ByVaTon.com

Chin pisici acnee simptome, tratament la domiciliu și de prevenire

Pot pisicile sa acnee? Unii proprietari de pisici nu vor fi conștienți de existența acestei condiții până când pisicile nu o vor primi. Acneea pisicii este frecventă la animalele de companie ale căror obiceiuri de îngrijire sunt dorite. Aflați care sunt simptomele sale, tratamente și remedii la domiciliu disponibile și sfaturi despre cum să o preveniți.

Pisica acnee

Acneea pisicii este o afecțiune a pielii caracterizată prin pustule în jurul bărcii pisicii. Cu toate că nu este încă de stabilit care sunt cauzele sale, se suspectează că declanșatorii ar putea fi obiceiuri proaste de îngrijire, stres, un sistem imunitar compromis și condiții de piele, cum ar fi dermatită. Pisica acnee ar putea apărea o dată în viața unei pisici, ea ar putea, de asemenea, să păstreze recurente sau să fie prezente în întreaga viață a unei pisici. Datorită obiceiurilor proaste de îngrijire pe măsură ce îmbătrânesc, ceea ce dă loc pentru acumularea de resturi bacteriene și de alimente, câinii mai în vârstă sunt mai predispuși la acnee.

Cat Acne Simptome

Acneea cutanată este frecventă atât la pisicile masculine, cât și la cele de sex feminin de toate vârstele. Pentru a afla dacă animalul dvs. de companie are acnee la bărbie, atenție la următoarele semne și simptome.

 • Formarea de pete negre multiple, adesea denumite comedoane pe bărbie, care îi conferă un aspect murdar.
 • Abcese mici care se dezvoltă de la comedoane, se descompun și rezultă în cruste.
 • Căderea părului, tractarea excesivă și umflarea bărbiei în cazuri severe.
 • Inflamația, mâncărimea și zgârierea, care conduc la agravarea simptomelor.
 • Uneori se pot dezvolta infecții bacteriene secundare.

Cat Acne Pictures

Pentru a ajuta la identificarea acneei la pisici, iată câteva imagini:

Acneea ușoară a pisicii
Acneea ușoară a pisicii
Acneea pisică severă
Acneea pisică severă
Infecția acneei bărbie
Infecția acneei bărbie

Tratamentul acneei pisici

În timp ce acneea pisicii poate fi controlată, ea nu poate fi vindecată. Tratamentul are scopul de a controla simptomele însoțitoare și de a evita declanșatoarele. În cazurile de acnee ușoară, tratamentul nu este necesar deoarece este obligat să plece cu timpul. Opțiunile de tratament pentru acneea pisică includ:

1. Șampoane

Șampoanele anti-seboreice și foliculice pot fi utilizate pentru a elimina acneea pisicii. Acestea conțin de obicei peroxid de benzoil, care este folosit pentru a descompune orice ulei în exces. Umeziți o cârpă de spălare curată cu șamponul cu peroxid de benzină și frecați-l pe bărbia pisicii. Lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ cinci minute înainte de clătirea zonei tratate. Repetați acest lucru de două ori pe zi.

2. Șervețele de acnee

Șervețele de acnee conțin acid salicilic care ajută la eliminarea acumulării. Unele pisici nu le place mirosul de acid salicilic și pot fi necooperante, deci ai grija de asta. Ștergeți frecvent pisica pentru a curăța uleiul.

3. Corticosteroizi

În cazul în care acneea pisicii este însoțită de o inflamație severă, corticosteroizii vă pot ajuta. Acestea sunt oferite pe termen scurt, deoarece utilizarea lor pe termen lung ar putea fi dăunătoare pentru pisica ta. Corticosteroizii pot fi utilizați în cazul în care șampoanele și alte remedii nu reușesc să funcționeze. Pisicile tind să răspundă la acest tratament în câteva săptămâni de utilizare consistentă. Acest lucru, deși nu este recomandat decât dacă acnee este persistentă.

4. Vitamina A

Vitamina A conține retinoizi care acționează ca antioxidanți. Este disponibil sub forma activă a retinei A și a fost folosit pentru mult timp pentru acnee la om. În același mod, aceasta permite dezvoltarea de noi celule care să permită acneei pisicii să se limpezească. Ca medic veterinar, dacă îl puteți folosi ca tratament topic.

5. Peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este încă un remediu ușor și ieftin pentru acneea pisică. Omoară bacteriile și oxigenizează porii. Acest lucru scapa de bacterii si ajuta la prevenirea acneei. Utilizați trei procente peroxid de hidrogen amestecat cu o cantitate egală de apă pentru a curăța bărbia și alte zone afectate.

6. Antibiotice

Veterinarul dvs. poate prescrie antibiotice orale sau topice pentru acneea pisicii. Acestea vor ajuta la tratarea infecțiilor secundare care apar în zonele afectate. Unele dintre antibioticele comune includ Cephalexin, Clindamycin și clavulanate. Doza este dependentă de marca și greutatea pisicii. Urmați instrucțiunile date pentru ca tratamentul să fie eficient.

Tratamentul acneei pisici la domiciliu - remediu acneei pisiciÎnainte de a opta pentru produsele comerciale de mai sus, puteți încerca tratamentul acneei pisici acasă folosind remedii naturale. Acestea includ:

7. Aloe Vera

Aloe vera poate ajuta la eliberarea pisicilor de orice mâncărime însoțită de acnee. Pur și simplu aplicați și masați gelul proaspăt de aloe vera pe bărbia pisicii și lăsați-l să se odihnească până se usucă. În cazul în care accesul la gel proaspăt este limitat, achiziționați gel de aloe din magazine. Asigurați-vă că este pur și nu are aditivi la acesta.

8. Sare Epsom

Acest remediu acasă pentru acneea pisicii ajută la scurgerea zonei afectate. Dați pisica o baie de sare Epsom sau pur și simplu curățați zona afectată folosind soluția. Nu clătiți după ce ați terminat pentru un efect maxim asupra pielii.

9. Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere are proprietăți antiseptice care ajută la eliminarea bacteriilor. Proprietățile sale exfoliative scapă de pielea moartă. În plus, otetul de cidru de mere ajută la echilibrarea pH-ului pielii pisicii și, astfel, ajută la eliminarea acneei.

Se amestecă porțiuni egale de oțet de cidru de mere și apă și pur și simplu dub o soluție pe pisica de două ori pe zi până când acneea se curăță.

Acneea pisică pe bărbie și sub bărbie

Acneea pisicii pe bărbie este cea mai frecventă acnee felină. Este o afecțiune care implică supraproducția de keratină pe stratul exterior al pielii. Dacă excesul de keratină este prins în folicul de păr, vor apărea puncte negre. Dacă acestea se infectează, se vor forma pustule sau cosuri pe, în jurul și sub bărbie.

În timp ce majoritatea cazurilor de acnee de pisică se vor curăța cu o igienă adecvată și cu diferite soluții și tratamente la domiciliu, uneori poate fi necesară intervenția unui medic veterinar. Aceasta este dacă acneea nu pare să se îmbunătățească, dacă pisica pare a fi deranjată de ea și unde infecțiile devin grave. În astfel de situații, medicul veterinar poate oferi tratament cu prescripție medicală sau poate efectua alte teste pentru a stabili care ar putea fi cauza acestuia.

Sfaturi suplimentare pentru prevenirea acneei la pisici

 • Schimbați bolurile de pisică la sticlă, ceramică sau oțel inoxidabil. Uneori, ceea ce poate fi perceput ca acnee pisică poate fi reacții alergice la alimentele din plastic și bolurile de apă. Stabiliți și pentru o farfurie puțin adâncă, astfel încât pisica să nu-și adauge barbia prea adânc în ea.
 • Curatati bolurile zilnic
 • Învățați să vă curățați în mod regulat pisica Păstrați bărbia curățată pentru a evita acneea felinară, care rezultă din obiceiurile proaste de îngrijire. Este deosebit de important să curățați bărbia pisicii după fiecare masă, dacă au avut acnee în perioada anterioară.
 • Clip păr pe zona afectată pentru a minimiza acumularea substanțelor care cauzează acnee.
 • Pentru a împiedica afectarea glandelor uleioase și pentru a sparge uleiul, periați bărbia pisicii în fiecare zi.

În cele mai multe cazuri, acneea felină va dispărea fără intervenție. Lăsată singură, starea pielii se va limpezi singură. Cu toate acestea, în cazul în care simțiți nevoia de intervenție, remediile de mai sus ar trebui să funcționeze în câteva zile.

Cazurile de acnee de pisică care rezultă din expunerea cronică la pesticide, substanțe chimice și detergenți pot persista atât timp cât pisica este supusă aceluiași lucru. Același lucru este valabil dacă este cauzat de dezechilibre hormonale. Eliminați cauzele ca animalul dvs. să nu aibă acnee.

surse

 • Peteducation.com: Acnee Feline: Semne, Diagnosticul și Tratamentul "Blackheads" de Chin în Cat
 • Vetinfo.com: Tratamentul acneei cutanate cu peroxid de benzoil
 • Vcahospitals.com: Chin acnee la pisici
 • Allfelinehospital.com: Chin acnee

Vetinfo.com: Feline acnee

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com