ByVaTon.com

Tusea convulsivă este la fel ca tusea din canisa?

În prezent, oficialii din domeniul sănătății publice, medicii și părinții sunt foarte preocupați de o epidemie de tuse convulsivă la copiii din California, rapoarte CNN.com. Cu peste 3400 de cazuri de tuse convulsivă raportate în California între 1 ianuarie și 10 iunie a acestui an și peste 800 de cazuri raportate în ultimele două săptămâni, este clar că există un focar al acestei boli devastatoare, în special din copilărie. Cu turele de tuse convulsivă în știri, părinții de companie pot începe să se întrebe în mod natural dacă îi afectează pe câinii lor așa cum o fac oamenii.

Câinele meu trebuie să vă îngrijoreze despre tuse convulsivă?
Conform wormsandgermsblog.com, tuse convulsivă sau tuse convulsivă așa cum se face de către medic, "este o bacterie umană. Nu infectează animalele. "Prin urmare, nu va trebui să vă faceți griji în legătură cu acest lucruCâine trist într-o canisa bacterii contagioase (Bordetella pertussis [CDC]) când auziți tusea câinelui. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că tusea unui câine ar trebui ignorată.

Care este diferența dintre tusea convulsivă și tusea din canisa?
Mulți proprietari de câini sunt familiarizați cu complexul de tuse canin, denumit în mod obișnuit "tusea de bursă,Care provoacă tuse aspru la câinii infectați. Este cauzată de bacteria numită Bordetella broncheiseptica, care este de fapt legată de organismul care provoacă tuse convulsivă la om (Bordetella pertussis), dar cele două nu sunt aceleași.
 
Este important să recunoaștem că, deși sună oarecum asemănătoare și produc afecțiuni similare, tusea de la canisa foarte rar provoacă boli la om.

Câinii pot juca un rol în transmiterea tusei convulsive?
Desi este posibil din punct de vedere tehnic, nu este posibil, spune viermi, deoarece cainii nu se infecteaza cu organismul. Cu toate acestea, ei puteau intra în contact (de exemplu, cu hainele de păr) și au răspândit indirect infecția fără a fi infectați. În general, riscurile sunt foarte scăzute. În general, nu trebuie să ne temem de câini ca vectori potențiali de tuse convulsivi.

Prevenirea tusei de canisa și a tusei convulsive
Atât tusea, cât și tusea convulsivă, cel mai important factor este prevenirea. Vaccinarea nu conferă imunitate pe toată durata vieții, dar, cel puțin, reduce severitatea infecțiilor. Vaccinarea eficientă împotriva tusei convulsive implică o serie de vaccinări la copii, împreună cu vaccinarea mamelor și a copiilor care urmează să-și mărească imunitatea, potrivit CDC.

Câinii trebuie să fie vaccinați împotriva tusei de la canise la intervale anuale. Faceți clic aici pentru mai multe despre vaccinările câinilor.Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, trebuie să vizitați sau să-i sunați pe medicul veterinar - acestea sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com