ByVaTon.com

Opriți câinii de la luptă

Pointerul German Shorthaired

"Închideți câinii de la luptă!" Acesta este motivul unui vizitator după ce a adoptat un câine în familie.

Vizitator: Opriți câinii mei de la lupte

Am un pointer de sex feminin cu vârsta de 18 luni, numit Mae. De asemenea, am luat recent un alt câine de sex feminin, pe nume Maury, pe care l-am îngrijit până acum de zece ori, când proprietarul său era plecat.

Problema mea este că Maury a început să atace Mae. Obișnuiam să pot merge pe lângă câini, iar acum Mae merge în urma Maury. Maury are în mod evident un rol dominant, dar m-am așteptat ca tensiunea să fie maximă, în timp ce ei se gândeau cine este dominant, nu după aceea.

Noaptea trecută trebuia să-i despart câinii și să-i forțez să se așeze unul lîngă celălalt, până când erau ambii într-o stare total relaxată. Au mâncat și au dormit la mai puțin de trei metri unul de celălalt în acea noapte. În această dimineață, Maury a atacat-o pe Mae din nou, în timp ce le-am pus mâncarea.

Aceste lupte se întâmplă atât de repede încât este greu să le prindem înainte de a începe. Trebuie să păstrez câinii separați până când o să-l pot controla pe Maury? Bănuiesc că lupta are ceva de-a face cu mine, deoarece petrec ziua în curte singură în timp ce sunt la serviciu și nu am văzut niciodată semne de luptă. Se pare că se întâmplă când sunt în jur. Nu-mi dau seama ce aș putea face greșit. Vreo idee?

~ Randy

Expert RăspunsBună Randy,

Îmi pare rău că adoptarea lui Maury a lovit un patch dur. Cred că trebuie să fie un timp foarte confuz pentru ca ea să fie împinsă într-o nouă casă și familie, deși cu siguranță vă felicit că ați adoptat-o.

Confuzia lui Maury duce la izbucnirile de furie pe care le vedeți și, din păcate, Maury se concentrează pe furia asupra Mae, pentru că este subordonată ei. Ai fost cruțată pentru că Maury te vede ca dominantă pentru ea, o relație pe care ai stabilit-o cu ea în calitate de sitteră.

Să vorbim despre ceea ce faceți bine și să treceți la alte măsuri care ar putea ajuta situația. În primul rând, punerea lui Maury într-o perioadă de timp, făcând-o să se așeze până când se relaxează, este foarte bună. Acest lucru scoate furia din ea și vă întărește rolul dominant. Nu este necesar să faci asta cu Mae dacă nu ea devine de fapt furioasă și se luptă înapoi. Ea a preluat deja rolul supus, astfel încât obligarea ei să se supună în continuare nu va ajuta situația decât dacă participă la luptă.

Cred că ar fi benefic și pentru tine și pentru Maury să participi împreună la o cursă de pregătire pentru câini. Trebuie să căutați un formator care să se specializeze în probleme de comportament și este, de asemenea, dispus să efectueze unele sesiuni cu dvs. în casa dvs. Aici se desfășoară acțiunea principală, așa că este bine ca antrenorul să vă respecte pe cei trei în situație. Un instructor cu experiență va putea să precizeze exact ce anulează Maury, indiferent dacă ești tu, un semn de la Mae sau altceva.

Sper că veți găsi aceste sugestii utile și că veți reuși să rezolvați situația.

~ ~ Kelly

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com