ByVaTon.com

Un ghid pentru chihuahua cap de mere

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Ce este un cap de mere Chihuahua?

Când vine vorba de Chihuahuas, soiul "cap de mere" merită un loc de onoare. De ce este asta? Un cap de mere de chihahua este specimenul rasei prin excelență. Cu alte cuvinte, este conformă cu standardul rasei și, prin urmare, reflectă ceea ce trebuie să se aștepte să vadă când vine în minte cuvântul "Chihuahua". Cu alte cuvinte, este posterul pentru rasa de caini Chihuahua.

Caracteristica capului de mere este o caracteristică fizică distinctivă care se așteaptă din standardul rasei. Potrivit standardului american Kennel Club pentru rasa, este de așteptat ca Chihuahua să aibă "un craniu cu rotunjire bine rotunjită, cu sau fără molera."

O molera este un termen care descrie o zonă scufundată pe vârful capului câinelui, care apare la naștere. Într-un fel, molera este similară cu "fontanelle-ul" sau cu fața moale, adesea prezentă pe capul unui copil uman. Această zonă scufundată face capul Chihuahua să-și asume o formă care a fost comparată cu vârful unui măr de gătit. În plus, capul câinelui este, de asemenea, comparat cu fructul deoarece cupola craniului este mult mai largă decât maxila.

Clubul Chihuahua al Americii descrie capul rasei ca având un "oprire" distinctă la un unghi de aproape 90 de grade când se uită la profilul său. Oprirea este un termen care este folosit pentru a descrie unghiul care se deplasează de la frunte până la bot, o caracteristică mai pronunțată în anumite rase.

Apple Head Chihuahuas
Apple Head Chihuahuas

Știați?

Clubul american de kennel acceptă două soiuri de îmbrăcăminte în standardul său de rasă Chihuahua: blana și haina lungă.

Costul unui cap de mere Chihuahua

Dacă sunteți interesat să vă deschideți inima și acasă la un cap de mere, s-ar putea să te întrebi cât costă? Reproducătorii și crescătorii etici nu vor să-și ridice etichetele de preț pe acești câini, deoarece știu că un caine de mere este pur și simplu chihahua, care sunt crescuți la standard.

Cu toate acestea, crescătorii neetici tind să-și umfle prețurile prin încercarea de a face cumpărătorii să creadă că vinde un soi care este rar. Din nou, capetele de mere nu sunt greu de gasit - ele sunt pur si simplu crescute la standard.

Deci, care este prețul mediu pentru acest câine? În general, prețurile variază între 300 și 800 USD. Dar prețurile pot fi semnificativ mai mari (mai mult de 1.500 $) pentru un câine cu linia de campionat.

Dacă găsiți un ameliorator care vinde la un preț premium fără a furniza o explicație rezonabilă și documentația despre linia de origine, considerați-o un drapel roșu mare. Asta înseamnă că e posibil să te ocupi de un crescător neetic.

Gidget, faimosul Chihuahua Taco Bell, era un cap de cerb.
Gidget, faimosul Chihuahua Taco Bell, era un cap de cerb. | Sursă

Capul Apple vs. Chihuahua cap DeerDacă un cap de măr este un Chihuahua cu un cap care se conformează standardului, atunci ce sunt numite alte specimene de Chihuahua cu alte forme de cap? Aș vrea să vă prezint capul de cerb Chihuahua. Deoarece în mod obișnuit se laudă cu o haină de blană, ele arată asemănătoare cu un mic cerb, de unde și numele.

Forma capului

Spre deosebire de capul de mere cu botul moderat scurt, capul de cerb are un nas mai lung și botul mai îngust. Și mai degrabă decât un unghi de 90 de grade la oprire, capul de cerb are mai mult de o pantă atunci când vă vedeți capul din lateral. Această pantă dă capului cerb o expresie "fox", pe care mulți oameni o găsesc atrăgătoare.

Dimensiune și greutate

Alte diferențe pot fi observate la dimensiunea și aspectul general. Un cap de mere poate avea picioare mai scurte, în timp ce capul de cerb poate avea picioare mai lungi și, astfel, un corp mai înalt. Greutatea este, de asemenea, diferită, capul de cerb cântărind în general mai mult.

Sănătate

În timp ce capul de cerb nu poate adera la standardul rasei, capul în formă de cupolă mai puțin dezvoltat vine cu multe avantaje. De exemplu, Chihuahua cap de cerb sunt mai puțin susceptibile de a suferi de probleme dentare sau probleme de respirație. În plus, ele suportă livrări mai ușoare, deoarece capul mărului craniului mare al Chihuahua este mai dificil de trecut prin canalul de naștere și de multe ori este necesară o secțiune C.

Popularitate

Capul de cap de Chihuahuas, cu capriciile lor mai lungi, cu urechile mai mari și cu ochii mai largi, au fost foarte des întâlniți între anii 1950 și anii 1960. Din păcate, au scăpat rapid din modă odată ce Clubul Chihuahua al Americii a dezvoltat o listă de trăsături considerate atrăgătoare în rasă. Aceste trăsături au inclus un cap rotunjit, urechi mai mici și ochi mai mari. Cu toate acestea, doar pentru că un cap de cerb nu se conformează standardului rasei nu face acest câine mai puțin dintr-o Chihuahua. Nu vor câștiga în ringul de spectacol, dar sunt la fel de îndrăgostiți. De fapt, mulți iubitori de chi găsesc capetele de cerb să fie mai atrăgătoare. Luați în considerare faptul că Gidget, faimosul mascot Taco Bell, a fost un minunat Chihuahua cap de cerb!

Deci, indiferent de forma capului, Chihuahua are potențialul de a face tovarăși minunați și un cap de cerb poate fi la fel de valoros.

Care este Chihuahua dvs. preferat?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com