ByVaTon.com

Fulgii musculare împotriva muscaturilor de țânțari - aflați diferența

Flea Bites vs Bites Mosquito - Aflați DiferențaIdentificarea și înțelegerea diferențelor dintre muscaturile de purici și muscaturile de țânțari este esențială, astfel încât să poată fi luate măsuri pentru prevenirea acestora.

Factorul comun intre muscaturile de purici si muscaturile de tantari este ca ambele sunt extrem de enervante, iritante si mancarimi. Scărpinarea fiecărui tip de mușcături poate duce, de asemenea, la infecții secundare la unii oameni. Acestea sunt mai greu de tratat și pot necesita pentru rezolvare hidrocortizon, anti histamine și / sau medicamente antibacteriene.

Tulburare de fulgi: semne și simptome

Înțepăturile de fulgi pot să apară chiar și în absența animalelor de companie. Există multe tipuri de subspecii de purici și nu toate necesită un animal de companie ca gazdă. Puricii umani cunoscuți sub numele de iritani Pulex sunt una dintre cele șase specii din genul puricii.

Flăcările sunt capabile să sară până la înălțimi mari pentru a ajunge la gazda lor. Cele mai comune tipuri de purici, și anume puricii de pisică și câine, sunt cunoscuți pentru a mușca oamenii în absența gazdei lor primare.Iată simptomele și semnele de mușcături de purici pe oameni:

  • Inteleptele de fulgi se produc sub forma de buruieni sau papule. Acestea sunt distincte cu o zonă centrală hemoragică unde puricele și-a introdus părțile gurii de perforare pentru a obține sângele. Această regiune este numită purpura pulicosa. În unele cazuri, blisterele pot rezulta din mușcăturile de purici.
  • La copii și la persoanele alergice, blisterele sub-epidermice sunt, de asemenea, probabile. Adesea, acestea nu se datorează mușcăturii reale - ci rezultă dintr-o reacție alergică la mușcături.
  • De obicei, mușcăturile de purici sunt văzute pe picioare, picioare și alte părți ale corpului expuse accesibile puricilor.
  • Pisicile de nisip sunt cunoscute pentru a musca sub picioarele picioarelor, pe picioare si chiar pe organele genitale. Aceste mușcături sunt dureroase și adesea umflate. Persoanele imuno-compromise prezintă un risc mai mare din cauza infecțiilor cutanate care rezultă.
  • Blăcii de șobolani și de rozătoare sunt vectori ai unor boli mortale, cum ar fi tifosul murin și ciuma.

Mosquito mușcături: semne și simptome

Tantarii sunt vectori ai multor boli. Numai țânțarul de sex feminin cere o masă de sânge pentru a depune ouă, în timp ce bărbații preferă produsele vegetale. Există mii de specii ale familiei țânțarilor din întreaga lume.

Iată semne și simptome ale mușcăturilor de țânțari pe oameni:

  • Mostele de mușchi sunt multiple pruritice (adică însoțite de umflături, mâncărime și înroșire).
  • Ele pot fi, de asemenea, buloase (adică având blistere / bule (umplut cu lichid)).
  • Bătăturile au o zonă înconjurătoare, înălțată și roșie.
  • Ele nu sunt văzute numai pe brațe și picioare, ci și pe față, spate și alte părți ale corpului expuse.

Rezumat al muscaturilor de purici împotriva mușcăturilor de țânțari

După cum sa menționat mai sus, un punct de similitudine între muscaturile de purici împotriva mușcăturilor de țânțari este acela că ambele apar în mod obișnuit pe scorțișoare. Ambele tipuri de mușcături sunt extrem de iritante și mâncărimea și zgârierea acestora pot duce la infecții secundare. Iată un tabel care prezintă comparația dintre muscaturile de purici și muscaturile de țânțari:

Fluturașul de fulgiMușcături de țânțar
Vulturile de filare apar de obicei într-un model, grup sau clustere. Ele sunt mai mici decât muscaturile de țânțari.Acestea sunt izolate - de obicei sub forma unei singure bule caracterizate prin roșeață și mâncărime. Sunt mai mari decât mușcăturile de purici
Apar pe părțile inferioare ale corpului - picioare, picioare etc. Ele sunt cele mai profunde în jurul gleznelor. Cu toate acestea, în caz de infestări majore, sunt posibile și grupări de mușcături pe alte părți ale corpuluiApar pe toate zonele expuse ale corpului, incluzând fața, brațele și picioarele, spatele, trunchiul
În multe persoane, nu există reacții decât dacă sunt sensibile la proteinele din saliva puriciiExistă durere și mâncărime imediat după mușcătură. În urma unei mușcături, poate sau nu să fie o umflare și roșeață.
Repetarea muscaturilor duce la sensibilitateRepetarea mușcăturilor poate duce la papule ferme și pruritice
Iritarea și inflamația sunt simptome comune ale mușcăturilor de purici.Iritația și inflamația sunt, de asemenea, o reacție comună la mușcăturile de țânțari și Scratchingul agravează simptomele.
Mocurile de mâncare se vindecă mai repede decât mușcăturile de țânțari, în funcție de cazurile individuale. Infecțiile secundare pot necesita creme topice steroidice sau antibiotice pentru tratament.Mosul mușcă durează aproximativ 3-4 zile pentru a se vindeca. În cazuri extreme, ele pot necesita medicamente antibiotice pentru tratarea / prevenirea infecțiilor bacteriene care necesită mai mult timp pentru vindecare.
Tulburarea de fulgi poate să apară în orice moment al zilei sau al nopțiiMosquito mușcături apar de obicei noaptea sau după apusul soarelui sau când gazda este adormită.
Acoperirea de fulgi poate să apară pe tot parcursul anului și în orice loc. Acestea sunt mai frecvente în timpul lunilor de vară.În mod obișnuit, văzută în zonele mlaștine, tropicale, în veri sau sezoane mai calde.
Cele mai multe specii de Flea nu au nici o preferință de gazde și să se descurce cu orice mamifere cu sânge cald.Tichetele sunt de obicei atrase de victimele care poartă haine de culoare închisă, precum și de o combinație de mirosuri ca transpirația, parfumurile și așa mai departe.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com