ByVaTon.com

Bleach și alte produse chimice de uz casnic care sunt rele pentru animalele de companie

Dl Yuk nu` title=
Dl. Yuk nu va spune neapărat ce substanțe chimice nu ar trebui să le utilizați în jurul animalelor de companie. Ajungeți la cel mai apropiat centru de control al otrăvurilor sunând la 1-800-222-1222. | Sursă

Există literalmente mii de substanțe chimice pe piață pe care le folosim în casele noastre în fiecare zi. Știm că sunt rău pentru noi, știm că trebuie să-i ținem încuiați de copii mici pentru siguranța lor. Dar rareori nu ne oprim pentru a lua în considerare efectele pe care unele dintre aceste substanțe le au asupra animalelor de companie.

Știm că nu ar trebui să mâncăm lucruri cum ar fi înălbitorul și pesticidele, dar uneori uităm că Rover trebuie să meargă pe aceleași podele pe care le-am folosit doar pe pin și că-și pune labele în gură .

Iată o listă cu zece lucruri pe care ar trebui să încercați să nu le folosiți sau să vă regândiți folosirea dacă aveți animale de companie.Asigurați-vă întotdeauna că aveți un plan de urgență, inclusiv numărul de telefon al medicului veterinar, precum și numerele de contact ale serviciilor veterinare de urgență în afara orelor de așteptare, dacă animalul dvs. de companie devine bolnav de oricare dintre aceste substanțe chimice.

Tipul ăsta mânca guma fără zahăr?
Tipul ăsta mânca guma fără zahăr? | Sursă

Zece produse chimice pentru animalele de companie

 1. Albire - Obișnuitul înălbitor de uz casnic este o substanță chimică cunoscută și poate fi foarte periculoasă pentru oameni. Deși animalele, în general, nu vor ingera ceva care miroase la fel de rău ca înălbitorul, animalul dvs. poate și o va obține pe labele și blănurile lor și în cele din urmă îl va linge de la sine. Bleachul poate provoca convulsii la animale, greață și vărsături și poate provoca moartea. Deci, nu-l utilizați în sau pe zone în care poate veni în contact cu orice parte a corpului animalului vostru. De asemenea, nu utilizați înălbitor în pat, în special dacă animalul dvs. de companie este un chewer.
 2. Antigel - Această substanță chimică are un miros dulce, ceea ce îl face atractivă pentru unele animale. Această substanță chimică este foarte rău pentru câini, deoarece o cantitate destul de mică le poate ucide. Antigelul se descompune în organism, atacă organele interne. Animalele de companie care asimilează antigelul vor avea nevoie de îngrijire veterinară imediată și vor necesita o supraveghere foarte strânsă.
 3. Petrolier, benzină și alte lichide inflamabile - Deși este foarte rar ca un animal să înghită oricare dintre aceste substanțe din cauza mirosului lor foarte toxic, este un eveniment regulat că substanțele chimice se vor vărsa pe podele și nu vor fi curățate corespunzător. Din nou, animalul de companie poate să-i aducă pe labe sau blană și să ajungă cu lucrurile urât în ​​gură. Curățați întotdeauna toate scurgerile de această natură cu atenție pentru a vă ajuta animalul să evite să se îmbolnăvească. Ulei de motor este o altă preocupare. Dacă trebuie să lăsați animalul de companie în garaj, asigurați-vă întotdeauna că toate deversările sunt menținute curate.
 4. pesticide - Unii ucigasi de bug-uri, inclusiv unele tratamente pentru purici si biciuri pot fi foarte rau pentru animalele de companie daca sunt mancate. Flăcările și chingile sunt toxice dacă se mănâncă, așa că întotdeauna asigurați-vă că, dacă animalele de companie le poartă, că sunt introduse corect și că tot excesul de material de pe guler este tăiat. Unele medicamente pentru prevenirea puricilor și a căpuțelor care includ permethrinul chimic sunt foarte toxice pentru pisici, așa că citiți întotdeauna eticheta cu privire la tratamentul pe care îl utilizați pentru a vă asigura că este sigur pentru animalul dumneavoastră de companie. Unii oameni folosesc acid boric în casele lor ca un parazit respingător. Acesta este foarte toxic pentru animale și nu trebuie folosit niciodată cu un animal de casă în casă.
 5. Pin-Sol - Curățătorii de pin precum și alte produse de curățare a pardoselilor pot conține ingrediente care pot provoca convulsii de casă sau mai rău. Dacă trebuie să le folosiți, asigurați-vă că suprafețele pe care le-ați tratat cu aceste soluții sunt complet uscate înainte ca animalul dvs. de companie să aibă acces la ele.
 6. Detergent de rufe - Unele săpunuri de rufe pot fi foarte toxice pentru animalele de companie. Acestea conțin substanțe chimice, coloranți și arome. Deși, în cea mai mare parte, îmbrăcămintea și țesăturile spălate cu detergent de rufe obișnuite sunt sigure deoarece cea mai mare parte a detergentului este spălată în ciclul de clătire, dacă animalul tău îți mestecă îmbrăcămintea sau este așternut, ar trebui să optezi pentru un detergent mai prietenos cu animalele .
 7. Îngrăşământ - Unele tipuri de îngrășământ pot avea consecințe dezastruoase pentru animalul dvs. de companie. Deși probabil că nu vor mânca complet lucrurile, aceasta este o altă situație în care substanțele chimice pot fi ingerate deoarece sunt pe labele sau pe blană. Dacă animalul dvs. nu poate rămâne în grădină, folosind un îngrășământ organic sau ceva fără substanțe chimice nocive care este în mod evident mai sigur pentru animalul dvs. de companie.
 8. Acid carbolic - De fapt, aceste lucruri sunt uneori folosite ca un remediu pentru rață, dar dacă animalul dvs. îl primește în sistemul lor digestiv, ei pot deveni foarte bolnavi. De asemenea, poate fi absorbit prin piele. În cazul în care animalul dvs. de companie are un caz de șmecherie, este mai bine să vă vedeți medicul veterinar pentru o alternativă mai puțin dăunătoare.
 9. Alcool - Acest lucru poate părea o adăugare neobișnuită la această listă, dar unele animale de companie vor bea alcool. Este posibil să fiți haiți să vă urmăriți câinele să se poticnească în jurul valorii de intoxicat, dar acest lucru nu este bun pentru animale de companie. Chiar și cantitățile mici, atunci când sunt consumate de animale mici, pot fi toxice. Unele băuturi alcoolice care nu au mult miros sunt deosebit de periculoase. Deci, nu lăsați băutura dvs. adultă nesupravegheată și nu lăsați-i pe prietenii tăi să-ți ducă animalul în stare de băutură!
 10. xilitol - Acest lucru este un îndulcitor artificial care se găsește deseori în bomboane și gume. Cainii vor mânca mai ales ceva care miroase dulce, iar chestia asta este foarte rău în sistemul digestiv al unui câine. Dacă animalul dvs. consumă prea mult xilitol, poate provoca convulsii și letargie.

În mod ciudat, a existat un zvon pe internet în ultimul deceniu sau așa că ne spune că există un ingredient în "Febreeze" care poate provoca moartea animalelor de companie. Acesta este un mit. Febreeze a fost dovedit în siguranță pentru toate animalele de companie.

Exista un zvon similar despre Swiffer Wet Jet, care contine o substanta chimica numita propilen glicol care se gaseste si in antigel. Această substanță chimică a fost dovedită în siguranță de FDA și, de fapt, este utilizată ca îndulcitor înlocuitor în anumite alimente și băuturi "de oameni".

Nemo nu` title=
Nemo nu merită un rezervor toxic! | Sursă

Ați avut anterior în vedere modul în care substanțele chimice pe care le utilizați afectează animalele de companie?

Alte sfaturi pentru păstrarea animalelor de companie în siguranță

 • La fel cum ați face și cu copii mici, păstrați toate substanțele chimice periculoase depozitate unde animalele nu pot să le primească. De asemenea, păstrați ambalajul sigilat etanș.
 • Nu acordați niciodată nici un medicament "oamenilor" animalului dvs. fără a vă consulta medicul veterinar. Doar pentru că ceva este sigur pentru oameni, nu înseamnă că este, de asemenea, sigur pentru animale.
 • Unele plante sunt otrăvitoare pentru animale. Câinii pot avea reacții adverse la poinsettias, hemlock, iedera engleză, buruieni și chiar lalele. Pisicile pot deveni foarte bolnave din cauza consumului de caprifoi, crizanteme, plante de rozmarin și cauciuc, printre altele. Înainte de a introduce o plantă în ghivece în grădina dvs. de acasă sau în grădină în aer liber, fiți în siguranță și verificați pentru a vă asigura că nu vă va face rău animalul.
 • Nu curățați cuștile sau acvariile de animale de companie cu detergenți obișnuiți. Cumpărați chestii speciale de la magazinul de animale de companie, care nu vă va face rău animalul de companie.
 • Produsele chimice pot pătrunde din plastic. Asigurați-vă că tot ce mănâncă sau bea animalul dvs. de companie este făcut dintr-un material mai sigur.
 • Păstrați cu adevărat lucruri dezgustătoare pe care animalul dvs. de companie le-ar putea găsi gustoase departe de animalele voastre. Acestea includ scutece murdare pentru copii și produse feminine. Animale de companie ar putea să le mănânce, iar digestia de bumbac, hârtie și materiale plastice sunt rele. Păstrați-le bine etanșate în coșul de gunoi.
 • Dacă câinele dvs. are un gust pentru "prajituri de pisică", căutați o pisică ecologică sau de companie prietenoasă cu pisicile. Recipientul regulat de pisici are substanțe chimice în el, în special arome, care pot face ca câinele să fie foarte bolnav. Cel puțin, asigurați-vă că tava de gunoi se află într-un loc în care câinele dvs. nu poate ajunge.
 • Dacă mirosul pisicii este o problemă, utilizați sifon simplu de copt vechi în loc de gunoi de pisică parfumat.

Informații video scurte despre animale de companie și produse chimice de uz casnic

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com