asta în fiecare zi și încercați să vă apropiați și mai aproape. Dacă faceți acest lucru cu sârguință în fiecare zi, câinele dvs. nu va mai salut cu o mârâieală, ci, mai degrabă, cu o coadă îndoită în așteptarea unui tratament!

Notă: Nu vă întoarceți niciodată de un câine mârâind. Opriți procedura și așteptați până se calmează. Odată ce este calm, atunci puteți pleca. Plecând când mârâie, câinele învață doar că mârâiește!

Rezultate

Câinele dvs. va învăța două lucruri vitale:

  1. Că tu ești furnizorul de mâncare
  2. Că ești corect, pentru că odată ce i-ai dat mâncarea pe care o câștigă, l-ai lăsat să mănânce în pace. În plus, îi dai să se trateze în timp ce te plimbi!

După ce ați folosit metoda corectivă de mai sus, câinele dvs. va căuta probabil să vă scufundați în loc să vă ciupiți dinții.

Această metodă poate funcționa pentru agresivitatea jucăriilor?

Aceeași abordare poate fi folosită la câinii care sunt jucători agresivi. În loc să iei o jucărie departe pentru a pedepsi un câine mârâind, învață-l "jocul comercial".

Cum funcționează "Jocul comercial"

  1. Spune-i poochilor tăi să renunțe la jucărie și, în schimb, îi oferi un tratament. El va scăpa probabil jucăria pentru elementul pe care îl vrea mai mult (mâncare).
  2. Cu timpul, câinele tău va avea încredere în tine și vei avea încredere în el.

Avertizare

La fel de sigur ca un câine poate părea a fi, nu lăsați niciodată copiii să se apropie de unul care mănâncă, se culcă sau se joacă cu o jucărie! Nu apropiați niciun câine în mod neașteptat și nu îndepărtați alimentele din gură. Practicați precauție!

De ce câinele meu crește la mine când mănâncă?

Scriu acest articol deoarece primesc mai multe întrebări de la oameni care mă întreabă cum să-i antrenez pe câini să fie mai puțin agresivi pentru alimente. Multe dintre aceste mesaje de poștă electronică, din păcate, dau câteva zgomote în aceeași dinamică incorectă a antrenamentelor, iar proprietarii par a fi întotdeauna surprinși când câinele lor nu este în stare să-și coboare păzirea, indiferent de cât de greu se ocupă de el.Iată o scrisoare de eșantion:

Dragă Adrienne,

Am un Labrador de 2 ani care ne iubește foarte mult și este un câine foarte bun în majoritatea aspectelor. Avem doar o singură problemă, și agresiunea lui la produsele alimentare. Nu contează cât de mult lucrez la el, nu se va face bine. Ce pot face?

Bineînțeles, i-am răspuns că i-au cerut mai multe detalii cu privire la ceea ce făcuse până acum și cum a tratat situația.

Acesta a fost răspunsul ei:

Am fost hrănind-o și mâncând-o pe măsură ce mânca de când era un cățeluș. Am muncit foarte tare pentru ai face să înțeleagă că atunci când suntem aproape de mâncarea ei, îi oferim multă dragoste. Dar de fiecare dată când ne punem mâinile în castronul ei, ea va mârâi și va încerca să muște.

După ce am citit răspunsul, totul mi-a fost clar. Prin mângâierea și lipirea mâinilor în castronul acestui câine sărac, creează un câine agresiv, care păzește alimentele. În mod surprinzător, această literatură a câinelui de mâncare în timp ce mănâncă și își lipeste mâinile în castronul lor alimentar este larg răspândită. Nu sunt sigur de unde provine, dar este complet gresit!

În primul rând, este foarte frustrant pentru un câine și merge împotriva nevoilor lui primare. Înainte de a ne îngrămădi câinele, nu a existat nici un fel de câine care să deranjeze un alt câine în timp ce mănâncă. Dacă urmăriți un grup de canini sălbatici, mâncați, veți observa că fiecare își menține o anumită distanță și respectă spațiile celorlalți. Aceasta este o regulă foarte importantă în societatea lor, și nici măcar un lup mai înalt nu ar deranja un om de rang inferior în timp ce mănâncă. Câinii nu sunt, desigur, lupi, dar în regnul animalelor este tipic ca animalele să vrea să mănânce în pace și să mențină spațiu.

Ca și oameni, nu apreciem faptul că suntem atins în mod repetat, deoarece suntem pe punctul de a mânca o friptura suculentă. Imaginați-vă că cineva pune mâinile în vasul tău. Ai crede că e foarte nepoliticos! Deci, de ce ar considera un câine acceptabil?

Frică

Prin mângâierea și lipirea mâinilor în castronul câinelui tău, îți întărești pur și simplu temerile cele mai grave: riscul de a fi deranjat și de a-și lua mâncarea. Este, de asemenea, important să rețineți că împingerea bolului pentru alimente este inacceptabilă. Învață câinele că ești o amenințare. În gândul unui câine, se gândește: "Cred că trebuie să recurg la mormăi, pentru că proprietarul meu este nepoliticos și mă deranjează prin lipirea mâinilor în mâncarea mea și prin luarea mâncării mele".

Limbajul trupului

Deci cum poți să-ți spui dacă câinele tău se teme de tine? Uneori veți primi semnale mixte. Câinele dvs. poate deveni tensionat când umblați spre el, dar când îl petreci, el poate să-și îndoaie coada pentru că el își dorește atenția. În alte momente, el va mârâi la tine. E aproape ca și cum câinele spune: "Da, proprietar, îmi plac, dar vă rog să scăpați de mâncarea mea și să mă lași să mănânc în pace".

Încredere

Un câine agresiv este unul care nu are încredere în tine. Îngrijorându-l sau atingându-i mâncarea în timp ce mănâncă, pur și simplu îți întărești teama că mâncarea lui va fi luată. De aceea, ori de câte ori vă aflați lângă mâncarea lui, el vă vede ca o amenințare.

Concluzie

Dacă urmați cu răbdare metoda de mai sus, veți deveni în curând un prieten și nu un dușman. Așteptați lucruri minunate care vor veni!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com