ByVaTon.com

Câinele senior are accidente de casă

Lhasa afară pentru o plimbare

Ce faci când un vechi prieten începe să aibă accidente în casă? Uneori, problema poate fi urmărită la mai multe cauze.

Problema: Câinele senior are accidente de casa

Aparatul nostru Lhaso Apso, de 11 ani, urină pe toată casa nouă, frecvent în cantități mici și mai ales pe timp de noapte. Soția mea îl duce oriunde merge acum, acordându-i o atenție deosebită și asigurându-se că are o mulțime de timp.

Inițial, m-am gândit că problema lui se datorează noii lipsuri a unei uși de câine accesibile în casa nouă. Cu toate acestea, după ce am făcut o lectură, presupun că problemele includ: recenta mutare în străinătate, recenta îmbarcare a acesteia timp de o lună, în timp ce noua clădire a fost întârziată în pregătire, implementarea mea recentă (și presupun un sentiment de furie și abandon); poate un simț al dorinței de a-și marca noul teritoriu.

Cu toate acestea, problema lui nu este complet nouă. Obișnuia să urineze noaptea pe podeaua noastră din lemn, mai ales dacă am uitat să-l luăm pentru o plimbare de noapte. Doar dacă i-am acorda o atenție deosebită, ar evita aceste "accidente". Îngrijindu-l cu câțiva ani în urmă, el a ajutat doar câteva luni, apoi obiceiurile sărace s-au repetat.

Care sunt recomandările dvs. pentru acest câine vechi pe care îl iubim atât de mult, dar care are atât de multe incidente în casă, când nu-i dăm complet atenție? Ar trebui să-l dăm lui cineva care poate petrece cu el mai mult de două ore de atenție pe zi?

~ Henry L

Expert Răspuns

Bună ziua Henry,

Îmi pare rău să aud că câinele tău are dificultăți în a-și adapta noile circumstanțe. Cu toate acestea, nu aș recomanda să-l dau departe oricui altcuiva. Câinii în vârstă pot avea puțină grijă, dar merită cu siguranță după toți anii de dragoste și devoțiune pe care ni le-au arătat.

Recentele tulburări din viața personală ar putea juca un rol important în problema curentă a câinelui dvs., dar nu cred că problema lui este complet comportamentală. Urinarea frecventă în cantități mici poate fi un semn al bolii renale sau al unei infecții ale tractului urinar. Câinele dvs. ar putea avea de fapt pietre la rinichi care îl împiedică să se ușureze pe deplin. Când se întâmplă acest lucru, presiunea se acumulează în vezică, până când se scoate din nou urină.

Vă recomandăm să programați o programare pentru câinele dvs. cu medicul veterinar. Veterinarul dvs. va face o lucrare completă asupra animalului dvs. de companie, precum și să-i facă un examen fizic. Acest lucru va arăta dacă câinele dvs. are probleme medicale care trebuie abordate.

Între timp, puteți aborda accidentele casei achiziționând o bandă de burtă pentru câinele dvs. Acesta este un tip de scutec pentru bărbați care îi împiedică să urineze în casă. Personalul nostru de coloană, Wendy Nan Rees, le folosește cu câinii ei și îi place. Puteți căuta rapid pe Internet pentru a găsi site-uri care le vând.

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. și sper că veți găsi aceste sugestii utile.

~ ~ Kelly

Câinele senior are probleme de noapte

Terrierul meu de 11 ani este diabetic și a fost întotdeauna anxios în timpul furtunilor cu tunete. Cu toate acestea, el a început recent să tremure fără nici un motiv aparent. De asemenea, el se rătăcește din cameră în cameră continuu și plânge să iasă afară noaptea și apoi să stea afară timp de 20-30 de minute la un moment dat. El continuă acest lucru în fiecare oră sau cam așa, după cum vă puteți imagina, acest lucru este extrem de frustrant / obositor deoarece am o slujbă cu normă întreagă.

Acest comportament a început acum două luni, iar medicul veterinar a prescris diazapam, pe care l-am dat câinelui timp de aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, a avut puțin succes, iar comportamentul sa oprit pe cont propriu după aproximativ patru săptămâni. Deodată a început din nou acum două zile și aș fi binevenit orice ajutor pe care îl puteți oferi.

~ ~ Jenny

Expert RăspunsBună Jenny,

Îmi pare rău să aud că câinele tău nu a fost bine. Pe măsură ce progresează diabetul, poate provoca o acumulare de probleme. Cu toate acestea, având în vedere vârsta avansată a câinelui dvs., trebuie să examinăm și problemele geriatrice.

Schimbările în modelul de somn al animalelor de companie în vârstă și tremurul muscular nu sunt neobișnuite și pot fi un semn al schimbărilor neurologice. Ținând cont de toți factorii din cazul câinelui dvs., agitația nocturnă ar putea fi cauzată de:

  • Fără viziune: Acest lucru ar putea fi atribuit diabetului și ar face mai dificil ca câinele dvs. să vadă noaptea. La rândul său, acest lucru l-ar putea face să se simtă mai izolat, mai vulnerabil și mai îngrijorat, ceea ce ar putea duce la plâns.
  • De asemenea, câinele dvs. ar putea avea o disfuncție cognitivă periodică, denumită în mod obișnuit senilitatea. Unii oameni în vârstă se confruntă cu un tip de demență denumit "Downliști de soare", care pare să fie declanșat de apusul soarelui. Poate câinele dvs. are o variație a acestui sindrom?

Indiferent de cauza agitației recurente în timpul nopții, cred că ar trebui să discutați cu medicul veterinar despre asta din nou și să aflați dacă o doză ușor mai mare de diazapam / valiu ar fi de ajutor în această situație. Cu siguranță aveți nevoie și de odihnă.

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. și sper că puteți găsi o ușurare. Vă admir că lucrați atât de mult pentru a vă ajuta pe vechiul dvs. prieten.

~ ~ Kelly

Re-calificarea unui câine senior

În ultima lună am adoptat un amestec de Lhasa Apso de zece ani care a trăit anterior cu un proprietar geriatric care a folosit o combinație de servicii de mers pe jos pentru câini și pete pentru a permite câinelui să se ușureze.

Dacă luăm câinele frecvent, nu are accidente. Cu toate acestea, el nu pare înclinat să ne spună că trebuie să iasă. Nu l-am auzit lătându-se, așa că a-i face să comunice prin "vorbit" nu pare a fi o alegere eficientă. Cum îl fac să-și comunice nevoia de a ieși?

~ ~ Cynthia

Expert Răspuns

Bună Cynthia,

Felicitări pentru adoptarea noului animal de companie. A fost un lucru foarte bun. Ei spun că nu poți să-i înveți pe un câine vechi noi trucuri, dar nu sunt de acord cu această afirmație de 100%. Cu toate acestea, va fi dificil să se recalifice un câine de zece ani.

Mai întâi, ți-ai luat câinele la veterinar pentru a verifica încă? Uneori, animalele de companie în vârstă încep să aibă probleme de sănătate care duc la accidente de locuințe crescute. Veterinarul dvs. ar putea verifica acest lucru pentru dvs. și, dacă câinele dvs. primește o notă curată de sănătate, puteți trece la opțiunile de antrenament.

Te descurci bine, iei câinele afară frecvent, dar ai încercat să-l învățați o comandă "oală"? Dacă îl înveți să asocieze un cuvânt cu fapta, îl poți întreba dacă trebuie să meargă pe oțel și ar trebui să primești un răspuns. Amintiți-vă că l-ați purtat doar câteva săptămâni, așa că va dura ceva timp ca voi să vă obișnuiți cu noua rutină.

S-ar putea să vă gândiți, de asemenea, să furnizați peștii în casa dvs. dacă acest lucru va ajuta câinele dvs. să evite urinarea în locuri inadecvate.

Vă mulțumim pentru întrebarea dvs. și sper că această sugestie vă ajută.

~ ~ Kelly

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com