ByVaTon.com

Câine istorie

Lup

Câinii sunt, fără îndoială, cel mai bun prieten al omului, iar istoria câinilor se întoarce în secole. În timp ce fiecare rasă individuală are o istorie unică, care explică originea specifică a caracteristicilor sale (mărime, temperament, strat, etc.), toate rasele posedă o istorie comună a câinilor bazate pe strămoșii lor antice, lupii.

De la lupi la câini

Câinii și lupii împart 99% din structura lor genetică, iar dovezile arheologice susțin faptul că lupii erau însoțitori originali ai omului cu mai mult de o sută de mii de ani în urmă. Lupii sunt în mod natural de ambalaj de animale, și a fost teoretizat faptul că lupii singuri - în special catelusii abandonați - ar fi atrași la triburile umane pentru îngrijire și companie. Compasiunea omului a determinat oamenii vechi să îngrijească animalele și, prin aceasta, au descoperit o capacitate enormă de canin pentru legătura și loialitate, care ar putea fi apoi exploatate pentru serviciu: câini de gardă, vânătoare și așa mai departe.

Există numeroase legende care afirmă că relația a mers, de asemenea, în altă direcție și că lupii ridică adesea copii pierduți sau abandonați, așa cum ar face propriii puști. Mitul roman al fraților gemeni Romulus și Remus este o astfel de poveste: copiii abandonați se presupune că au fost îngrijite de un lup mama. Rudyard Kipling Cartea Junglei este o altă poveste inimaginabilă a unui copil tânăr crescut de lupi.

De-a lungul secolelor, popoarele vechi au continuat să găsească lupi pierduți, dar mai mult decât probabil au recunoscut beneficiile relației om-lup și au capturat puii să-i ridice, probabil prin uciderea părinților pazitori. În cele din urmă, populația de lupi domestici a fost suficient de mare pentru a promova creșterea și, treptat, au apărut noi trăsături pe măsură ce animalele existente au fost interbrate. De fapt, multe dintre cele mai fantastice rase de caini de astazi (de exemplu, chihuahua) sunt foarte insotite si au cateva tulburari de sanatate inerente din cauza acestei practici. Această creștere specializată, care a implicat diferite specii de lupi de-a lungul secolelor, a dus la existența fiecărei rase de câini existente astăzi.

Caracteristicile asemănătoare Wolf

Cainii moderni păstrează încă caracteristici asemănătoare lupilor, indiferent de mărimea lor sau de rasa. Deși gradul acestor trăsături variază de la diferite rase și chiar de la persoane diferite, este clar că unele caracteristici sunt mai vizibile la anumite rase. Descrierea câinilor asemănătoare lunii include:

  • Pachetul de comportament: câinii privesc în mod natural un lider, cel mai adesea proprietarul lor, și de obicei sunt mai confortabil în grupurile ierarhice.
  • Relațiile dominante și supuse: limbajul corporal, postura și comportamentul dictează relații dominante și supuse - un câine care își înclină capul și coada când este certat, de exemplu, indică supunerea față de conducătorul său, de proprietar.
  • Agresivitatea și Teritorialitatea: câinii în mod natural caută să protejeze ceea ce ei au pretins ca fiind al lor, la fel cum lupii marchează un anumit teritoriu de vânătoare sau de origine. Această agresiune și teritorialitate se extind asupra străinilor - vizitatori noi sau călători, de exemplu, precum și păzirea alimentelor.
  • Socializarea: lupii joacă și socializează pentru a-și întări relațiile, precum și abilitățile de vânătoare critice perfecte. Chiar și jocuri, cum ar fi frisbee, fetch, sau etichetă, sunt esențiale pentru socializarea unui câine.
  • Chasing: Când prada este speriată și fuge, instinctul lupilor încurajează o urmărire care poate duce la o altă masă. Câinii afișează și acest instinct, adesea urmărind mașini, biciclete sau orice altceva care fuge în fața lor, deși fără aceleași consecințe de ruinare.
  • Fleeing: Când se sperie, lupii natural fug pentru a se proteja. Și câinii fac acest lucru, în special în jurul zgomotelor zgomotoase (focuri de artificii, aspiratoare, tunete etc.), care s-ar putea dovedi periculoase.
  • Vocalizarea: ascultând melodia unui lup este o tehnică terapeutică populară în cercurile noi de vârstă și mulți oameni recunosc gama distinctă de urlete, mormăi și alte sunete care alcătuiesc vocabularul unui lup. Câinii vopseau de asemenea prin urle, latrat și plângând pentru a atrage atenția proprietarului, pentru a le avertiza la pericol sau pentru a exprima emoții cum ar fi bucuria, furia și teama.

Fiecare dintre aceste caracteristici susține teoria istoriei câinilor interconectate cu aceea a lupilor. Pe măsură ce sunt examinate grupuri individuale de câini, este clar că secolele de reproducție atentă și deliberată au accentuat trăsături specifice potrivite pentru anumite scopuri.

Istoria grupului de câini

Deoarece lupii au fost interbranți pentru a crea noi rase cu anumite caracteristici, fiecare grup de rasă are o istorie puțin diferită a câinilor. Pe măsură ce orice crescător modern va alege cel mai bun câine și catea pentru a produce cățeluși care să cuprindă trăsăturile mai bune ale ambilor, crescătorii vechi au folosit tehnici similare pentru a încuraja o mare varietate de câini.

Sporting Dog Group

Acești câini (spanioli, setteri etc.) sunt crescuți pentru vânătoare, alergare și agilitate. Cainii cu membrele mai lungi, nivelele de energie ridicate, vocile linistite (pentru a nu se sperie prada) si abilitatile de recuperare sunt dorite, iar acele caracteristici pot fi gasite in multe lupi. Multe astfel de rase au apărut în Europa de Vest pe parcursul secolelor, când vânătoarea a fost atât un sport domn, cât și o distracție provizorie necesară.

Hound GroupHounds sunt, de asemenea, crescuți pentru vânătoare, cu o istorie de trackers campion și câini de vânătoare. Majoritatea câinilor de câini - oi, câini de vânătoare și câini de vânătoare printre ei - sunt deosebit de vocali, manifestând acel lup care este caracteristic cu entuziasm și frecvență. Astăzi, rasele de câini se bucură de o istorie a câinilor plină de o muncă nobilă în domeniul aplicării legii și protecției.

Grup de lucru pentru câini

Aceste rase de câini, inclusiv dobermanii, boxerii și rottweilers, sunt crescuți pentru a fi specimene puternice și puternice capabile de sarcini de rezistență și rezistență. În timp ce mulți lupi sunt sinuoși și agili, trăsăturile de rezistență sunt ușor de găsit la lupii sălbatici. Istoria grupului de lucru include câinii de salvare de munte din St Bernard și multe rase folosite pentru a trage sanie în climatele nordice.

Herding Dog Group

Cainii de vânătoare provin cel mai probabil din zone cu câmpii deschise și alte caracteristici geografice potrivite pentru menținerea efectivelor de animale mari, cum ar fi oile și bovinele. Rasele rasei includ ciobanii și colții, rasele cu agilitatea, viteza și inteligența necesare pentru a controla un număr mare de alte animale. Lupii au fost cunoscuți pentru a-și stăpâni prada, forțându-i într-o capcană sau într-o zonă în care un atac a fost mai probabil să reușească.

Grupul Terrier

Terrierii au fost inițial crescuți pentru a intra în burrows și dăunători pentru a elimina vânatul sau pentru a distruge dăunători și rozătoare de câmp. Pentru a face acest lucru, câinii trebuiau să aibă o viziune îngrozitoare pentru zone întunecate, corpuri mici, care să se potrivească în spații mici, și fălci puternice pentru a-și expedia cariera. Cairn terieri și terieri de grâu sunt exemple primare ale acestor rase feisty.

Toy Dog Group

Câinii de jucărie nu sunt decât jucăriile, dar sunt cei mai diferențiați de la lupii lor ancestrali. Rasele de jucării - chihuahuas, malteză și papillons, de exemplu - sunt crescute pentru dimensiuni mici, dar păstrează încă calitățile de lupi ale verișorilor lor mai mari, dovada că și cele mai neobișnuite rase de câini au o istorie strâns legată de lupii sălbatici.

Grupul de câini non-sportiv

Grupul non-sportiv este un sac mixt de rase care nu se potrivesc voinței în cadrul altor clasificări. De la dalmări la buldog, aceste rase nu au caracteristici distinctive de reproducere, dar sunt totuși exemple suplimentare de diversitate a câinilor derivate din lupi.

Istoria câinilor în fabricație

Istoria cărnii este în desfășurare astăzi, deoarece crescătorii combină rasele de câini cunoscute pentru a experimenta diferite trăsături și caracteristici pentru a crea animale de companie mai dorite. Un exemplu este dorința pentru mai multe rase hipoalergene: în timp ce niciun câine nu este cu adevărat alergic, o rasă hipoalergenică (cum ar fi malteza) scade mai puțin și, în general, este mai atrăgătoare pentru persoanele cu alergii puternice. Rasele de rasă mixtă sunt întărite pentru a crea noi rase, cum ar fi maltipoo (pudel malteză) și cockapoo (cocker spaniel-poodle) care prezintă cele mai bune caracteristici ale ambelor rase originale.

rezumat

Istoria câinilor este la fel de bogată și variată ca și câinele. Toți câinii au provenit de la lupi ancestrali, dar o creștere atentă a creat zeci de rase distincte care evidențiază caracteristicile dorite. Crescătorii moderni continuă această istorie minunată, creând noi combinații de rase care sunt acceptate lent de către organizațiile profesionale, chiar dacă devin noi animale de companie populare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com