ByVaTon.com

Tratarea iepurelui de companie pentru purici

Observi într-o zi că iepurele se scarpină frecvent. După o inspecție ulterioară, descoperiți călcăriile de culoare maro în blană. Apoi spionați micile insecte care dansau în jurul urechilor și nasului iepurelui. Da, iepurele tău are purici. Nu puteți găsi la magazinul de animale de companie niciun fel de tratamente pentru purici pentru iepuri, de unde știți ce este în siguranță pentru iepurașii dvs.?

Tratamente pentru fleburi în condiții de siguranță

Flea piepteneDacă există doar câțiva purici, atunci un pieptener de purici va face truc. Împlecați pielea blândă a bebelușului și înmoaieți pieptenele în apă caldă cu săpun sau alcool pentru a îneca puricii. Asigurați-vă că clătiți pieptenele înainte de al aplica din nou la iepurașul dvs.

În cazuri mai grave, puteți implementa o soluție topică sigură pentru iepure, care include Advantage®, Revolution® (Stronghold® în Europa) sau Program®. Consultați-vă medicul veterinar savuros cu privire la dozare și instrucțiuni de aplicare.

Soluția trebuie aplicată pe partea din spate a gâtului iepurelui, unde nu poate linge. Dacă aveți mai mult de un iepure, acestea trebuie separate, astfel încât să nu poată linge medicamentele pe spatele celuilalt - ingerarea poate provoca probleme la nivelul stomacului.

Tratamente de salvare nesigure pentru a evitaNu folosiți niciodată Frontline® sau Sentinel® ca tratamente pentru purici la iepuri. Aceste medicamente provoacă reacții adverse la iepuri, inclusiv moartea în unele cazuri.

De asemenea, trebuie să evitați colierele de purici. Nu numai că iepurii se pot răni singuri, încercând să mușcă gulerul, dozarea chimică pe gulerul puricilor este, în general, prea mare.

De asemenea, trebuie evitate scurgerile și pulberile. Băile sunt foarte stresante pentru iepuri, iar iepurașul tău poate intra în șoc. Pulberile de pulbere, inclusiv toate pulberile naturale, pot conține substanțe chimice care sunt otrăvitoare pentru iepuri.

profilaxie

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că iepurele dvs. este lipsită de purici este prevenirea. Utilizați spray-uri de cameră sau bombe de purici pentru a vă scapa de purici. De asemenea, puteți aplica acidul boric, cum ar fi Fleabusters®, pe covor. Doar asigurați-vă că păstrați iepurașul dvs. din zona tratată timp de cel puțin 24 de ore după aplicarea oricărui tratament pentru purici de mediu.

Informatii suplimentare

  • Van Praag, Estera, Ph.D., "Blefele și iepurii", https://medirabbit.com/EN/Skin_diseases/Parasitic/fleas.PDF
  • Smith, Kathy, "Pericole de vară", https://rabbitnetwork.org/articles/summer.shtml
  • Sacramento House Rabbit Society, "Fleas pe iepuri", https://allearssac.org/fleas.html
  • House Rabbit Society, "Întrebări frecvente: Grooming: Fleas", https://rabbit.org/faq/sections/groom.html#Fleas
  • Fuzzy-Rabbit, "Curățarea, îngrijirea și alte informații despre îngrijirea iepurelui", https://fuzzy-rabbit.com/hfaq.htm
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com