ByVaTon.com

Shih tzu stiluri de grooming

Shih Tzu

Dacă intenționați să vă îngrijiți Shih Tzu la domiciliu, aflați despre stilurile de coafură Shih Tzu. Această haină este o întreținere ridicată, astfel încât să învățați să vă îngrijiți câinele dvs. vă poate economisi o sumă considerabilă de bani pe termen lung. Luați în considerare aceste tehnici de îngrijire pentru a păstra frumos haina câinelui.

Despre Shih Tzu Grooming

Shih Tzu are o haină lungă care crește pe tot parcursul vieții. Este de fapt un strat dublu de păr matasos, cu un substrat moale și bumbac. Cornițele loose tind să atârne în blană și să provoace incurcări care ar trebui să fie periate zilnic pentru a evita formarea covorașelor mai mari.

Proprietarii de animale de companie ar trebui să investească într-o mașină de tuns iarba de calitate și cel puțin două lame, o # 10 și o # 4F. Lama # 10 este potrivită pentru rasul și tăierea blănii scurte în zone precum zona anală și picioarele. Lama 4F taie secțiuni mai mici de blană și creează tăieturi de lungime medie.

Utilizați numai șampoane ușoare și clătiți crema hidratantă destinată animalelor de companie pentru a evita iritarea pielii. Aplicarea unui balsam de aer condiționat pentru a minimiza încurcarea este, de asemenea, o idee bună pentru această rasă. Balsamul poate fi utilizat înainte de o sesiune de periere pentru a face mai ușoară mireasmătura și adăugarea strălucirii.

Despre Shih Tzu Grooming Stiluri

Shih Tzu are mai multe stiluri populare de grooming.

Clasic stil lung

Shih Tzu este cunoscut pentru stilul clasic de înfrumusețare. Haina este împărțită în mijloc, cu capetele măturând picioarele. Parul lung pe cap este de obicei adunat într-un nod de vârf cu o bandă de cauciuc și poate un arc pentru o atingere elegantă. Bărbața piciorului crește într-o linie netedă și se îngreunează la nivelul picioarelor.Există multe variații ale stilului clasic de lungă durată pe care îl puteți încerca.

 • Părul de pe cap poate fi tăiat pentru a ateriza ușor deasupra urechilor câinelui când se adună într-un nod de vârf.
 • Părul de pe cap poate fi lăsat să crească destul de mult și să fie împărțit în două coșuri de ponei mai mici care cad pe fiecare parte a feței. Ele pot fi împletite chiar și după ce cresc destul de mult.
 • Barba poate fi tăiată la nivelul urechii.
 • Barba poate fi tăiată la nivelul pieptului.
 • Lungimea stratului lateral poate fi tăiată pentru a ajunge în mijlocul piciorului câinelui.
 • Lungimea stratului lateral poate fi tăiată pentru a se termina curând la lungimea podelei.

Strat de lungime medie

Mulți proprietari de câini aleg să mențină un stil de haină de lungime medie pe un câine Shih Tzu în clasicul "catelus tăiat" datorită naturii predispuse la îndoială a stratului dublu. Părul este tăiat la o lungime de doi centimetri pe tot corpul, cu părul lung lăsat doar pe cap, urechi și coadă. Stratul de lungime medie dă iluzia părului mai gros, deoarece stratul nu este ținut în jos de greutatea unei lungimi foarte lungi. În unele moduri, acest stil poate păstra aspectul unui cățeluș Shih Tzu.

Iată câteva variante ale stilului de îngrijire a stratului de lungime medie.

 • Îndreptați părul scurt în jurul ochilor și nasului și lăsați o barbă puțin mai lungă.
 • Tăiați capul la o lungime medie care este încă suficient de lungă pentru a se aduna într-un nod de vârf.
 • Îndepărtați întregul cap, urechile și barba scurt.
 • Îndepărtați stratul lateral pentru a atârna doar la lungimea corpului.
 • Îndepărtați stratul lateral, astfel încât acesta să stea aproximativ doi centimetri deasupra corpului.

Shaved Coat Style

Un stil de coafat ras poate fi o idee bună pentru un Shih Tzu cu un strat subțire, de bumbac, care este mai predispus la încurcări decât o haină netedă, matasoasă. Menținerea unui strat ras poate avea sens și pentru un proprietar de animale de companie care nu are timp pentru periajul și dezbrăcarea zilnică cerută de haine mai lungi. Stilul de blană ras este, de asemenea, o opțiune sezonieră pentru vremea caldă.

Utilizați o lamă # 10 pe o mașină de tuns pentru a rade cu ușurință stratul lui Shih Tzu. Periajul obișnuit și utilizarea periodică a unui balsam de pulverizare reprezintă încă o idee bună pentru această lungime scurtă. Acesta va păstra pielea și blana hidratată și moale.

Există multe stiluri Shih Tzu care pot fi alese pentru a crea un aspect adorabil pentru animalul dvs. de companie. Alegeți stilul care funcționează cel mai bine pentru câinele dvs. și programul dvs. de îngrijire la domiciliu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com