ByVaTon.com

Sunt câini greu de antrenat?

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Ar trebui să vin când sunt chemat sau decolat?

Sunt câinii greu de antrenat?
Sunt câinii greu de antrenat? | Sursă

De ce ar trebui să fie dificil de antrenat câinii?

Ideea că hunele sunt dificil de antrenat a persistat de ceva timp și s-ar putea să te întrebi ce anume îi face pe acești câini mai provocatori. Cunoscând ce hunuri au fost crescute și caracteristicile lor fizice unice, poate ajuta să se determine de ce această credință a fost făcută în primul rând. Dacă sunteți proprietarul unui câine și el prezintă unele provocări, vă puteți simți mai bine învățând că există câțiva câini care au atins titluri de ascultare. Secretul este cunoașterea acestor câini puțin mai bine și punerea în aplicare a unor strategii pentru a-și menține motivația ridicată.

Deci, ce este un câine? În primul rând, considerați că există diferite tipuri de câini. Există vânători de miros și câini de vedere. Câinii de vânătoare sunt câini care se specializează în vânătoare cu ajutorul nasului. Printre exemple se numără beaglele, sânii de vânătoare, cohorhounds, teckhounds și foxhounds. Câinii de vânătoare sunt câini care se specializează în vânătoare folosind ochii. Exemplele includ câinii afgani, borzoi, ogoarele, lupii irlandezi, ogoarele italiene, salucii și whippets. Există, de fapt, oa treia categorie de câini, houndi versatil, care pot vâna prin folosirea atât a mirosului cât și a vederii, un exemplu fiind ridgebackul Rhodesian.

Ceea ce au în comun aceste categorii este că sunt câini selecționați pentru a vâna și, ca atare, au o dorință puternică de a urmări pradă. Acesta este unul dintre motivele pentru care acesti caini pot prezenta unele provocari, dar exista si alte detalii care sunt demne de evaluat. Să trecem peste câteva caracteristici unice care pot interfera cu formarea.

Vânătoarea are un instinct puternic de ambalaj, deoarece a fost crescut pentru a lucra în ambalaje. În timp ce câinii de vedere sunt construiți pentru viteză, la fel ca Ferrari, vânătorii de miros sunt construiți pentru rezistență la fel ca vehiculele off-road.
Vânătoarea are un instinct puternic de ambalaj, deoarece a fost crescut pentru a lucra în ambalaje. În timp ce câinii de vedere sunt construiți pentru viteză, la fel ca Ferrari, vânătorii de miros sunt construiți pentru rezistență la fel ca vehiculele off-road. | Sursă

Provocări de provocare a hranei

Faceți cunoștință cu câinele de miros. Cel mai probabil, veți recunoaște cu ușurință un câine de parfum, uitându-vă doar la acele urechi penduloase ale câinilor și la corpul musculos care este în cele din urmă proiectat pentru rezistență (capacitatea de a călători pe distanțe lungi neobosit) mai mult decât viteza. Mai multe exemplare au picioare scurte, permițându-le să fie aproape de pământ, astfel încât să poată face ceea ce fac cel mai bine: să înghită.

În general, câinii de vază mai înalți au fost folosiți în cea mai mare parte cu bărbați pe cai, în timp ce cei mai scurți au fost folosiți cu bărbați pe jos. Și au șofat bine, cu mult mai bine decât ceilalți câini! Datorită deschiderilor largi ale acestora, o zonă vastă este destinată a fi expusă la o gamă largă de mirosuri - chiar și cele mai subtile. Buzele pierdute și urechile lungi par să fie, de asemenea, capabile să prindă mirosul, astfel încât să poată fi procesate în mod corespunzător de către nas.

Câinii de vânătoare au fost crescuți selectiv pentru a lucra în ambalaje, ceea ce explică de ce acești câini tind să se îmbogățească foarte bine împreună cu alți câini și caută o companie.

Acest lucru explică, de asemenea, de ce unii câini sunt predispuși la anxietate de separare. Personalitatea subțire a houndului, natura prietenoasă și inteligența par a fi trăsături de calitate pentru un animal de companie bun. Cu toate acestea, proprietarii ar trebui să ia în considerare că hounds necesită o mulțime de exerciții și de stimulare mentală. Aceștia sunt câini care au fost crescuți pentru a merge mai multe mile pe zi, urmărind mirosuri. Această tendință este înnăscută, câinele sa născut cu el și nu poate fi modificat. Din moment ce majoritatea câinilor de astăzi sunt ținute în casă, există șanse mari ca hăitanii să nu poată îndeplini sarcinile pe care le-au creat de-a lungul anilor. Acest lucru poate duce la frustrare și comportamente problematice în timp.

Antrenori de vânătoare de pregătire

Problema cu câinii de vânătoare de mișcare este că pot fi ușor distrași și vor dori să-și alunge pradă. Pe deasupra, ele sunt și ele independente, deoarece adesea vânează la distanță de stăpânii lor. Cu toate acestea, toate aceste provocări pot fi depășite într-o bună măsură prin recurgerea la anumite strategii.

Deoarece acesti caini se pot distra usor in aer liber, este bine sa incepeti antrenamentul in interior intr-o zona linistita. Acest lucru va ajuta huntul parfumului să se concentreze mai bine. Odată ce comportamentele sunt fluente în interior, ele pot fi întrebuințate în zone mai treptat mai distragatoare. Deoarece câinii sunt încăpățânați, trebuie să găsiți o cale prin care să puteți răspunde la întrebarea lor "ce este pentru mine?" Armatura pozitivă funcționează cel mai bine. Folosirea unor tratamente de mare valoare, care sunt foarte mirositoare (pește uscat, ficat uscat prin îngheț), îi va menține pe acești câini motivați.Venind când este numit poate o provocare, dar există mai multe strategii care ar putea fi de folos câinelui tău. Pentru mai multe despre această citire "să-ți antrenezi câinele de miros să vină când este chemat". Vânătorii sunt câini foarte inteligenți, iar atunci când îi motivezi, vor fi dornici să învețe tot felul de trucuri. Cu toate acestea, rețineți că, în vremurile vechi, stăpânii lor au fost fericiți să vadă acești frați alergând și urmărind după pradă. În prezent, în schimb, proprietarii de câini își îndepărtează câinii de pradă, ceea ce este opusul a ceea ce au fost crescuți!

Psihologii plictisiți, frustrați și sub-exersați pot iubi să se angajeze în vânătoarea caninului, jocurile creierului, căutările și salvarea și jocurile în care ajung să-și pună nasul la muncă. Jocurile distractive sunt jocul cu coajă, în cazul în care huntul trebuie să găsească tratează ascuns sub cupe, jocul de vânătoare de comori unde trăiesc sunt împrăștiate în jurul casei și ascunde-și-caută.

Câinii de vedere au capete dolicomorfe.
Câinii de vedere au capete dolicomorfe. | Sursă
Câinii de vedere sunt
Câinii de vedere sunt "Ferrari" din lumea câinilor, construiți pentru viteză. | Sursă

Privire de provocări Hound

Faceți cunoștință cu câinii de vedere: aceștia sunt exemplare care vânează în primul rând prin vederea lor. Spre deosebire de vânii de miros care au fost crescuți pentru rezistență, acești oameni au fost crescuți pentru viteză. Într-adevăr, ei sunt binecuvântați cu o inimă foarte mare și plămânii super eficienți. Înapoi sunt foarte flexibile, au picioare lungi, astfel încât să poată captura prada rapidă, cum ar fi iepurele și cerbul. Capul acestor semeni este lung și subțire, o trăsătură cunoscută sub numele de "dolichocephalic". Această formă a capului le-a permis să aibă un câmp vizual mai larg, pentru a putea vizualiza mai bine pradă. Se pare că există dovezi că rasele dolichocefalice au mai multe ganglioni retiniene comparativ cu alte rase, permițându-le să fie mai receptivi la mișcările rapide ale câmpului vizual. Se estimează că o oaie este capabilă să detecteze prada pe o suprafață plană de până la un sfert de mila distanță.

Acești câini sunt destul de vechi și au fost crescuți în mod selectiv pentru a detecta mișcările bruște de pradă, pentru a le putea sprinta și ucide. Acest lucru le obliga să fie oarecum independenți, deoarece lucrau la distanță de stăpânul lor. Cu toate acestea, ei au lucrat adesea în ambalaje, astfel încât acestea sunt destul de sociale în general cu alți câini. Pentru că au temperamente moderate, sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual, ele sunt adesea păstrate ca animale de companie. Cu toate acestea, acesti caini prospera in activitatea fizica si au un instinct foarte puternic de a alerga in fuga de animale.

Cursuri de vânătoare de formare

Deoarece acești câini erau vânători și se obișnuiau să se bazeze pe vederea lor, pot prezenta unele provocări de formare. Se pot distra ușor și pot dori să decoleze atunci când văd ceva care seamănă cu pradă. Formarea lor necesită răbdare, consecvență și persistență. Pentru a ajuta la stabilirea acestor câini pentru succes, este mai bine să începeți să le antrenați într-o cameră cu puțină distragere a atenției. Odată ce câinele este fluent în comandă, el poate fi dus în zone cu mai multe distragere a atenției. Clasele pot fi o idee bună, astfel încât câinele să învețe să se supună, în ciuda prezenței altor câini / oameni.

Câinii de vedere sunt peste toate creaturile sensibile și fac cele mai bune tehnici de antrenament blând. La urma urmei, ca și în cazul tuturor câinilor, pedeapsa verbală sau fizică va afecta încrederea și îi va face să fie confuzi, opriți și nu vă place să fiți instruiți. Utilizarea de recompense sub formă de tratamente de valoare ridicată îi poate ajuta să rămână mai concentrate. Cu toate acestea, multe ca piesa, astfel încât să le permită să urmărească un pol cu ​​un șir atașat la unele animale umplute poate fi destul de recompensant pentru a utiliza.

Deoarece câinii de vedere au o formă specifică cu capetele lor mai înguste decât gâtul lor, este ușor ca ghearele obișnuite să fie alunecate chiar prin gât. În acest caz, puteți găsi un ajutor cunoscut sub numele de martingale guler sau gulerul de oaie.

Stilul lor de joc cu ceilalți câini poate fi puțin diferit și uneori poate crea un conflict. Câini de vedere peste toate preferă să vâneze jocuri peste luptele aspre și de coacere a altor câini.

Când vine vorba de sport, acești colegi se dezvoltă în curse. Cu toate acestea, mulți sunt intimidați de nevoia de exercițiu a acestor câini, dar nu-și amintesc că aceștia sunt sprinteri, așa că după ce au alergat câteva minute și au ars combustibilul, ei se pot transforma într-o bună parte în cartofi pentru restul zilei.

După cum se vede, câinii de vânătoare și câinii de vedere pot prezenta unele provocări, dar multe pot fi depășite prin utilizarea unor strategii. Cu toate acestea, este important să înțelegeți că instinctul poate fi întotdeauna predominat, astfel încât este nerealist să se aștepte ca aceștia să rămână într-o curte fără gard și să ignore dorința lor fermă de a urmări creaturi care fug și de a urmări mirosuri interesante. Este întotdeauna mai bine să le aveți pe lesa sau pe o linie lungă și să investiți într-un gard pentru a le menține în siguranță.

Alexadry © toate drepturile rezervate nu copiați

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com