ByVaTon.com

Câinele meu a mâncat un cricket: este în siguranță?

Îți place câinele să-l urmărească și să mănânce greierii?
Îți place câinele să-l urmărească și să mănânce greierii? | Sursă
Cricketurile sunt crocante și poate și gustoase!
Cricketurile sunt crocante și poate și gustoase! | Sursă

Câine a mâncat un cricket - ce acum?

Dacă dețineți un câine de vânătoare de cricket, s-ar putea să vă întrebați dacă mănâncă toți acei greieri sunt buni pentru el. Cel mai probabil trăiești într-o zonă în care greierii abundă și nu au nici o șansă împotriva lui Rover. Câinii tind să intre în tot felul de lucruri. Știm cu toții că mulți câini îi place să mănânce poop și multe alte lucruri dezgustătoare, cum ar fi carcasele moarte și puștile ocazionale de pisici. Eroarea de mâncare nu este deloc neobișnuită, după ce tot bug-ul va stimula unitatea de pradă a lui Rover, în timp ce el traversează și urmărește în jurul casei.

Unitatea de pradă la câini este un comportament natural, instinctiv, indiferent dacă pooch-ul tău urmărește căprioare, iepuri, păsări, mașini sau bug-uri. În natură, acest instinct este acolo pentru a se asigura că câinii sunt vânători buni. Iar în natură, niciun câine nu ar refuza un bug dacă ar fi foarte foame. Secventa de pradă, la urma urmei, cuprinde căutarea, urmărirea, urmărirea, prinderea, mușcarea, uciderea și mâncarea. Deci este destul de tentant pentru Rover să tragă, să alunge, să muște, să omoare și apoi să mănânce gunoiul dacă este gustos. Cricketurile sunt mai distractive pentru a fi urmărite, deoarece acestea sunt într-o manieră imprevizibilă. Acestea trebuie să fie oarecum gustoase, pe măsură ce unii câini par să se bucure de mestecarea acestor creaturi crocante. Dar sunt grecii complet sigure de a mânca? sau ar trebui să-i împiedici pe câine să-i mănânce? Votați-vă gândurile în Sondajul de mai jos și apoi citiți mai departe pentru a descoperi răspunsul.

Credeți că greierii sunt complet siguri de a mânca?

Ai bug-uri?

alexadry toate drepturile rezervate
alexadry toate drepturile rezervate

Deci sunt cricket-urile sigure pentru ca câinii să mănânce?

Crichetele cuprind mai mult de 900 de specii, dar cele mai multe au în comun faptul că sunt în cea mai mare parte nocturne, au antenă lungă, sări cu ajutorul picioarelor posterioare și fac un sunet distinct, chirpic. Cricketurile sunt adesea confundate cu lăcustele care sunt o specie diferită, dar sunt veri apropiați. O modalitate bună de a diferenția cele două este prin uita la antena. Crichet are antene lungi și lăcusta are antene scurte. De asemenea, lăcustele sunt diurne (active în timpul zilei), în timp ce greierii sunt nocturni (activi în timpul nopții). Deci, dacă l-ați prins pe Rover jucând cu un bug în seara asta, cel mai probabil a fost un cricket.

Deci Rover a mâncat un cricket ... te întrebi dacă e sigur să mănânci. Răspunsul final este că depinde. Da, greierii pot fi o bună sursă de proteine. Gândiți-vă că aproximativ 100 de grame de greieri conțin 121 de calorii, din care numai 49,5 dintre ele sunt grase, la care se adaugă 12,9 grame de proteine ​​și 75,8 miligrame de fier. Acest lucru explică de ce diferite specii de greierii fac parte din dieta umană în mai multe țări. În Mexic, sunt de fapt considerate o delicatesă. Online puteți găsi mai multe rețete de cricket.

Cu toate acestea, unii greieri pot recolta mai mult decât proteine, minerale și grăsimi. În acest caz, va trebui să vă faceți griji cu privire la larvele viermei stomacale cunoscute sub numele de "Physaloptera spp." Conform Manualului Veterinar Merck, aceste larve se găsesc în diferite tipuri de insecte, inclusiv gândaci, gandaci și greieri!Mâncarea unui cricket infectat poate duce ulterior la o gastrită ușoară cu vărsături, pierderea poftei de mâncare, dar în cazuri grave, de asemenea, ulcerații hemoragice, scăderea în greutate, anemie și tarter, fecale întunecate -melena. Cu toate acestea, infecțiile sunt adesea sub-clinice (adică nu cauzează semne aparente). Puppii și câinii uneori pot provoca viermi imaturi. *Notă: aceste simptome nu apar imediat, dar câteva luni mai târziu.

Diagnosticul acestui test prin fecale este adesea problematic, deoarece ouăle sunt greu de găsit pe un test simplu de flotare fecală. O procedură de gastroscopie, în care poate fi necesar un tub de endoscop inserat în stomacul câinelui. Cu toate acestea, acest lucru poate provoca unele provocări, deoarece acești viermi sunt destul de mici, măsurând oriunde între 2,5 și 5 cm lungime. Medicamentele fenbendazol, mebendazol, pamant pamant și ivermectin pot fi utilizate pentru a trata această afecțiune.

În afară de prezența acestui parazit plictisitor, uneori greierii pot provoca vărsături la câini. Acest lucru se datorează texturii brute a cricketului care poate irita stomacul câinelui, explică medicul veterinar. Totuși, mulți câini ar putea să-i înghită fără probleme.

Deci sunt și greii pentru câini? Ei bine, depinde de crichetul pe care îl mănâncă, dacă utilizați pesticide și cât de greu sunt tummiile câinilor. După cum se vede, greierii sunt gazde intermediare pentru Physaloptera spp. larve, deci totul depinde dacă mănâncă unul sau altul infectat cu larvele. Din fericire, se pare că o infestare de către physaloptera este destul de rară la câini.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com