ByVaTon.com

7 Modalități de a scăpa în mod natural de purici pe câini

7 modalități de a scăpa în mod natural de fleasuri pe câiniFlăcările sunt insecte mici care se hrănesc cu sânge de mamifere. Ei nu au aripi și nu pot zbura, dar ei sară de la o gazdă la alta, punând numeroase ouă în proces. De asemenea, pot transmite boli cum ar fi ciuma și mixomatoza (în special la rozătoare și iepuri) și sunt, în general, considerate o amenințare majoră pentru bunăstarea animalelor de casă și a familiilor. Astăzi există nenumărate produse chimice disponibile care combat eficient problema puricii, dar există, de asemenea, unele opțiuni de tratament natural și măsurile pe care le puteți lua pentru a scăpa de purici și pentru ai împiedica să vă infecteze acasă și animalele de companie din nou.

Căi naturale pentru a scăpa de purici pe câine

1. Folosiți un pieptene de purici

Un pieptene de purici este cel mai simplu și eficient mod de a scăpa de purici. Îți păstrează animalul bine îngrijit, sănătos și fericit (deoarece primește toată atenția!). Cumpărați un produs de bună calitate care combină toți puricile din toate dimensiunile, inclusiv ouă și larve. Cele mai multe ouă și larve nu locuiesc pe animalul de companie, dar în caz că nu o să-i lași să iasă. Înainte de a utiliza un pieptene puricular cu dinți îngust, asigurați-vă că blana de pe câine nu este încurcată pentru a evita durerea atunci când o piepteneți. Folosesc acest pieptene pe cei doi câini.

2. Îmbunătățiți șamponul pentru câini

În timp ce există multe șampoane specifice puricelor, puteți transforma șamponul obișnuit de câine într-un șampon de purici la domiciliu. Adăugați o jumătate de cești de șampon bun de câine la o jumătate de cești de suc de lămâie proaspăt stors și două cești de apă. Turnați acest amestec într-o sticlă și folosiți-l pentru a vă scălda animalul în fiecare săptămână. Pentru rasele mai mari, creșteți cantitățile proporțional. După ce vă puteți scăpa de animalul dvs. de companie, nu lăsați animalele de companie să alerge prin trasee în iarbă sau pe peluze unde locuiesc puricii. Continuați să piepți bine blana animalelor de companie și să ghidați toți puricii.

3. Utilizați oțet de cidru de mere pentru a respinge puricii

Adăugați o linguriță plină de oțet de cidru de mere fermentat la un sfert de litru de apă și lăsați cainele dvs. să bea acest lucru pe parcursul zilei. Oțetul de cidru de mere păstrează pielea / blana câinilor ușor acidă, care respinge în mod natural puricii și chiar căpușe pentru asta. Deși este o idee bună să păstrați stratul de animal de companie puțin acid, nu aplicați direct ACV pe piele, deoarece irită pielea spartă. Consultați-vă medicul veterinar cu privire la cât de mult ACV animalul dvs. de companie ar putea ingera în siguranță pe baza greutății corporale.

4. Spălați lenjeria de pat și folosiți căldură

Spălați toate lenjeria de pat destinată pentru animalul dvs. de companie și, de asemenea, orice altă țesătură pe care animalul dvs. de companie este probabil să o așeze. Veți fi surprins cât de ușor puteți scăpa de purici, ouă și larve atunci când vă spălați cu un detergent puternic. Uscarea este eficientă și atunci când este vorba despre uciderea ouălor, larvelor și puricii adulți. Dacă țesătura poate fi pusă într-un uscător, ar trebui să o uscați în uscătorul electric la căldură maximă pentru rezultate optime.

5. Folosiți pulbere de acid boricUtilizați pulberea de acid boric (sau Borax) în zonele de praf care nu sunt expuse la lumina soarelui și în zonele unde umiditatea este mai mare de 50%. Asigurați-vă că câinele nu se linge de pe pulberea acidului boric, deoarece câinii nu-l tolerează. După câteva zile, toate ouăle se vor usca și se vor neutraliza. Larvele se vor sufoca, de asemenea, la moarte. După aceasta, tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați resturile de pulberi și pulberea de acid boric.

6. Faceți un guler de purici

Utilizați două picături de ulei de lavandă sau ulei de arbore de ceai într-o linguriță de apă și aplicați soluția peste gulerul câinelui dvs. sau presărați soluția pe o batistă și o legați în jurul gâtului câinelui. Acest lucru îl va păstra pe puricii.

7. Se aspiră periodic podeaua

Fleas ca zone umede și calde. Dacă nu sunteți diligent în ceea ce privește curățarea și aspirarea, gândiți-vă din nou. Animatul de companie se duce toată ziua peste casă și se odihnește, probabil, în fiecare colț al casei. Deci, faceti-l sa fie aspirat periodic si cu atentie, pentru a preveni multiplicarea si infestarea puricilor din intreaga casa si curte.

Un cuvânt de precauție

Cele mai multe uleiuri esențiale sunt modalități eficiente și naturale de a scăpa de purici, ouă și larve, dar cantități excesive ar putea să vă dăuneze câinelui și să provoace multe probleme. Consultați-vă medicul veterinar pentru cantitățile potrivite care vă vor ajuta să păstrați puricele în aer liber fără să vă răniți animalul. Depinde în mare măsură de procentul de concentrare a uleiului în cauză și de imunitatea și sănătatea câinelui.

Blefurile nu infectează de obicei oamenii ca și cum ar infesta mamiferele cu blană, dar ele mușcă oamenii dacă au șansa. Pentru a evita infestările cu purici și pentru a fi mușcate, prevenirea este esențială. Aspirând podelele de multe ori, păstrarea animalelor de companie curat și sănătos și periodic îngrijirea lor sunt unele măsuri ușor ar trebui să luați. De asemenea, puteți folosi câteva produse aromatice naturale, cum ar fi așchii de cedru uscat și coji de lămâie, pentru a menține puricii departe de mediul înconjurător.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com