ByVaTon.com

Cât de mult ar trebui să cântărească un dachshund?

Cât de mult ar trebui să cântărească un Dachshund

Îi place rasa popular numită câine de câine. Este o rasă frumoasă și medie numită teckel care în germană înseamnă "câinele bursuc". Este așa numit deoarece este un câine de vânătoare care, de obicei, se îndură pentru a ajunge la vulpi, iepuri și alte animale. Este un foarte dulce, inteligent, loial și animalul curios care este un partener grozav. De la OneHowTo.com vom explica cât de mult ar trebui să cântărească teckelul tău.

1

teckel este mic și așa este un animal de companie care poate trăi într-un apartament fără probleme. Nu are nevoie de mult spațiu pentru a rămâne în formă și a fi la greutatea optimă.

2

FCI stabilește o greutatea maximă pentru rasa de caini dachshund, care este aproximativ 9 kg (19 lb 13 oz).

Putem distinge între 3 tipuri de cașcaval sau cîini de cârnat:

  • Standard: Este cel mai mare și poate cântări între 6 (13 lb 3 oz) și 9 kg (19 lb 13 oz). Pieptul său măsoară aproximativ 35 cm (14 in).
  • Miniatura: ceva mai mică decât cea anterioară. Acesta cântărește aproximativ 4 kilograme (8 lb 13 oz), iar circumferința pieptului este între 30 și 35 cm (12 și 14 in).
  • Kaninchen: cea mai mică din această rasă cântărește doar 3,5 kg (7 lb 11 oz) și pieptul său măsoară maxim 30 cm (12 in).

Indiferent de tipul pe care îl dețineți, Dachshund dvs. ar trebui să aibă o talie atunci când te uiți la el de sus. Dacă talia câinelui dvs. este mai lată decât coastele, câinele dvs. este cu siguranță supraponderal.

3

Câinii de cârnat nu le place să alerge mai mult, dar le puteți da plimbari lungi pentru a le păstra în formă perfectă.Mersul lor este foarte important, nu numai pentru a le păstra la locul lor greutatea ideală (evitați să deveniți supraponderali cu orice preț), dar și pentru că animalul dvs. are nevoie întări muschii care previne durerile spinării în viitor datorită greutății pe care trebuie să le reziste la picioarele scurte.

Sursa: flickr.com
4

Această rasă de câine tinde să devină obez deci este foarte important ca proprietarii de Dachshund să fie disciplinați cu ei și să îi motiveze să facă o activitate fizică. Dacă observați că câinele dvs. este supraponderal, reduceți treptat cantitatea de hrană pe care o oferiți și asigurați-vă că are plimbări mici în fiecare zi.

Asigurați-vă că suma de exercițiu este moderat deoarece coloana vertebrală a câinelui de cârnați este foarte fragilă și tinde să se rănească destul de ușor.

Acest articol este doar informativ, unHOWTO nu are autoritatea de a prescrie nici un tratament veterinar sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să vă luați animalul de companie la un medic veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare la Cât de mult ar trebui să cântărească un Dachshund, vă recomandăm să navigați în jurul nostru Animale de companie categorie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com