ByVaTon.com

Cesar Millan biografie

Cesar
Calea lui Cesar

Dacă doriți să aflați mai multe despre consultantul american de comportament premier de câine, verificați această biografie a lui Cesar Millan.

Cesar Millan Biografie: primii ani

Cesar Millan pare să aibă lumea de coada în aceste zile, bucurându-se de o carieră de succes, ajutând oamenii să lucreze prin probleme de comportament cu câinii lor. Cu toate acestea, omul cunoscut sub numele de "Whisperer de câine" vine de la origini umile. Cesar a petrecut mulți ani de formare pe ferma bunicului său din Ixpalino, Mexic, o viață pe care o iubea în ciuda sărăciei relative a regiunii.

Era aici pe ferma bunicului său că Cesar a început să facă observații timpurii cu privire la modul în care câinii se comportau în mod natural unul față de celălalt și de oamenii din jurul lor. El și-a văzut că câinii care trăiau împreună într-un pachet aveau tendința de a-și crea propria ierarhie impreuna in cadrul acelui sistem comunal si a observat si altceva care sa-si modeleze mai tarziu intreaga filosofie despre conducerea comportamentului cainilor Bunicul sau pare sa fie liderul pachetului propriilor caini Cesar a atribuit intotdeauna acest lucru bunicului sau calm si asertiv natura, că câinii au putut simți acest lucru și l-au acceptat în mod natural pe om ca lider. Calmul, conducerea asertivă ar deveni piatra de temelie a tehnicilor de reabilitare ale lui Cesar.

Venind în America

Familia lui Cesar sa mutat în cele din urmă la Mazatlan, mult mai aproape de granița cu California, unde a continuat să-și sporească cunoștințele despre comportamentul câinilor prin citirea cărților și urmărind emisiunile de televiziune americane. cu câini când a crescut.

Când Cesar a ajuns la vârsta de 21 de ani, el a decis că a venit timpul să-și ia visul în America și, după multe dispute, a reușit să treacă granița ilegal, deși mai târziu a primit cartea verde. În cele din urmă, găsind o slujbă ca îngrijitor de câine, oamenii au început să observe cât de bine i-au răspuns și câinii cei mai dificili. Cesar și-a pus în practică teoria calmului, conducerii asertive în practică, pentru a-și câștiga încrederea și cooperarea cu clienții săi de câine. Privind spre viitor, a început să lucreze cu câini problematici aparținând prietenilor și cunoscuților, câștigând o reputație în timp ce mergea. , și-a organizat prima afacere, Academia Pacific Point Canine, care în cele din urmă a partajat această inițiativă inițială în renumitul Centru de Psihologie a Dogului, situat în inima sudului Los Angeles.

Cuvântul neobișnuit al Cesar Millan de a comunica cu câinii și de a rezolva cele mai dificile probleme comportamentale a ajuns în cele din urmă la mass-media. Los Angeles Times a dus la o serie de oferte ale producătorilor de televiziune care au văzut potențialul neexplorat pentru o nouă serie. Cesar a ales în cele din urmă să colaboreze cu producătorii Jim Milio și Melissa Jo Peltier, iar terenul pentru spectacol a fost preluat de canalul National Geographic. Spectacolul a fost un succes imediat, devenind topul rețelei în primul său sezon.

Filosofiile de formare ale lui CesarDacă ați văzut câteva episoade din The Whisperer de câine, probabil că v-ați familiarizat cu câteva dintre credințele lui Cesar despre comportamentul câinelui. În primul rând, îi recomandă întotdeauna clienților și telespectatorilor că nu pot lupta împotriva naturii mamelor și crede că este inutil să lupte cu instinctul natural al unui câine, dar comportamentele nedorite pot fi eliminate prin înțelegerea modului în care câinii gândesc și lucrează în limitele parametrilor lor, nu al nostru. Deși mulți iubitori de animale își trată animalele ca și copiii, Cesar crede că aceasta este o greșeală majoră care duce la confuzie pe partea câinilor. Aceasta, la rândul său, dă naștere comportamentelor nedorite. El recomandă că, indiferent cât de mult ne iubim tovarășii noștri canini, trebuie să le tratăm ca niște câini, astfel încât ei să știe locul lor adecvat în pachetul de familie.

Cesar Millan a mai declarat în repetate rânduri că câinii au nevoie de trei lucruri pentru a le menține fericiți și bine ajustați: exercițiu, disciplină și afecțiune. El crede cu tărie că proprietarii ar trebui să livreze aceste esențiale în această ordine. Mulți proprietari de câini oferă afecțiune în primul rând, dar acest lucru poate întări într-adevăr unele probleme de comportament, în special probleme de anxietate și agresiune. El crede că, dacă ne concentrăm cu adevărat pe nevoile câinilor noștri, mai degrabă decât pe ce noi doresc pentru lor, câinii se vor împlini mai mult în viața lor.

În cele din urmă, Cesar precizează că proprietarii de câini care trebuie să fie instruiți să lucreze eficient cu animalele lor de companie, reabilitează comportamentul fiecărui câine.

Succesul vine cu controverse

Deși Cesar Millan a construit o carieră de succes cu metodele de reabilitare a câinelui, nu toată lumea este un fan. Societatea Americană Humane, clinica de comportament la Universitatea Animal Tufts din Tufts și sucursala din San Francisco a Societății pentru Prevenirea Cruzimii la Animale au exprimat cu toții opoziția față de metodele Millan.

În special, ele par să se confrunte cu modul în care Cesar folosește o remorcheră rapidă pe lesa pentru a redirecționa atenția câinelui și pentru a redobândi controlul asupra animalului. De asemenea, se opun utilizării sale presupuse a alpha roll, o tehnică care are rolul de a se rostogoli un caine pe spatele lui si a fixa animalul intr-o pozitie supusa pana cand se relaxeaza.In opinia lor colectiva, Dog Whisperer a reluat progresul facut in antrenamentul de caini in ultimii 20 de ani.In realitate, metoda lui Cesar obținerea controlului mimează modul în care câinii se verifică în mod natural unul pe celălalt și nu este alfa-ul depășit descris mai sus. El rotește câinele pe o parte și folosește o presă cu două degete pentru a imita o mușcătură de câine. Metoda lui Cesar este o modalitate eficientă de a câștiga supunere fără să dăuneze animalului. Totuși, controversa pare să trăiască cu cei care nu înțeleg diferența în tehnică.


Biografia lui Cesar Millan este o poveste încă neterminată. Ce înseamnă viitorul pentru acest bărbat care pare să aibă o afinitate naturală cu câinii? Lumea va trebui doar să continue să urmărească pentru a afla ..

>
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com