ByVaTon.com

Cum să-ți antrenezi câinele pentru testul bun al cetățeanului

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Dacă căutați un ghid cu privire la modul de instruire a câinelui dvs. pentru testul caninian pentru cetățeni, atunci trebuie să vă doriți ca animalul dvs. de companie să devină un model exemplar pentru modul în care câinii trebuie să se comporte în public.

Testarea cetățenilor americani de la Kennel American Canine a început în 1989 cu scopul principal de a recompensa câinii care sunt capabili să expună maniere ample atât acasă, cât și în comunitate.

Dacă doriți să transformați animalul dvs. de companie într-un exemplu excelent pentru societate sau intenționați să-l antrenați pentru a deveni un câine de terapie, Testul Cetății Binele Citizen (CGC) este o necesitate. Acest ghid vă va învăța tot ceea ce trebuie să știți despre cum să vă antrenați canonul pentru test, astfel încât să puteți crește șansele de a trece.

Testul 1: Acceptarea unui străin prietenos

Ce se întâmplă:

Un străin prietenos se va apropia și va vorbi așa cum s-ar întâmpla într-un scenariu normal de zi cu zi. Străinul vă va ignora câinele și vă va saluta cu un shake de mână și cu un verbal "hello".

Ce se așteaptă:

Câinele tău trebuie să rămână calm și să rămână lângă tine. El nu ar trebui să arate semne de resentimente sau timiditate.

Cum să te antrenezi:

 1. Începeți într-o cameră cu puțină distragere și puneți-vă câinele pe o leșie care stă lângă tine.
 2. Apoi, mergeți-l în jurul camerei și încet încet, asigurându-vă că este alături de dvs. tot timpul.
 3. Spune-i câinelui să stea, să-l laude și să-l răsplătească.
 4. Repetați acest proces și cereți un loc de fiecare dată când vă opriți. Realizați acest lucru de mai multe ori, până când câinele dvs. poate anticipa comanda și poate sta automat atunci când vă opriți.
 5. Apoi, începeți adăugarea duratei. Aceasta înseamnă că animalul dvs. de companie se va așeza pentru perioade mai lungi de timp. Lăudați-l și răsplătați-l după ce așteptați două secunde, apoi cinci secunde, apoi 10 secunde, apoi 30 de secunde, apoi un minut întreg și așa mai departe. (Creșteți treptat durata, dar amestecați întâmplător în perioade mai scurte de timp.) Puteți folosi un tactic "ședere" dacă doriți.
 6. Apoi, un membru al familiei intră în cameră în timp ce mergeți. Pe măsură ce se apropie membrul familiei, opriți-vă. Câinele dvs. ar trebui să stea în mod automat. Dacă nu stă imediat, puteți să-l bați prin a cere verbal să se așeze înainte de a vă scutura mâinile. Lăudați-l și răsplătați-l că stă liniștit.
 7. Apoi, invitați peste un prieten și practicați același scenariu.
 8. Progrese suplimentare prin practicarea aceluiași scenariu în curte. Faceți o petrecere mică și invitați mai mulți prieteni. Curățați câinele în timp ce vă agitați mâinile. Faceți acest lucru cu toate tipurile de prieteni - seniori, copii, femei, bărbați, prieteni care poartă pălării etc.
 9. În timpul fazei finale de antrenament, practică pe trotuar. Apoi, repetați același scenariu în zone cu mai multe distragere a atenției, cum ar fi un traseu de mers pe jos, magazin sau parc.

Video despre acceptarea unui prieten străin

Testarea 2: Șederea politicos pentru Petting

Ce se întâmplă:

Un străin prietenos îți va călca câinele în timp ce stă sau stă liniștit lângă tine. Prietenul străin vă va călca câinele pe cap și pe corp. Este bine să discutați cu animalul dvs. de companie în timp ce se întâmplă acest lucru.

Ce se așteaptă:

Câinele dvs. nu poate prezenta semne de timiditate sau de agresiune. Asta inseamna sa nu sariti, sa nu trageti de lesa, sa nu va trageti frica, sa nu va zgarieti si sa nu morminati.

Cum să te antrenezi:

 1. Cu câinele pe lesa, umblați în jurul unei camere la domiciliu.
 2. Au un prieten să intre în cameră.
 3. Mergeți spre prietenul dvs. și apoi opriți-vă. Câinele tău ar trebui să stea liniștit lângă tine. Prietenul tău îți va călca câinele pe cap și pe corp în timp ce stă.
 4. În cazul în care câinele dvs. este prea prietenos, trage pe lesa, sau încearcă să sară, prietenul tău ar trebui să oprească brusc interacțiunea și să se întoarcă.
 5. Repetați acest proces de mai multe ori până când câinele dvs. înțelege că comportamentul său agitat face ca persoana să plece. Atunci când se comportă calm și se așează frumos, prietenul tău îl poate lăsa la domiciliu, iar tu îl poți lăuda și îl recompensa cu tratații.
 6. Dacă animalul dvs. este fricos sau defensiv, va trebui să lucrați cu un profesionist care poate aplica tehnici de desensibilizare și contracondiționare.

Video de ședere politicos pentru Petting

Testarea 3: Aspect Perierea

Ce se întâmplă:

Un străin prietenos va pieptene sau peria haina câinelui dvs. (veți oferi pieptene sau perie), examinați urechile și ridicați fiecare picior din față. Această parte a testului este importantă, deoarece acestea sunt acțiuni comune pe care trebuie să le îndeplinească majoritatea medicilor veterinari, groomers sau sitters. Câinele dvs. va fi evaluat după aspectul său (având o haină bine întreținută, având o greutate adecvată etc.) și pe comportamentul său general (indiferent dacă acționează sănătos și alertă).

Ce se așteaptă:

Câinele dvs. nu va trebui să dețină o anumită poziție în timpul acestui test, dar ajută dacă acesta este capabil să stea nemișcat. Puteți vorbi cu câinele dvs. și îl puteți lăuda pe parcursul acestei părți a testului. Câinele dvs. nu trebuie să acționeze în afara controlului, el nu ar trebui să se întoarcă cu teamă și nu ar trebui să utilizați o reținere excesivă.

Cum să te antrenezi:

 1. Faceți-i un obicei să vă îngrijiți câinele. Înghițiți-l sau lăsați-l cu o mână, și-l hrăniți cu gustoasele cu cealaltă mână. Asigurați-vă că opriți hrănirea acestuia tratează chiar în momentul în care opriți pieptănarea sau perierea.
 2. Ridicați ușor cu o singură mână fiecare dintre capetele câinelui dvs. și le inspectați în timp ce îl hrăniți cu gustoasele cu celelalte mâini. Nu mai oferi tratamentele în momentul în care puneți piciorul câinelui în jos.
 3. Inspectați cu atenție urechile câinilor dvs. cu o mână în timp ce îl hrăniți cu gusturile delicioase cu cealaltă mână. Oprirea dărurilor se tratează în momentul în care încetați să inspectați urechile.
 4. Practicați cu un alt membru al familiei. Apoi, trebuie să vină un prieten în casa ta și să facă același lucru. Ar trebui să-l hrănești tratat în timp ce prietenul tău efectuează inspecția.
 5. Acum, practică într-un mediu mai distragător (cum ar fi un parc sau un magazin de animale de companie). De asemenea, aveți prieteni practici "vizite false", în cazul în care vin pentru a efectua aceeași inspecție.
 6. În timp ce continuați să practicați, încercați să vă înțepați câinele de pe urma tratamentelor, oferind tratamente numai din când în când, mai degrabă decât continuu.

Video despre aspect și îngrijire

Testul 4: Plimbarea pe un plumb

Ce se întâmplă:

Veți merge câinele pe o leșie liberă, dar lăsați-l chiar lângă tine. El ar trebui să vă acorde atenție și să vă urmeze mișcările și schimbările în direcție. Este posibil să trebuiască să urmați un anumit curs, sau persoana care vă evaluează vă poate indica în ce direcție să mergeți. În general, va avea loc o virajă dreapta, o viraj la stânga și o întoarcere, cu o oprire între fiecare viraj și sfârșitul testului.

Ce se așteaptă:

Câinele dvs. nu ar trebui să tragă sau să se împovăreze la capătul lesei, nici să nu sări și să nu mai dea control. Câinele dvs. nu trebuie să fie perfect aliniat cu tine și nici nu trebuie să stea atunci când vă opriți. În timpul acestui test, vi se permite să-l lăudați, să-l încurajați și să-i dați comenzi.

Cum să te antrenezi:

 • Practicați-vă să vă plimbați câinele pe o lesa când mergeți înainte și înapoi pe hol. Faceți o întoarcere la capătul holului, apoi mergeți spre stânga și spre dreapta în camere diferite. Mergeți în cercuri în jurul mobilierului. Mergeți într-un ritm rapid, apoi într-un ritm lent. Din când în când, opriți-vă și cereți câinelui să stea. Acest exercițiu îl va ajuta să învețe să se concentreze pe tine și pe mișcarea corpului pe măsură ce schimbi direcțiile și viteza.
 • Deplasați-vă în curte. Faceți-vă obiceiul de a vă plimba întotdeauna câinele pe o lesa liberă. Dacă leșina este strânsă, spuneți "călcâiul", și atrageți-vă pooch-ul înapoi pe partea dumneavoastră cu un tratament în poziție de toc. Manipulați-l tratați la nivelul genunchiului și reluați mersul pe jos. Faceți-o regulă că o lesa strâmtă este frâna dvs. și o leșie liberă este acceleratorul dumneavoastră.
 • Îndepărtați-vă treptat câinele de pe urma tratamentelor când dați comanda "călcâi". Spuneți doar "călcâiul" și folosiți un gest de mână. Nu uitați să recompensați întotdeauna câinele la nivelul genunchiului (sau mai mic pentru câinii mai mici).
 • Acum, mergeți pe un drum liniștit. Câinele dvs. va avea nevoie inițial de o mulțime de feedback și vă puteți lupta repetat oprindu-l și lăsându-l înapoi în poziția călcâiului, astfel încât lesa să se încurce într-o formă "U" drăguță. Cu cât practici mai mult, cu atât mai puțin va trebui să-ți aduci câinele înapoi în poziția călcâiului. Din când în când, asigurați-vă că ați lăudat și recompensați pooch-ul pentru menținerea poziției tocului cu o leșie liberă.
 • Când simțiți că câinele dvs. este gata, practicați-vă într-o zonă cu mai multe distrageri. Puteți, de asemenea, să obțineți ajutorul unui prieten care are un câine, astfel încât cei patru dintre voi să puteți practica mersul împreună.
 • Lucrați în deplasări în diferite direcții, la viteze diferite și în diferite modele. De asemenea, încercați să mergeți pe diferite texturi (nisip, iarbă, pietriș etc.). Adăugarea de indicații va fi cea mai grea parte, deoarece câinii au nevoie de mult control de impuls pentru a putea merge bine, în ciuda distragerii altor câini și a altor persoane.
 • Practica este perfectă, astfel încât cu cât practici mai mult, cu atât mai bine va primi câinele. Dacă poți, practica în orașe în care există o mulțime de oameni și câini.

Video pe o plimbare pe o leșie liberă

Testarea 5: Plimbarea printr-o mulțime

Ce se întâmplă:

Veți merge prin o mulțime de oameni (formată din cel puțin trei persoane). Vei trece prin ele și vei merge în jurul lor.

Ce se așteaptă:



Evaluarea va evalua capacitatea câinelui dvs. de a rămâne calm și de a merge pe lângă dvs. Câinele dvs. poate arăta un interes pentru oameni, dar nu ar trebui să fie ciudat sau să pară îngrozitor sau agresiv. Nu trebuie sa sariti sau sa trageti pe lesa. Este bine să-ți lăudați câinele când treceți.

Cum să te antrenezi:

 1. Du-te într-o excursie într-un loc unde oamenii se adună, cum ar fi parcul sau piața agricultorului.
 2. Armați-vă cu tratamente de înaltă valoare (ficat uscat prin liofilizare, pui prăjit, etc.) și pungi de porc. Practicați-vă să vă plimbați câinele pe o leșie liberă. Verificați întotdeauna dacă sunt necesare muzicale în cazul în care practicați.
 3. Încercați să identificați dacă există ceva care vă distrage atenția. Unii câini au un timp greu când sunt expuși oamenilor cu umbrele, oameni cu pălării, copii sau cărucioare pentru copii.
 4. La început, abordați acești stimuli distractori de la distanță, astfel încât câinele dvs. să fie sub prag, și să-l hrăniți cu trăsături de valoare în timp ce mergeți pe lângă ei.
 5. Umblați de acești stimuli de mai multe ori și micșorați treptat distanța dintre câine și stimuli de fiecare dată. Vreți să se obișnuiască cu distragerile pe care le întâlnește o mulțime de oameni care devin plictisitori.

Video de mers pe jos printr-o mulțime

Testul 6: "Sit și Jos" la comandă și "Stați pe poziție"

Ce se întâmplă:

Câinele câinelui dvs. va fi înlocuit cu o linie de 20 de picioare lungi. Veți fi rugat să îi ordonați câinelui să stea, să se culce și să rămână pe tac.

Ce se așteaptă:

Câinele dvs. trebuie să se așeze și să se așeze fără a folosi forța (împingând cârpa). Cu toate acestea, puteți să vă atingeți câinele pentru a oferi îndrumări blânde. Vi se va cere să mergeți până la capătul liniei și să vă întoarceți la câinele dvs. Câinele dvs. trebuie să rămână în poziție până când evaluatorul vă spune că puteți elibera câinele din față sau din lateral.

Cum să te antrenezi:

 1. Formarea câinelui dvs. pentru a rămâne pur și simplu înseamnă că veți adăuga o durată la câinele dvs. "stai" și "culca" timpul. Pentru a crește durata, va trebui să întârzieți marcajul dvs. verbal sau să faceți clic pe clicker.
 2. Întrebați-vă ca câinele să stea sau să se culce și să vă numărați în cap câteva secunde înainte de a spune "da" sau faceți clic pe clicker. Apoi, recompensa-l cu un gust delicios.
 3. Creșteți durata în timp ce progresați, dar asigurați-vă că faceți acest lucru treptat. Răsfoiți-vă la intervale mai ușoare din când în când, deci nu este prea greu pentru animalul dvs. de companie. De exemplu, dacă lucrați pe 10 secunde, faceți opt, apoi cinci, apoi două, apoi șase, etc.
 4. Dacă câinele dvs. are dificultăți în menținerea poziției, este posibil să fi trecut prea repede în acest proces sau dacă există prea multe distrageri.
 5. De fiecare dată când începeți o nouă sesiune de antrenament, micșorați nivelul în jos de unde ați rămas ultima dată.
 6. Unii proprietari preferă să folosească cuvintele verbale "stai" cu un gest deschis pentru a ține câinele în loc, în timp ce alții construiesc pur și simplu durata până la "locurile" și "coborâșurile" și eliberează câinele cu o comandă de eliberare, cum ar fi " !“ sau infamul "O.K."
 7. Pentru a asculta acest exercițiu, începeți prin a avea câinele să rămână în poziția de lângă tine. Apoi, faceți un pas înainte și puneți-vă în fața câinelui dvs. Spuneți cuvântul "stați". Țineți mâna deschisă în fața câinelui dvs., ca și cum ar fi o gardă de trecere pentru a opri traficul. Apoi, reveniți la poziția inițială de lângă câine, lăudați-l și dați-i o recompensă de mâncare . Creșteți treptat distanța prin amestecarea în sejururi mai strânse și mai lungi.

Videoclipul "Sit and Down" la comandă și "Stați pe loc"

Testarea 7: Ajunși la chemare

Ce se întâmplă: Veți merge la câțiva metri distanță de câinele dvs. (puteți spune "rămâneți" sau "așteptați", sau nu spuneți nimic dacă ați construit o durată fără o tactică verbală). Apoi, întoarce-te în fața câinelui și-l sună la tine.

Ce se așteaptă:

Câinele dvs. trebuie să mențină poziția de ședere până când este chemat. După ce a sunat, ar trebui să vină cu promptitudine și să ignore orice distragere a atenției din jurul lui. Poți folosi încurajarea ca să-l facă să vină la tine.

Cum să te antrenezi:

 • Venind când este chemat necesită un timp pentru a instrui, deoarece distragerile sunt greu de ignorat. Onemistake oamenii fac adesea atunci când chemarea câinele lor nu se face mai interesant decât lucrurile care distrag atenția câinele lor. Când îți suni animalul de companie, ar trebui să fii cel mai interesant lucru pe aici.
 • Ar trebui să începeți antrenamentul prin hrănirea animalului dvs. de companie cu 10 mici tratamente la rând în momentul în care vine la dumneavoastră, astfel încât recompensa să aibă un impact mare asupra lui.
 • Sunați-vă câinele într-o voce fericită, îndoiți-vă sau mergeți înapoi pentru a vă atrage atenția de câteva ori.
 • Vrem să pregătim câinele să aștepte cu nerăbdare să fie chemat. Faceți-i numele muzicii la urechi. Sunați-l pentru mese sau pentru ai oferi jucării noi. Spune-i să meargă pe jos sau să facă ceva ce-i place.

Videoclipul care vine când este sunat

Testul 8: Reacția la un alt câine

Ce se întâmplă:

Tu și câinele tău și un alt proprietar cu câinele lui vor sta la o distanță de 20 de picioare. Apoi, vă veți întâlni unul pe altul la jumătatea drumului, opriți-vă, scuturați-vă mâinile și apoi continuați să mergeți pentru încă 10 picioare.

Ce se așteaptă:

Câinele dvs. trebuie să acționeze calm și să nu arate decât un interes casual. Nu trebuie să fie trezit sau scos de sub control. Câinele dvs. nu are voie să salute pe celălalt câine sau pe cel care îl manipulează.

Cum să te antrenezi:

 • Aceasta este una dintre cele mai dificile părți ale testului. Mulți câini sunt obligați să se joace cu celălalt câine, în timp ce unii pot acționa agresiv față de un alt câine.
 • Practica este perfectă. Programați un antrenament cu alți prieteni care au câini și practică întâlnirea cu ei. Dacă câinele dvs. este reactiv la câini, consultați un profesionist.
 • Dacă animalul dvs. de companie se trage pe lesa pentru a ajunge la celălalt animal de companie sau la manipulator, faceți o mișcare bruscă și încercați din nou până când animalul dumneavoastră este controlat mai bine. La început, este bine să vă distrageți câinele cu unele tratamente și pur și simplu să practicați mersul pe lângă celălalt câine / proprietar până când puteți obține un control mai bun. Odată ce câinele dvs. este controlat mai bine, adăugați opritorul scurt și elementul de strângere a mâinii.

Video despre reacția la un alt câine

Testarea 9: reacția la distrație

Ce se întâmplă:

Câinele dvs. va fi expus la două distrageri care se pot întâmpla în mod obișnuit în situațiile de zi cu zi din locurile publice. Reacția câinelui dvs. va fi evaluată. Discuțiile pot include scăderea unui scaun sau a unei bastoane, deschiderea unei umbrele sau a unui alergător.

Ce se așteaptă:

Acest test va determina modul în care câinele dvs. va reacționa la distragerile și timpul său de recuperare. Este important ca câinele dvs. să fie mai degrabă încrezător decât îngrijorat. Este în regulă ca câinele dvs. să arate interes natural sau curiozitate. O ușoară surpriză este prea bine atâta timp cât câinele dvs. nu se panică, nu încearcă să fugă, să scoată sau să acționeze agresiv. Puteți vorbi cu câinele dvs. pentru a vă încuraja în timpul acestui exercițiu.

Cum să te antrenezi:

 • Cel mai bine este să-l folosiți pe câinele dvs. pentru distragerile puternice, luându-l în oraș și expunându-l la lucrurile care au fost abandonate. Va trebui să vă creați aici și să vă pregătiți cât de bine puteți pentru că nu știți exact ce distragere a câinelui dvs. va fi expusă în timpul testului.
 • Pentru a-ți ajuta animalul în această parte a antrenamentului, poți avea un ajutor care să creeze distragerile și poți să-ți hrănești bucatele de mâncare gustoase de fiecare dată când este expus distracției.
 • Dacă pare a fi înfricoșat, atunci este posibil să progresați prea repede. Expuneți-l la o versiune mai puțin intensă, mărind distanța și făcând distragerea mai puțin importantă. Dacă sunteți consecvent și expuneți-l treptat, atunci el va învăța să îmbrățișeze distragerile fără nici o uimire majoră.

Video de reacție la distragere

Testarea 10: Separarea supravegheată

Ce se întâmplă:

Evaluatorul ia lesa și vei pleca și va fi în afara timp de trei minute.

Ce se așteaptă:

Câinele dvs. ar trebui să fie capabil să facă față absenței voastre. Aceasta poate fi o problemă pentru câinii care suferă de anxietate de separare. Animale de companie trebuie să fie sub control și să arate maniere bune în timpul absenței voastre. Nu ar trebui să existe nici o stimulare, lătrat continuu sau whining. Câinele dvs. nu trebuie să arate nimic mai puternic decât agitația ușoară sau nervozitatea. Nu este necesar ca câinele dvs. să rămână într-o anumită poziție (așezat sau în jos) în timpul acestei părți a testului.

Cum să te antrenezi:

 • Pentru ca câinele dvs. să se obișnuiască cu a fi departe de dvs. pentru perioade scurte de timp, practică lăsându-l cu altcineva și măriți treptat durata absenței de fiecare dată.
 • Practicați-vă cu niște ajutoare (inițial cu oamenii pe care câinele dvs. le știe). Apoi, progresează spre oameni pe care nu-i știe.
 • Creșteți durata testului incremental până când puteți ajunge la trei minute. Amintiți-vă să amestecați în unele absente mai scurte. De exemplu, lăsați timp de 20 de secunde, apoi timp de un minut, apoi timp de 50 de secunde și apoi timp de două minute etc. Dacă câinele dvs. este anxios, atunci este posibil să vă mișcați prea repede.
 • Când începeți, este în regulă pentru persoana care deține câinele dvs. să hrănească hrană pe măsură ce construiți durata.

Ce trebuie să știți înainte de a lua testul bun al cetățenilor

 • Practica este secretul trecerii la testul CGC. În timp ce puteți folosi tratamente sau jucării ca recompense pentru formare, nu le puteți folosi în timpul testului real. În timpul testului, puteți folosi doar încurajarea și lauda.
 • Dacă te bazezi pe tratamente sau jucării în timpul fazei de antrenament, încearcă să-ți îndepărtezi treptat animalele, trecând de la un program continuu de întărire (un tratament pentru fiecare comportament bun) la unul intermitent (tratează din când în când).
 • În ziua testului, asigurați-vă că câinele este bine îngrijit și purtând o cataramă sau un guler alunecare care este fabricat din piele, tesatura sau lanț. Ștuțurile de prindere, capacele și șocurile de șoc nu sunt permise. Unele tipuri de hamuri sunt bine de utilizat, atâta timp cât nu sunt tipul menit să împiedice săriturile sau să restricționeze mișcarea.
 • Nu uitați să aduceți pensula / pieptenele câinelui și încercați să rămâneți liniștiți pentru a împiedica animalul dvs. să vă simtă energia tensionată.
 • Nu în ultimul rând, asigurați-vă că câinele se elimină înainte de test. Orice câine care elimină în timpul testului este descalificat.

După trecere, vi se va emite certificarea pentru cetățeni buni Canine. Veți fi atât de mândri de prietenul dvs. de câine, fiind un model exemplar al modului în care câinii se pot comporta bine atunci când sunt bine instruiți!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com