ByVaTon.com

Cum să oprești un câine de la lătrat dimineața

Bătrânul poate fi supărător dacă câinele te trezește în fiecare dimineață pentru a fi hrănit!
Bătrânul poate fi supărător dacă câinele te trezește în fiecare dimineață pentru a fi hrănit! | Sursă

De ce este lăstarul câinelui dvs. dimineața?

Bătrânul dimineața, în scopul de a trezi proprietarii și de a le determina să-și înceapă ziua devreme, este o formă de lătrăire neplăcută. Ceea ce sporește această formă de lăturare este, evident, actul de a se ridica și de a participa la câine, oferindu-i mâncare sau atenție. Pentru a intelege mai bine de ce, deși un câine continuă să latre în dimineața ciuda faptului că nu se ridică și participarea la câine, ajută să înțeleagă toate mecanismele care vin în joc atunci când un comportament este pe cale de a stinge.

Pentru a înțelege mai bine procesul de dispariție, care este procesul de diminuare a comportamentului și în cele din urmă, putem compara comportamentul unui câine cu un foc mare. A da un comportament de lătrat în dimineața este adăugarea de combustibil la foc. Comportamentul crește, devine mai puternic și este mai greu de stins. Dacă combustibilul nu este adăugat, comportamentul în timp, probabil va deveni mai mic și mai ușor de stins.

Deoarece extincție suferă unele procese interesante, este în valoare de învățare de ce actul de a nu se ridica încă determină câinele să latre sau chiar o face să crească în intensitate și durată. Acest comportament poate fi explicat ca "explozii de extincție". Ce se întâmplă într-o "explozie de extincție" este creșterea comportamentului temporar, suficient pentru a avea proprietarii câinilor să creadă că actul de a nu se ridica nu funcționează.

Să aruncăm o privire asupra a ceea ce se întâmplă în mintea câinelui în timpul unei "izbucniri de extincție". Comportamentul lătratului dimineața trebuia să înceapă undeva. Foarte probabil, după ce ați lătrat dimineața, cineva din familia dvs. sa ridicat și a hrănit câinele. De vreme ce latratul a lucrat în obținerea a ceea ce dorea, foarte probabil a continuat să o facă și probabil că ați continuat să vă ridicați și să vă hrăniți.

Apoi, într-o zi ați hotărât să nu vă ridicați și să ignorați latratul, gândindu-vă că acest lucru va strica comportamentul în mugur. Nu a funcționat, câinele tău probabil a latrat chiar mai mult decât înainte. De ce asta? Aceasta se datorează procesului de "spargere a extincției". Practic, câinele dvs. se gândește "Proprietarii mei în această dimineață nu se ridică ca de obicei. Trebuie sa cresc, latratul meu in intensitate si durata, astfel incat sa se ridice din moment ce doar latrat un pic nu functioneaza ". Prin urmare, ea a latrat mai mult și poate că tu sau altcineva din familia ta, în cele din urmă obosit să-i auzi, în cele din urmă sa ridicat.

Acest lucru a agravat doar comportamentul. Exploziile de extincție au loc atunci când un proprietar încearcă să oprească un comportament prin faptul că nu se dă și câinele mărește comportamentul pentru a obține orice vrea. Atat de mult ca o spargere a extincării pare a fi o problemă enervantă, în realitate este un semn că nu dăruiesc lucru. Dând în, când are loc o explozie de extincție, se va adăuga mai mult combustibil la foc.Respectat de antrenor și președinte al comportamentului canin legacy Formare Inc, Terry Ryan, explică în cartea sa „“ Caseta de instrumente pentru construirea unui mare familie câine „“ Odată ce ați recunoaște ceea ce recompensele sunt (în cazul dumneavoastră se ridică și hrănire) și ia-le departe, comportamentul probabil va crește imediat. Aceasta este cunoscută ca o "explozie de extincție". Cuvintele simple, Gus se va face cel mai rău înainte de a se face mai bine. Ar putea fi frustrant, dar luați-l ca un semn bun. Functioneaza! Ai numărul lui! Stai cursul și comportamentul va scădea în timp.

Secretul opririi comportamentului nu trebuie, așadar, să renunți niciodată. Cel mai rău lucru care se poate face este să dai în câteva zile și să te opui altora. Acest lucru pune câinele pe un "program variabil". Ce înseamnă acest lucru este că, în cazul în care câinele latră și devine alimentat de o zi și nu a doua zi, comportamentul latră pune doar mai multe rădăcini, deoarece funcționează în același mod ca și „“ joc de loterie „“. Oamenii se îngrămădesc să joace la loterie din cauza variabilității. Masinile cu sloturi se bazeaza pe acest principiu.

Cum să opriți lătratul în comportamentul de dimineață

Deci, ce este planul de tratament? În cele din urmă, câinele dvs. va avea câteva pauze între latrat. Aceste pauze trebuie folosite în avantajul dumneavoastră. Ridică-te numai când e liniște. Dacă vă ridicați și lătratul revine, mergeți înapoi în dormitor. Asigurați-vă că câinele dvs. ia notă de acest lucru. Trebuie să audă că lătratul este ceea ce te face să nu-ți deschizi ușa. Liniștea te apropie de deschiderea camerei, în timp ce latra te face mai îndepărtat. Fiind inteligent și căutând recompense, câinii în cele din urmă învață că liniștea devine din ce în ce mai puternică și în cele din urmă va înlocui lătratul care ar trebui să se stingă treptat.

Sfaturi:

  • Dotarea camerei întunecate sau mutarea câinelui în altă parte a casei, care este puțin mai întunecată, o poate păcăli și vă poate permite un somn suplimentar.
  • O gustare de culcare poate ajuta câinele să se simtă mai puțin foame dimineața, mai ales la câini hrăniți o singură dată pe zi.
  • Păstrarea câinelui în același dormitor cu proprietarii poate ajuta la scăderea lătratului. O pătură într-un colț al dormitorului poate deveni locul câinelui.
  • Învățați comanda liniștită. Când câinele latră, spuneți "liniștit". În momentul în care câinele cade jos spune "bine" și dă un tratament. Dacă câinele latră, întoarce-te și ignoră.

Considerații importante:

  • Asigurați-vă că câinele nu latră dimineața, deoarece are nevoie să meargă. Majoritatea câinilor trebuie să meargă după ce au păstrat-o toată noaptea. Asigurați-vă că ea este lăsată la ultimul lucru de nuntă în noapte.
  • Asigurați-vă că câinele este bine exercitat în timpul zilei, astfel încât este mult mai probabil să doarmă în noapte. Un câine obosit este un câine bun.

Notă privind drepturile de autor: Nu sunteți autorizat să copiați în vreun fel articole sau imagini. O mare parte din articolele mele sunt copiate, iar cele luate de instrumentul meu de plagiat sunt raportate prompt la DMCA. Toate drepturile rezervate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com