ByVaTon.com

Cele 10 cele mai populare rase de câini din Germania

Cele 10 cele mai populare rase germane de câini

Te-ai întrebat vreodată ce sunt cele 10 cele mai populare rase de câini din Germania? În acest articol AnimalWised vom trece o listă cu cele mai iubite rase din țara respectivă, precum și principalele trăsături fizice și comportamentale ale acestora.

De la Boxeri și Pomeraniani până la Ciobănești și Rottweilers germani, fără să uiți Dobermann Pinschers sau Schnauzers, dacă îți plac rasele de câini germani și nu știi pe cine să mergi la adoptare, continuă să citești!

Înainte de a începe, totuși, trebuie să vă reamintim că toți câinii, indiferent de rasa lor, trebuie să le păstreze programul de vaccinare până la data actuală și consultați medicul veterinar în mod regulat.

Pomerania

Pomeranian sau Pom, este o rasă de "jucărie". Acești câini mici au părul matos lung, deci este necesar să le perii frecvent. Această rasă este în mod obișnuit clasificată în trei soiuri:

  • Persoanele din Pomerania cu fața în față prezintă un bot subțire, alungit.
  • Pomeranienii cu fața în față prezintă un bot mai scurt și o față mai rotunjită. Ochii sunt aproape de nas, oferindu-le o privire dulce.
  • Pomeranienii cu fețe cu păpuși sunt astăzi cei mai populari. Ele se aseamănă cu varianta cu teddy-fac, dar cu ochi mai bulbuc și un bot mai flat.

În ceea ce privește temperamentul, Pomeranienii sunt foarte câini nobili și afectuosi care au nevoie de o atenție constantă de la proprietarii lor. Ei pot trăi perfect într-un apartament mic, ceea ce explică popularitatea lor în orașe.

Se spune că rasa de câine din Pomerania a apărut într-un vechi ducat situat între Polonia și Germania numit Pomerania, de unde și numele. Anterior, au fost mult mai mari în dimensiune și folosite ca câini de vite. FCI le clasifică ca pe o varietate de piticuri Spitzul german, Zwergspitz.

Boxer

Boxer este una dintre cele 10 cele mai populare rase germane de câini din întreaga lume. Această rasă de mărime medie este foarte iubită, deoarece este foarte răbdătoare cu copiii și are o caracterul dăruitor și loial față de familia sa. Boxerii au blană scurtă, moale și strălucitoare și au nevoie de o mulțime de activități fizice și mentale zilnice.

Se spune că a apărut pentru prima dată la un crescător de animale numit von Dom în München, Germania, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Primii câini Boxer au fost crescuți prin trecerea a două rase care sunt acum dispărute, Brabantul Bullenbeisser și bulldogul vechi. Boxerii au fost folosiți anterior ca câini de mesager, au purtat soldați răniți și au servit drept cabluri de comunicare în războaiele europene. Astăzi, ele sunt adesea alese pentru a fi instruiți ca câini de poliție.

Aici puteți găsi favoritul nostru nume pentru câinii Boxer și mai multe despre speranța lor de viață.

Ciobănesc german

Ciobănesc german este o rasă mare care este capabilă să efectueze o gamă largă de activități, cum ar fi ovinele herding, munca poliției, căutare și salvare, și servicii pentru persoanele cu handicap. Pe lângă faptul că sunt versatil, ciobăneștii germani sunt notabili pentru ei inteligență și caracter echilibrat, sigur și sigur.

originile acestei rase germane de câini sunt legate de originea lor ca câini de vânătoare. Istoria lor a început în 1890, când căpitanul de cavalerie Max Emil Frederick cu Sthephanitz a lucrat pentru a dezvolta o rasa de caini de lucru cu un aspect nobil. Deși ciobanescul german îndeplinește funcții de herding, îl putem considera o rasă de tip "all-terrain".

Aici puteți găsi favoritul nostru nume pentru Ciobanii germani, sfaturi pentru a le instrui, și bolile lor comune.

Rottweiler

Rottweiler este una dintre cele 10 cele mai populare rase de câini din Germania. Poate fi de dimensiuni medii sau mari și are un aspect puternic, atletic și robust, care are atât deficienți ca apărători.

Reputația lor de "câini periculoși" provine din folosirea necorespunzătoare a acestei rase de către proprietarii lipsiți de scrupule și iresponsabili, care au întărit comportamente agresive și înfricoșătoare. De fapt, Rottweilers sunt inteligente, adaptabile și câini ascultători. Deși aspectul lor respectă respectul, acești câini scurți, netedi și moi pot deveni foarte docili și prietenoși dacă sunt socializată în mod corespunzător ca pui.

Originea lui Rottweiler datează din Imperiul Roman, unde au fost folosite strămoșii săi protecția și pășunatul. Primul câine din această rasă sa născut în regiunea germană Rottweil.

SchnauzerSchnauzer este o rasă robustă și puternică de câini germană, cunoscută pentru loialitatea și inteligența sa mare - acești câini sunt ideali pentru orice familie. Ele pot fi ușor recunoscute pentru ei caracteristici fizice foarte ciudate, cum ar fi sprancenele lor pline, mustața și barba stufoasă, ceea ce le face foarte populare pe plan mondial. Cuvântul Schnauzer derivă din cuvântul german Schnauze, care înseamnă "bot".

Originea sa este în Germania și datează din secolul al XIX-lea, când acești câini au fost folosiți pentru a proteja grajdurile, a ucide rozătoarele și a însoți vagoanele. Mulți ani mai târziu, rasa a fost traversată de mai multe persoane pentru a găsi aceleași calități, dar cu marimi diferite, rezultând în cele trei Schnauzer soiuri: miniatură, standard și gigant.

Aici puteți găsi favoritul nostru nume pentru schnauzeri, sfaturi despre grija pentru haina lor, și sfaturi pentru să se ocupe de excesul de energie.

Miniatura Pinscher

Pinscher miniatural, min Pin sau Zwergpinscher este o mică rasă populară de câini germană. Se coboară din rase ca Pinscherul german, Dachshund și Greyhound-ul italian. Mulți oameni cred că acest câine dinamic și încrezător este fratele mai mic al lui Doberman, dar de fapt, rasa Pinscher Miniature este mult mai în vârstă decât Dobermanul.

Această rasă tinde să fie afectuoasă și sociabilă cu familia, dar poate deveni dominantă cu ceilalți. Pinscherul miniatură este a foarte activă și energică câine, dar poate mai trăi într-un apartament mic.

Dachshund

Dachshund sau, după cum este bine cunoscut, Wiener sau câine de cârnat, este un câine mic de origine germană, al cărui nume adevărat înseamnă "câine-badger". Este caracterizat printr-un corp alungit și cap și picioare scurte. Există trei soiuri de teckel în funcție de blană și de greutate:

  • Dachshund standard
  • Miniatura Dachshund
  • Șopârla Kaninchen (Dachshund de dimensiuni de iepure)
  • Shorthaired sau Smooth Dachshund
  • Dachshund cu coajă dacică
  • Dachshund cu păr lung

Acești câini tind să fie foarte prietenoși și jucăuși între ei, dar din cauza originii lor, au tendința de a avea foarte puternică unitate de pradă și de multe ori alerga după animale mici pentru a le ataca. Istoria lor datează din 1888, unde primul standard de rasă a fost elaborat de primul club german de rase.

Marele Danez

Great Dane sau Mastiff german este una dintre cele 10 cele mai populare rase de câini din Germania. După cum subliniază numele, acesta este un câine de dimensiuni mari. Marele Dane este iubit pentru temperamentul său carismatic - are o siluetă bine proporționată și frumoasă și o figură impunătoare, astfel încât este considerat ca "Apollo de rase de câini" de către World Canine Federation (FCI).

Această rasă are un afectiv și prietenos, dar dacă nu este socializat în mod corespunzător, poate fi rezervat cu străini. Printre strămoșii săi se numără Bullenbeisser, o rasă dispărută și câini care au fost folosiți pentru a vâna mistreț. Marele Danez sa născut în 1878 ca o rasă standardizată.

Doberman

Doberman sau Doberman Pinscher este o rasă de câine de dimensiuni mari, elegantă și musculară, excelentă pentru a lucra în domeniul protecției și al securității. Acesta este unul dintre cele mai inteligente rase de caini: este calm, stabil și dependent de familia sa, dar necesită și o atenție constantă. Corpul său este muscular și compact și prezintă un strat scurt, gros și dur.

Friederich Louis Dobermann, un colector de taxe și voluntar de canisa, a creat această rasă la sfârșitul secolului al XIX-lea. Din cauza nesiguranței muncii sale, Dobermann a decis să creeze o rasă care să-l poată proteja și, în același timp, să rămână atașată de el. Se crede că el a traversat multe rase diferite, inclusiv Pinscherii germani, Rottweilers, Weimaraners, Greyhounds și Manchester Terriers. Aici puteți afla mai multe despre originea Dobermanului și miturile false din jurul acestei rase.

weimaraner

Weimaranerul este ultima din cele 10 cele mai populare rase germane de câini. Acest câine de dimensiuni mari este considerat una dintre cele mai elegante rase pentru frumusețea și figura sa stilizată. Câinii de câine de câmp sunt întotdeauna gri - de la cărbune adânc până la albastru - și pot avea păr scurt sau lung. Sunt câini de vânătoare excelenți și au un loial, curios, dinamic și inteligent caracter.

Originea sa este mai devreme decât secolul al XIX-lea - Marele Duce Carl August de Saxe-Weimar-Eisenach este deseori creditat cu crearea acestei rase, așa cum dorește un câine nobil specializat în vânătoare. În prezent, Weimaraners sunt folosite ca câini de căutare și de salvare, și, de asemenea, să participe la mai multe câine sport.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com